konicekbily komentáře u knih
Motanice se závěťmi jsou dokonalým prostředím pro autorčiny příběhy. A tedy není jasné, kdo bude dědit ze závěti a kdo ze zákona. Policie nabere první stopu a to je příložitost pro Poirota, aby předvedl, co umí. A zde toho dokonale využila. Moc autorce nesedí vložky mezi zamilovanými, ale mi to vůbec nevadí!
Netypické blízkovýchodní prostředí daleko od Anglie se spoustou světoběžníků poskytuje prostor autorce, aby nás zase obalamutila svými falešnými návnadami. Ještě, že je "Velký detektiv" na straně nás čtenářů a dokonale nám vysvětlí, že mu stejně dobře k odhalení pravdy poslouží i lživé výpovědi účastníků příběhu!
Moc pěkná knížka klasiků novodobého českého humoru. Rád se ke knížce vracím.
Moc hezká knížka dvojjazyčného čtení. Na jedné stránce originál, na druhé čeština. Velký formát, ilustrované!
Výborná kniha nejen pro sportovce! Kniha nepopisuje jenom cviky, jak to bývá obvyklé, ale vysvětluje i proč se má takto cvičit a podrobněji popisuje i chybná provedení cviků. Až tady jsem pochopil, jak složitým "zařízením" je naše "pohybová soustava".
Jeden z nelepších románů všech dob - tedy podle mého mínění. Porovnávám myšlenky autora o napravení hříšníka, souboj mezi dobrými skutky a zlem se současností - hříšníci se nenapravují, jsou stále agresivnější a vypadá to, že mnohdy arogantní zlo vítězí nad dobrem. Ještě, že ne vždycky!
Psychothriller o únosu a nejen o únosu. Příběh se vkrádá nejen do myšlenek hlavních hrdinů. ale i čtenáře. Pokud bych mohl doporučit - je to pro milovníky psychothrillerů, jinak se to každému nemusí líbit.
Tohle se mi moc nelíbilo. Fikce o tajemném zmizení královny detektivního žánru mne nenadchla. Agatha psala detektivky mnohem lépe!
Velice dobře promyšlená zápletka, skvělý děj a hodně napínavá kniha. Je tam méně drastických orgií - tedy drsných scén a naopak více popisovaného děje, a to je dobře. Jak to autorka umí - příběh se zvraty, těžko se čtení přerušuje.
Druhý díl pokračoval monologem hlavní hrdinky a opět byla nápomocna při řešení trestníých činů. Pokud se rozhodnete ke čtení, přečtete nejdříve díl první - ve druhém dílu jsou odkazy na děj prvního dílu. Kratší kapitoly - pouze oddechovka - nic víc nečekejte.
Není to styl psaní Jamese, myslím si, že propůjčil své jméno a knihu napsala jeho spoluautorka. Příběh vypráví hlavní hrdinka formou monologu a dle mého názoru hodně podstatných věcí před čtenářem ukrývá. Mám z toho rozpačitý dojem.
Knihu jsem kdysi dávno musel přečíst jako povinnou četbu, nyní jsem se k ní s nadhledem vrátil. Na svou dobu - dobu kterou popisuje a dobu, kdy byla sepsána - je to zajímavá kniha. Asi to tak nějak bylo! Možná je to trochu "přetřeno narůžovo".
Když se vracím k detektivkám pana Simenona vždy se zamýšlím a porovnávám, jak málo papíru autorovi stačilo, aby napsal krásné detektivní příběhy - zde na dvě detektivky v českém překladu stačilo pouhých 240 stran a zážitek z přečtení není o nic menší než se současných "objemných děl".
Vzpomínky a zápisky nezapomenutelného prvního pokořitele nejvyšší hory naší planety.
Kolik úsilí do všeho tehdy dobyvatelé třetího pólu Země museli vložit, aby dosáhli svého cíle! Teď se tam chodí na "turistické vycházky!".
Další dobrý příběh Perryho již z období po druhé světové válce. Klasicky se jako vždy, vše se důkazy vyřeší v soudní síni a státní zástupce opět dostane na frak. Je to autorova klasika!
Gardnerovy povídky z novin a časopisů, jimiž se vetřel do pozornosti amerických čtenářů a tím si prakticky zajistil publicitu a základní okruh čtenářů pro své budoucí knížky. Jinak průměr.
Krátké příběhy ze začátku autorovy tvorby. Byly publikovány v amerických časopisech téměř před sto lety. Pouze pro ty, kteří se zajímají o Gardnerovy literární začátky.
Tentokrát mi rozvláčný text nevadil, autora mám rád a na jeho tempo jsem zvyklý. Exurze di historie také nikdy není k zahození. Nadprůměr!
Opět nadprůměrný výkon autora. Neřeší jenom případy zabití, či vraždy, ale zamýšlí se nad otázkou , jak snadné dojít k vykolejení dosavadního života na jedné straně a na případné pomstě, či pomoci/doporučení vysloužilého komisaře. Opět něco k zamyšlení.
Dokonalá zápletka, tak jak to Agatha umí, navazující vraždění, pomatená policie - ještě, že může nepohyblivá slečna Marplová pomoci se svým vesnickým úsudkem. Moc se mi ti líbilo!