kolacky kolacky komentáře u knih

Garfield břichomluvec Garfield břichomluvec Jim Davis

Neskutečné zviřátko!

04.12.2023 5 z 5

Vražedná krása Vražedná krása Jaroslava Černá

Osudy jsou pořádně zamíchané. Nespokojené ženské - Marie i Eva. Nesoudní muži - Kaprštejn i Adam. To nemohlo dobře dopadnout. A Borek není špatný vyšetřovatel, jak výborně chápe i soudce Hykl.

03.12.2023 4 z 5

Jsem vrah? Jsem vrah? Milena Brůhová

Vypočítavá ženská si zapomněla léky. Zastavilo jí pako. A pokaňhali život dvěma rodinám.

02.12.2023 3 z 5

Grimmové Grimmové Kenneth Bøgh Andersen

Docela síla... Ale musím uznat, že je to pěkná kniha. Jak to drsné vyprávění, tak ilustrace.

26.11.2023 5 z 5

Všichni tě opustí Všichni tě opustí J. D. Robb (p)

Docela nečekaný pachatel. Ale opět skvělá Das a její tým v čele s Roarkem, zajímavý námět - a zase s reminiscencemi na Evino dětství. Tahle série se neomrzí.

26.11.2023 5 z 5

Význam lásky Význam lásky Stephanie Laurens (p)

Lady O. se tady tentokrát jenom mihla, ale vůbec to nevadilo.
Kousek Cynsterovské ságy bez Cynsterů, ale se stejným šmrncem - napětí, romantika, hrad, padouši, kamarádství a stmelená komunita. Proto máme Stephanii rádi.

21.11.2023 4 z 5

Květ zla Květ zla Alexander Stainforth (p)

Pěkně zlověstné. Selina musela prokázat neskutečnou sílu, aby se z těch "úžasných dětských let" vzpamatovala. Naštěstí měla anděla...

21.11.2023 4 z 5

Vánoce v knihkupectví Vánoce v knihkupectví Jenny Colgan

Příjemné počtení! Atmosféra předvánočního Edinburghu je skvělá a pana McCredieho budete milovat.
A docela mě potěšilo, že jsem většinu knížek/autorů, zmiňovaných v textu, znala...

21.11.2023 5 z 5

Hrůza na Šibeničním vrchu Hrůza na Šibeničním vrchu Darcy Coates

No tak to bylo na hraně! Ty stínové postavy a jejich osud... Asi bych se pokusila utéct, ale jak se dozvíme, nepomohlo by to. Věřila jsem, že Margot přijde na správné řešení, a držela jsem palce moc moc.

13.11.2023 4 z 5

Dům u hřbitova Dům u hřbitova John Everson

Klasický vyvražďovací horror. Ne že bych je vyhledávala, ale dostal se mi do ruky, anonce byla zajímavá... ale jedno přečtení mi stačilo.

04.11.2023 4 z 5

Pařát smrtky Pařát smrtky Jan Bauer

Tak trochu ukecané. Blasius se nemůže nabažit ženských, hříšník jeden, a jen tak mimochodem spolu s Protivou a biřici vyřeší nemorovou smrt.

31.10.2023 4 z 5

Tajemství hradu Klamorná Tajemství hradu Klamorná Martina Novotná

Dobré pokračování slibně začaté série.

29.10.2023 4 z 5

Mořská panna Mořská panna Camilla Läckberg

(SPOILER) Tak to byl hodně smutný příběh. Z hlediska Christiana a Alice. Erika a policajti opět výborní.
Jenom ten hlavní pacholek vyvázl "jen" s vězením, bohužel.

25.09.2023 4 z 5

Revival Revival Stephen King

Kam Mistr na ty hnusné nápady chodí... Zpracuje je bezvadně, ale dobře po nich člověku není.

21.08.2023 4 z 5

Povídky smíchovské Povídky smíchovské Marie Rejfová

(SPOILER) Zvláštní čtení. Místy až kruté (František, Anna/Miriam, Tonda, Růženčina máma... ), místy dojemné, celkově moc dobře napsané. Paní Rejfová umí nejen Pepinu.

15.08.2023 4 z 5

Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Dobrý začátek, jsem zvědavá na další příběhy!

11.08.2023 4 z 5

Pan Kaplan má třídu rád Pan Kaplan má třídu rád Leonard Q. Ross (p)

Přečtené asi podesáté. A pořád pro potěšení!!!

Dvojčepuntik... Fojstklás... Tyl, mul a vata... Naflasták... O spisatelovách... Zemšít, zemšu, funus...
A slečny Goldbergové manýrovaný pesátko!

07.08.2023 5 z 5

Proměna Proměna Nora Roberts

Breen rozvíjí svoje schopnosti a má veliké štěstí na přátele, protože tady jsou i nepřátelé... Těším se na třetí díl.

02.08.2023 4 z 5

Běsnění Kojota Běsnění Kojota Owl Goingback

Tři linie, lidská - Sarah, mytologická - Krkavec a Kojot, a promíchaná - Luther. Proplétají se a míjejí, až se na konci setkají. Mně se to líbilo. A i kdyby nebylo pokračování, takhle si můžete představit cokoliv.

31.07.2023 4 z 5

Ten, co kráčí se Smrtí Ten, co kráčí se Smrtí Barb Rýdl

Jsem nadšená! Neobvyklý příběh, sympatické, byť podivné postavy, nechybělo napětí a romantika (Lucian a Halley) a souhlasím, chtělo by to dopovědět, co bylo nakousnuto! Prosím další (jeden dva) díl!)
No a samozřejmě ty fantastické ilustrace...

24.07.2023 5 z 5