Knižnípauza

Tahle kniha je mé první setkání s autorem a já jsem velmi mile překvapená. :)
Příběh zajímavý, postavy sympatické, romantiky tak akorát a dokonce tu máme i menší detektivní zápletku. Ke konci je v knize velmi zajímavý zvrat.
Musím říct, že mě čtení od začátku do konce bavilo. :)
Doporučuji!

Tahle kniha se mi trefila do nálady a já jí diky tomu zhltla jedním dechem.
V knize se několikrát vrátíme do minulosti hlavních hrdinů , díky které pak pochopíme jejich jednání.
Hlavně tedy chování Damiana (proč unesl zrovna Skye).
Hlavní hrdinku Skye jsem si hned oblíbila a dost jí fandila. Bojovala o svou svobodu chytře a to se mi moc líbilo.
Bohužel ale musím říct, že ke konci ztratila kniha dech a zbytečně se táhla.
Navíc, pár kapitol před koncem je jedna akce , která podle mého názoru je zcela zbytečná. Jakože fakt zbytečná... ale to je opravdu jen můj názor ;)
Doporučuji čtenářům , kteří mají rádi hlavně oddechovky s trochou napětí :)

Čekala jsem, že kniha bude velmi dobrá, ale to co přišlo mě stejně překvapilo. Nádherně napsaný příběh o ztrátě, lásce, rodině a snech. Příběh o ženství, mateřství, zármutku a manželství.
Pro mě, jako velkého milovníka Shakespeara, měla kniha ještě nějakou tu hodnotu navíc, kterou si asi každý fanoušek této knihy, ponese v sobě už napořád.
Velké doporučení!
Tohle si přečtěte, nebudete litovat! :)

Tahle kniha byla pro mě sakra velké zklamání.️ Na začátku mi ten nápad zápletky přišel jako hodně zajímavý a říkám si " jo to bude dobré".
Jenže !
V půlce knihy se příběh začal zbytečně natahovat. Přidávali se další a další nesmyslné zápletky, a já jsem se v tom dokonale ztratila.
Navíc mě vytáčelo nekonečné množství přezdívek hlavní hrdinky June. Měla jsem co dělat abych knihu vůbec dočetla.
Bohužel, za mě tedy tahle kniha neee.

Tahle kniha pro mě byla velké utrpení. V půlce jsem už jen kroutila hlavou a přemýšlela zda je spisovatelka v pořádku. Některé erotické scény mi přišli zcela mimo mísu a celkový děj taky.
Bohužel tuto knihu nedoporučuji a ostatní knihy od spisovatelky si také nepřečtu.

Tato kniha pro mě byla první v tomto žánru, a myslím si, že pro začátečníky v tomto odvětví knih, je to skvělá volba. Kniha je jednoduše řazena do určitých významných okruhů, takže se čtenář v knize dobře orientuje. Nic není složité, a veškeré vědomosti jsou nenásilně a srozumitelně předávané.
Obsahově vám kniha v mnoha věcech dokáže otevřít oči, a hlavně vás podle mě , dokáže nasměrovat určitým směrem v dalším prohlubování vašich znalostí a schopností. Myslím si, že kniha není největší poklad v tomto odvětví, nicméně, každý si v ní najde to co ve chvíli, kdy knihu vezme do ruky, potřebuje a dokáže mu ulevit a pomoci trochu otevřít oči a mysl.

Jelikož jsem obří fanoušek knihy Nádech od autorky a re-reading si dávám každý rok minimálně 2x, na tuhle knihu jsem se velmi, opravdu velmi těšila. A jak už to tak bývá, s velkým očekáváním přichází občas ještě větší zklamání...
Postavy mi byly ve směs opravdu dost nesympatické, ploché, naivní a asi i trošku hloupé.
Námět věkového rozdílu je přitom tak dobrý, ale tady to pro mě moc nefungovalo. Dělala se tu, s prominutím, z prdu kulička a vytvářel se problém, který nemusel ani existovat.
Jordan mi přišla jen ufňukaná, naivní mladá holka a Pike zase, jako ufňukaný dospělý chlap, kterému zamrzl mozek někde X let zpátky. Chemie mi ze začátku přišla dobrá, ale postupem času mi to nepřišlo úplně opravdové a autorčin popis sexuálního napětí a scén mi přišel spíš až lascivní a tak nějak mi čtení začalo být nepříjemné.
Vím, že to autorka umí líp, o hodně líp. Opravdu nevím čím to je, ale tahle kniha mě hodila do obří čtecí krize. :(
Tady pro mě nefungovalo vůbec nic.
Škoda :((

Po přečtení anotace, která mě dost zaujala jsem si knihu koupila. Neonacista a slečna z židovské rodiny? Láska? Hm, no to bude zajímavé...
No bohužel ten potenciál po cca 50 stranách zcela vyprchal.
Dialogy obou hlavních hrdinů působily občas dětinsky a dost často se opakovaly. To samé se dělo i u vnitřních dialogů. Pořád to samé dokola. :(
Příběh pak bohužel dost brzy ztratil dech a nepříjemně se natahoval.
Postava Alekse mi přišla lépe vykreslená a dotažená než postava Amelie. U ní mi přišlo, že autorka chtěla moc věcí (dramatu) najednou, což společně prostě nefungovalo.
Chování hlavních hrdinů postrádalo občas smysl. Navíc vzhledem k jejich věku mi jejich jednání nepřišlo vůbec v pohodě.
No a závěr knihy? Za mě takový strašně překombinovaný a nebyl moc uvěřitelný.
Možná jsem na tuhle knihu už moc stará a mladší čtenáři by ji ocenili více. Těžko říct. Pro mě trochu zklamání. :(

Tahle kniha byla jedním slovem CHAOS. A to takový že jsem se chvílemi až ztratila a nevěděla o čem vlastně čtu.
Je tady hodně znát, že se jedná o autorčinu prvotinu. Odbíhá totiž od jednoho k druhému a jako celek to k sobě vůbec nejde.
Hlavní hrdinka Margot jedná dost nerozvážně, pobíhá sem a tam a až do půlky knihy jen špekuluje a nedokáže rozumně uvažovat.
Dvě časové osy, které se v knize objevují mi přišli trochu zbytečné a nesouvislé. Pár věcí se díky minulosti dozvíme ale do celého příběhu mi to vůbec nesedělo.
Myslím si, že autorka si ukrojila velké sousto a určitě hodne čerpala ze svého krimi podcastu. Do knihy se snažila nacpat snad vše.
Bohužel za mě hodně slabé.

No.. takže. Tahle kniha se mi nápadem líbila hodně. Po jejím dočtení, mám ale v hlavě víc otázek a nacházím také dost absurdních a vlastně i nelogických věcí. Takže, vlastně nevím jestli je to dobré nebo ne.
Některé scény v knize mi totiž přišli přitažené za vlasy až moc. (Nechci to tu moc rozebírat kvůli spoilerům. )
Postava Mirabell byla velmi odvážná. (Bohužel některé věci jí docházeli až moc pomalu.)
No a postava matky? Dokonalý případ pro psychiatrii. Také mi tedy přišlo chvílemi, že je snad aj nesmrtelná teda. :D
Nápad za mě super, bohužel ale kvůli několika scénám co mi přišli nereálné ubírám hodnocení.
To ale neznamená, že bych nějak litovala přečtení této knihy. Jen je to pro mě slabší kousek.

Moje první Zapata, která se mi v knihovně válela strašně dlouho a jsem ráda, že jsem se knihu rozhodla číst v létě. Protože za mě, je tohle klasická letní četba, sice se zde pohybujeme v krasobruslařském prostředí, nicméně romantika zde, je pro mě tak nějak na letní úrovni.
Musím uznat, že Zapata je asi opravdu královna slowburn romantiky, s porovnáním s ostatními knihami v tomto žánru, co jsem zatím přečetla. Zároveň v této knize jsou již starší postavy, takže to není úplně Young adultovka, tudíž se zde setkáváme s více "dospělackými" problémy, což mi také padlo do noty.
S Jasmine jsem měla sice ze začátku trochu problém, ale naštěstí se vše po pár kapitolách dalo do pořádku. Lukov byl pro mě hned od začátku sympaťák, co má na veřejnosti jen hodně dobrou masku namyšleného spratka.
Chemie byla mezi Jasmine a Ivanem velmi dobrá a člověk si opravdu užíval jejich konverzace a škádlení.
Podtrženo a sečteno: další knihy od autorky určitě zkusím, protože S láskou, Lukov byla velmi povznášející romantická kniha, u které si člověk odpočine a usměje.

Wow!
Kniha má skoro 500 stran, ale ty přelouskáte raz dva, protože to co se v ní děje vás tak vtáhne, že jen otáčíte stránky.
V knize se vse točí okolo obvinění Jacoba z vraždy. Následně chování celé rodiny během vyšetřování a soudního procesu.
To jak tato situace každého člena poznamená, jak se rodiče vyrovnávají s pocitem, že jeho dítě je obviněno z něčeho takového a jak přicházejí pochyby a strach je v knize dokonale popsané.
Jak se otec snaží všem dokázat jeho nevinu a neváhá při tom udělat pár hloupých rozhodnutí. Jak matka začne pochybovat o své výchově. Tohle všechno tu najdete a do samotného konce netušíte jak to tedy vlastně je.
A závěr celého příběhu? Jako... cože? To bylo něco!!
Za mě super kniha!
Doporučuji !

Kniha mě velmi překvapila, a to v dobrém.
Originální postavy, zajímavé prostředí, dobrá romanticka linka, i když samozřejmě určitá klišé se tu najdou - ale to už v YA fantasy prostě bývá, ovšem v tomto příběhu mi nějak zvlášť nevadila.
Střídání minulosti a přítomnosti mi většinou moc nevyhovuje, ale tady mi to nevadilo, bylo to příjemné doplnění příběhu, které hezky navazovalo a dávalo knize smysl hezky postupně a víc mi pomáhalo vžít se do postav.
Někdy mi ale přišlo, že kniha je trochu zmatečná a potřebovala by o malinko víc vysvětlení, nebo víc ponoření do fantasy světa, ale věřím, že v dalším díle, to autorka napraví.
Chemie mezi postavami byla skvělá, princip dohod a Handlířovi magie, mě bavil a Handlíř sám o sobě mi sednul a Siréna ještě víc. :)
Na celkovém dojmu se taky hodně podepsala velká čtivost knihy, za což smekám, čtení prostě krásně ubíhalo.
Jsem velmi zvědavá na další díl.

Smekám před autorkou a před tím, jak vystavěla svět, postavy, magii a to všechno.
Feyre je za mě hodně skvělá postava, i když je mladá a občas naivní, i tak ji zbožňuji. Tamlin mi byl od začátku docela sympatický a fandila jsem mu, nicméně ke konci knihy, už není ani trochu můj favorit. Čekala jsem od první poloviny asi něco trochu jiného, ale u druhé poloviny knihy už jsem prakticky nemohla přestat číst.
Musím říct, že pro mě momentálně neexistuje realita, jsem úplně ponořená do světa Dvorů a do stylu psaní autorky. Jdu hned na druhý díl :)

Po dlouhé době kniha, která měla přívlastek návyková a která opravdu návyková byla. Prostě: páni! Tohle se mi tak neskutečně moc líbilo! Nejsme úplně znalec Young adult fantasy žánru, ale tohle mi přišlo úplně skvělé. Přes 500 stran, kde se příběh krásně rozvíjí, na nic se zde nespěchá, nic moc velká přehnaná erotika za což já osobně dávám další bod.
Všeobecně jsme si všimla, že ostatní čtenáři si stěžovali na nedostatek právě zmíněné erotiky. No nicméně mě to opravdu nepřišlo na škodu :)
Chemie Poppy a Hawkem byla od začátku něco božího a stránky mi pod rukama mizely téměř rychlostí blesku.
Za mě tedy velké, velkee doporučení. A už se nemůžu dočkat pokračování ! :)

Kniha Za pět let podle anotace slibuje zajímavý román... No,realita ale dosti pokulhává.
V půlce knihy totiž najednou příběh úplně otočí a věnuje se jinému tématu.
Což mě dost mrzelo.
Navíc je v knize táák zdlouhavé popisování ulic, restaurací apod, že mě to pak už vůbec nebavilo...
Za mě byla tahle kniha velké zklamání:(

Na knihu jsem všude viděla jen samé ódy. Jak je to moderní klasika, jak je to srdcervouci, jak je to božské...
No.
Kniha se mi líbila o tom žádná. Krásný jazyk, krásný příběh, krásně a poeticky zakončená love story, která ve vás po dočtení ještě chvíli bublá to jistě.
Nicméně zase úplně paf jsem z toho nebyla. Některé pasáže byly zkrátka o ničem.
Nemusela jsem si bezhlavě podtrhávat každou druhou větu a bědovat nad tragickým osudem dvojice.
Ve výsledku konec krásný, smutný ale tak nějak hezky smutný. Žádná slza se neobjevila a rozhodně nemam z této knihy zlomené srdce a vyschlé slzní kanálky, tak jako někteří.
Ale tak každá kniha má svého čténaře.

Tak toto byl tak krásný příběh, že jsem z toho pořád ještě v šoku.
Spisovatel Jiří Hanibal si mě hned získal.
Děj hezky plyne, postavy jsou uvěřitelné a konec překvapivý.
Určitě si od něj pořídím další knihu.
Doporučuji!

Velmi silná kniha.
Surová, plná bolesti a ukázky nezdolné touhy žít.
Doporučuji všem, kteří se o téma 2sv.v. zajímají.

Knihy od Colleen mám ráda. Velmi se mi líbí její styl vyprávění.
Co se ale týče 9. listopadu jsem dosti zklamaná. Tohle je tak předvídatelný příběh plný klišé, že mě už od půlky přestal bavit a dočítala jsem jej spíše z nutnosti (nemám ráda nedočtené knihy).
Škoda.