kolacky komentáře u knih
Po dlouhém hledání jsem konečně sehnala poslední knížku do série Vanza - a stála za to čekání! Velice příjemné viktoriánské počteníčko! Dobrodružné, zaláskované, vtipné a rodinně přítulné, jak už to paní Jayne/Amanda umí.
Neobvykle podaná budoucnost, kdy se lidé mohli rozhodnout, jak a kde žít... Moc se mi líbil Simakův přístup. Žádné války, žádné vesmírné bitvy, a přece sci-fi.
Tentokrát "jen" padouši, možná bohužel, lidská povaha je někdy horší než fantastično. A proti nim statečný pár lidí, kterým Koontz a štěstěna přejí.
Terry Gilliam je naprostý génius, protože jsem při čtení viděla film. Nádhera. Jednak vtipné, jednak podprahově docela smutné... co se týče vyhlídek do budoucna. Moc se mi to líbilo. A přidávám se ke komentáři Lenky Žofky, já viděla při čtení Johnnyho Deppa i Benicia Del Tora úplně všude. Miluju je, pacholky.
"Ááá - ci - vidět - tocit - kolecka!" nesmrtelné a nezapomenutelné!
Klasická klasika... Na rozdíl od kolegyně Hortenzie mi Plevovo převyprávění znělo jako pusa plná nestravitelného jídla... bohužel. Pleva mě neoslovil ani ve svých vlastních pracech. Moc mluvil a nedalo se to poslouchat.
Můj první "lord Petr" a naprosto mě dostal.
Prokousat se tímhle dílem byl jeden z nejlepších mých čtecích zážitků.
Kolegyně tsal - ach jo, souhlasím s Vámi. Vždycky mě zamrazí, když si na tenhle příběh vzpomenu.
Jelikož si moje maminka koupila knihu hned, jak vyšla, četla jsem ji ve velice útlém věku. Byl to vlastně můj první cestopis a dost se na mně podepsal - od té doby se nebojím číst populárně naučné knihy.
Podle téhle knihy jsem se naučila morseovku a s kamarády jsme dokonce vedli deník z našich VÝPRAV - s vlastnoručními obrázky! Krabička poslední záchrany byla nezbytnost. A dodneška vím, jak se jde tam, kde oblaka bílá vysoko a rychle plují...
Tak tohle se čte jako beletrie. Paní Bauerová prostě UMÍ!
(SPOILER) Líbilo. Zradu jsem tušila ve chvíli, kdy se za scénou objevila Kateřina Howardová, protože tak nějak vím, co tam bylo. Ale jinak si děvčata celkem dobře poradila, šafránu není nikdy dost :-). A kamarádky taky hodně pomůžou.
Knihy paní Loukotkové jsem četla jako školačka, hlavně Spartakus, to je moje srdcovka... Takže jsem si libovala i při čtení jejích vzpomínek a receptů. Měla skvělé prarodiče a výtečné přátele. Některé recepty vyzkouším, vypadají moc jedle. A hned začínám shánět jeden výtisk pro přítelkyni.
Moc příjemná drobnůstka pro milovníky muminků a paní Tove.
Propletené osudy členů úžasné komunity v jedné nádherné slepé ulici... Tyhle příběhy mám moc ráda.
Pan Červenák je jednička. Úplně odjinud a jindy, ale zase skvělé. Napínavé, dobrodružné, magické. Ke všemu je Pavol Dobšinský historická postava, národopisec a spisovatel pověstí, dokonce má v Drienčanech muzeum. Těším se na další díly!
Dobrý, neobvyklý příběh, možná mi nepatrně připomněl Dobrá znamení. Ovšem jedině v dobrém ;-).
A opět jsem se kochala nádherným jazykem paní Novákové, jak ve smíchovském baroku, tak českého puberťáka. Reálie příjemné, hodnověrné, prostě jsem si to zase užila!
(SPOILER) Lincoln a Amélie, skvělá dvojka, a jejich neméně skvělí přátelé policisti. A jsem ráda, že se Hodinář už nedostane do dalšího pokračování. Že nebude věčně prudit jako TAMTEN padouch u Keplera.
Příjemné překvapení - jeřábník a jeho Polly.
Velice dobře napsané! Netradiční hrdina, dvojí zápletka, navíc náš s dcerou milovaný Český Krumlov a Dívčí kámen, kam jsme se už mockrát vypravily, to je hodně přidaná hodnota. Taky vystupujeme z vlaku v Holubově a pak pěšky na hrad a na Třísov, nádherná procházka podle Křemžského potoka.