kniznistranky kniznistranky komentáře u knih

Uvnitř mé hlavy: Co když jsem si tě vymyslela? Uvnitř mé hlavy: Co když jsem si tě vymyslela? Francesca Zappia

Na tuto knihu jsem si brousila zuby už od té doby co vyšla. Dostala se ke mě bohužel ale až teď, v době, kdy už asi nespadám ani do krajní věkové hranice čtenářů. Začíst se do ní pro mě byl ze začátku nadlidský výkon. Prvních 100 stran byla jedna velká nuda a než jsme se dopracovala vůbec na stranu 50, tak se mi u ní podařilo hned dvakrát usnout. No, co si budeme, žádná hitparáda. Kolem cca poloviny už to nabralo nějaký směr, bylo to čtivější, zajímalo mě co bude dál a kam se bude příběh vyvíjet. Kniha si u mě o něco polepšila, ale ve výsledku ani po dočtení žádná sláva. Taková milá věc, když chcete něco číst, je vám jedno co a vlastně vás ani moc nezajímá, co se v knize vlastně děje. Samotný dej bych shrnula asi do 5 vět. Zklamání, ale tak hold, s tím se musí počítat...

03.07.2021 2 z 5

Pygmalión Pygmalión George Bernard Shaw

Četlo se to dobře, občas jsem se i zasmála. Bavilo mě to, ale že bych z toho byla nějak unešená, to asi ne. Zajímalo by mě, jak by toto drama vypadalo jako divadelní představení. To by se mi možná líbilo o něco víc. Každopádně jsem spokojená.

20.05.2021 3 z 5

Bez milosti Bez milosti Lisa Jackson

Po dlouhe dobe jsem zase sahla po necem od Lisi, kterou tolik zboznuju. Musim rict, ze jako nejvetsi plus jsem vnimala prostredi, do ktereho autorka pribeh zasadila. Internatni skola pro problemovou mladez, navic nekde v horach, odriznuta od civilizace, do toho zima a snehova boure. O atmosferu bylo postarano! Opet se mi to cetlo moc dobre, ale musim rict, ze takovou nejakou tu "romantickou linku" jsem tam vnimala spis jako rusivy prvek a tak trochu na silu. Kdyby tam nebyla, nezlobila bych se a asi by mi tam ani nechybela, ale to je jen muj nazor. Jsou knihy, ktere mam od Lisi radsi, tahle byla trosicku slabsi tim "patranim po vrahovi". Toho jsem sice neuhodla, ale nejak mi to prislo takove slabsi nez u jinych knih od Lisi. Ale bylo to ctive, jak rikam misto a atmosfera super, jsem spokojena. Zklamana rozhodne nejsem!

10.01.2021 4 z 5

Meta Meta Pavel Bareš

Byla jsem dost zvědavá, co se z této knihy vyklube. A nestačila jsem zírat, jak moc mě to chytlo! Četlo se to samo - troufám si říct, že o hodně líp než samotný Projekt Kronos. Osvěžující byla i příjemná délka (nebo spíš krátkost?) příběhu. Ne všechno dobré musí mít přece kolem 500 stran (jako většina knih poslední dobou). Ač jsem člověk, co tzv. pražštinu nemůže vystát (pardón všem pražákům), tady mě ten hovorový jazyk vůbec nevadil a i když nejsem ani velký zastánce angličtiny, i tu jsem v knize překousla. Konec byl překvapivý, skvělý! Na samotném začátku knihy mě ani ve snu nenapadlo, že by se to mohlo ubírat tímto směrem. Byla to taková dokonalá směsice věcí typických pro nás čechy, parádně popsaný pocity a problémy nás jakožto v knize několikrát zmíněných mileniálů, do kterých patřím i já, problémy dnešní doby, spousta věcí k zamyšlení... a zároveň všechno tak hezky, jednoduše čtivě napsáno, podáno... Nejednou jsem se zasmála nebo minimálně pousmála některým hláškách. No paráda! Musím říct, že tohle pro mě bylo velké překvapení. Víc takových knih od Bareše!

08.08.2020 5 z 5

Konejšivé signály – Na jedné vlně s vaším psem Konejšivé signály – Na jedné vlně s vaším psem Turid Rugaas

Skvělá knížka, kterou zvládne přečíst každý. Na pár stranách popsáno tolik užitečných věcí!

23.05.2020 5 z 5

Sochař Sochař Scott McCloud

Krásné, inspirativní, smutné... a spousta dalšího. Dechberoucí ilustrace, nad kterými se člověk pozastaví a nepřestává ho udivovat JAK? Krásné!

04.10.2019 5 z 5

Znám tajemství Znám tajemství Tess Gerritsen

Super! Za mě spokojenost! Přesně takové, jak jsem u Tess zvyklá.

07.10.2018 5 z 5

To mi zaplatíš To mi zaplatíš Lisa Jackson

Další samostatně stojící kniha od mé oblíbené autorky. V příběhu se střídají dvě časové roviny - ,Tehdy' a ,Teď'.
Skupina vedoucích na letním církevním táboře. Čtyři nezvěstní. Kopa tajemství.
Je to zajímavé čtení. Přesně jak mám u Lisi ráda. Všechno tu souvisí se vším, je to zamotané a vy spolu s hrdiny postupně rozplétáte všechna tajemství, která se onoho léta stala. A že jich není málo!
Je pravda, že zprvu jsem měla trošku problém se začíst, ale vinu přikládám spíš tomu hroznému horku venku.
Shrnuto a podtrzeno! Byla to opět velmi dobrá kniha od autorky. Možná bych řekla, ze patří k těm malilinko slabším, ale to vůbec nevadí. Čtení jsem si užila.

11.08.2018 5 z 5

Nechtěj nic vědět Nechtěj nic vědět Lisa Jackson

Naprosta spokojenost!!!

04.08.2018 5 z 5

Paříž: Katakomby Paříž: Katakomby Jeremy Bates

Začátek byl dle mého hodně pomalý. Než se začalo něco opravdu dít, měla jsem polovinu knížky přečtenou a nebyla jsem zrovna dvakrát nadšená Spíš jsem byla zklamaná. U prvního dílu - Les sebevrahů: Aokigahatra - mě atmosféra místa chytla a zaujala hned od začátku. U toho dílu tomu tak nebylo. Katakomby byli sice dobře popsané, ale zprvu mě to moc nebavilo. Pak ale nastala zlom! Blížila se poloviny knihy a děj se začal stávat zajímavějším, akčnějším a napínavějším. Celá druhá polovina byla skvělá a moc se mi líbila. Konec byl dle mého lepší než u Lesu sebevrahů, ale začátek zase naopak horší. Dávám horší 4 hvězdy a jsem moc zvědavá na další díl.

08.01.2018 4 z 5

Umři znovu Umři znovu Tess Gerritsen

Paráda. Nemám co vytknout. Napětí, akce, vraha jsem poznala jen částečně. Tess mě asi nikdy nezklame.

06.06.2017 5 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

První kniha od této manželské dvojice a maximální spokojenost!

25.08.2016 5 z 5

Neznámá Neznámá Tess Gerritsen

Druhá kniha od Tess pokořena! Bylo to moc dobré čtení. Tessin styl psaní se mi moc líbí a sedí mi. Její knihy se mi čtou moc dobře, ale musím říct, že tahle mi přišla oproti Poslední na řadě drobátko slabší ...a nebo je to tím, že tu hlavně prožíváme Janein porod a její zvykání si na to, že se z ní stala mamča... Ale i tak to bylo moc dobré čtení.

01.06.2016 5 z 5

V divočině V divočině Diane Thomas

Na tuhle knihu jsem byla hodne zvedava. Nic podobneho jsem jeste necetla. Je to velice zvlastni kniha. Do ted tak uplne nevim co si o ni myslet a jestli v tom bylo neco hlubsiho asi jsem to nepochopila. Nevim. Je to takovy stred a asi bych ji dal nedoporucila. Skoda no.

15.04.2016 3 z 5

Chyť mě Chyť mě Lisa Gardner

Opět to byla jízda. Lisu Gardnerovou mám radši čím dál víc a její styl psaní je naprosto úžasný. Čtivý a když se jednou do čtení pustíte, těžko se vám od něj odtrhává. Chyť mě jsem četla až po Neboj se, ale byla jsme z ní nadšená stejně jako s Neboj se. Dokonalé, napínavé! Nemám co vytknout. Můžu jen a jen doporučit!

28.02.2016 5 z 5

Už se nikdy nevrátí Už se nikdy nevrátí Hans Koppel

Nebylo to špatné čtení, ale nebylo to ani nic, u čeho byste si řekli wow. Je to takový průměr, ale jak říkám, nebylo to špatné.

22.12.2015 3 z 5

Nezvaný host Nezvaný host Lisa Jackson

bylo to úžasné čtení!!! Moje druhá přečtená kniha od Lisy a naprosto úžasná!

14.11.2015 5 z 5

Měsíční píseň Měsíční píseň Patricia Briggs

Bylo to hodně dobré čtení, po dlouhé době zase něco fantasy s upíry a vlkodlaky. Hodně se mi to líbilo a jsem určitě zvědavá na další díly. Bylo to čtivé a takové odpočinkové, nenáročné, ale rozhodně se mi to líbilo.

07.11.2015 4 z 5

Krysí requiem Krysí requiem Tomáš Zářecký

(Z OSOBNÍHO ARCHIVU - přečteno PROSINEC 2017):

Kniha začíná docela nevinně. Existuje tzv. projekt Edenie. Země, která slibuje vše, po čem touží snad každý člověk - bezstarostný život, klid, budoucnost, ve které se o nic nemusíte starat, protože všeho je dost. Má to ale háček! Musíte se vzdát všeho, co máte teď. Rodiny, přátel, minulosti. Jedině tak můžete totiž začít úplně od začátku a lépe...

Tato kniha je za mě něčím, co si každý po přečtení musí přebrat sám. Zamyslet se nad tím, co se vlastně v knize dočetl a co chtěl autor touto cestou sdělit svým čtenářům. Kniha je to napínavá, akční a skrývá v sobě hned několik příběhů, které spolu zprvu nijak nesouvisí, ale postupně vám do sebe začnou zapadat střípky a jejich osudy se začnou proplétat. Rozjezd je dle mého trochu pomalejší a nevinný, ale to nám autor později vynahradí a přidá ještě něco navíc. Spolu s hlavním hrdinou Davidem Kvapilem se dozvídáme o projektu Edenie, o tomto fenoménu, o kterém všichni vědí, mluví a chtějí být jeho součástí.

V pozadí se mezitím střídají příběhy jedné rodiny z Kolumbie a další rodiny z Paříže. Každá část knihy nám nabízí jeden pohled na celou situaci ohledně Edenie. Každá postava má v knize svůj úkol a vy spolu s nimi nahlížíte pod povrch tohoto fantastického projektu.

Dle mého se Tomáši Zářeckému podařilo napsat dílo, které je srovnatelné s jeho tolik povedeným 15 minus. Je to drsné, kruté, nelidské a i přesto neskutečně poutavé a čtivé. I když na tu pravou jízdu si musíme několik stran počkat, stojí to za to! Tomáš nám navíc ukazuje i část naší historie, i když v jiném světle. Upozorňuje na to, že stačí jeden člověk s nějakou absurdní myšlenkou a mocí a můžeme být tam, kde jsem před pár desítkami let byli. Nechci a ani nebudu více prozrazovat.
Moc doporučuju přečíst tuhle knihu a vydržet až do konce. Přes všechen ten děs a hrůzu a krutost... Přes všechno to, na co jsou fanoušci Tomáše Zářeckého z jeho knih už zvyklý a dočíst až do konce. A když myslím do konce, tak do konce! Doslov, který celý příběh uzavírá je dokonalou tečkou na závěr!

Zpětně je mi jen líto, že jsem na knihu neměla tolik času, kolik by si zasloužila. Měla jsem příběh rozkouskovaný a četla jen ve volných chvílích. Proto doporučuji najít si na Krysí requiem dostatek času, aby jste se mohli do příběhu ponořit a užívat si ho na plno. Aby jste měli všechno ucelené a konec si užili o to víc! A jestli bych si něco moc přála je to, aby se tohoto díla ujalo nějaké nakladatelství a vydalo knihu v pevné vazbě, protože ona si to zaslouží!

31.10.2024 5 z 5

Smečka Smečka Andrea R. Cremer

(Z OSOBNÍHO ARCHIVU - přečteno PROSINEC 2014):

Calla je vůdkyně smečky. Vždycky se řídila podle pravidel a neudělala nic, co by mohlo Strážcům vadit. Pak ale jednou když je na hlídce zachrání nějakého kluka před grizzlim a tím to všechno začíná. Ten kluk, se totiž jmenuje Shay a jak se později ukáže, hraje v jejím světě větší roli než si myslela. Strážci s ním očividně mají jisté plány. Navíc se blíží její svatba s Renem, která je domluvená už od jejich narození. Na Callu toho začíná být moc a neví, jestli by se měla řídit rozumem, nebo svým srdcem.

Poprvé jsem tuhle knihu četla před dvěma lety, kdy jsem byla neskutečně poblázněná vlky a hledala jsem nějakou knihu, která by byla právě o vlcích nebo o vlkodlacích. Tohle hledání byl oříšek to vám povím, protože většina knih, je spíš o upírech a nebo o upírech a vlkodlacích, ale vždycky tam větší roli hrají upíři... ale pak jsem jednoho dne narazila na Smečku a za každou cenu jsem si ji musela přečíst. Námět mě okamžitě zaujal. Předtím, než jsem se pustila do čtení jsem si ale ještě přečetla novelu k této sérii - TEMNÉ DNY. Z té se dozvíte hodně o Shayovi, a jak to s ním bylo než se vůbec dostal do Vailu, kde žije Calla.

Ne každému se tato kniha může líbit, ale já jsem se do ní doslova zažrala. Četla jsem jí už vícekrát a vždycky se mi líbila tak, jako když jsem jí četla poprvé. Je strhující, plná dobrodružství a přímo napěchovaná napětím, takže vás to stále nutí číst dál a dál a dál dokud nedojdete na poslední stranu a pak máte nutkání si okamžitě vzít druhý díl a pokračovat a dozvědět se víc. Líbilo se mi spolu s Callou a Shayem objevovat střípky a skládat je k sobě až z toho nakonec vyplynulo něco nečekaného...

Mě se kniha moc líbila. Jasně, nebylo to nic dech beroucího, ale podle mě to nebylo špatné a za přečtení to rozhodně stojí. Navíc je stejně vždycky lepší, když si na knihu uděláte vlastní názor a posoudíte ji sami. Obzvlášť u téhle knihy je to taková směska různých názorů. Jak už jsme říkala, každému se nemusí líbit.

31.10.2024 5 z 5