konicekbily komentáře u knih
Prolistováno podruhé, abych se chytil před třetím dílem. Autor se zase předvedl v tom nejlepším světle! Kromě normálního thrilleru, je to i psychothriller a chvílemi není jasné, kdo je zločinec a kdo není! A ani koncem to asi nekončí, a pokračuje třetím dílem A pokračuje skvělým tempem - nenechte si třetí díl ujít, pokud Vás baví přehánění v trillerech!
Třetí díl je také velice dobrý, strhující tempo příběhu mne někdy nutilo z přerušení četby a k přemýšlení o zločinu a trestu. Zda vendeta není někdy ospraveditelná. Akce stíhá akci - konec je nepředvídatelný, málo uvěřitelný. Trilogie jako celek je velice dobře napsaná.
Psáno stylem od autora očekávávaným. Klasický americký thriller - pomocí krátkých kapitol je děj urychlován. Pro milovníky doktora Crosse dobré čtení.
Soubor tří detektivek - a každá s jiným vyšetřovatelem - mi udělal velkou radost. Příběhy jsem četl podruhé - a určitě jsem se nenudil.
Více než sto let starý detektivní příběh se bude číst i dalších sto let - tedy podle mého mínění. Film ani muzikál jsem neviděl - záměrně!
Soubor povídek beru jako autorčinu přípravu na jiná autorčina díla - detektivní příběhy a divadelní hru. Přestože jsem většinu námětů znal, rád jsem si přečetl i tetzo soubor povídek.
Autorka nám předložila příběh bez jejích hlavních hrdinů. Asi všichni dostali dovolenou a Agatha nám připravila pěkné počteníčko. Pohrávala si s motivem: "proč?". A motiv byl nakonec jasný a pochopitelný!
Velice zvláštní "historický cestopis" popisující skutečnou část autorova života v období souvisejícím s druhou světovou válkou. Mne knížka zaujala a rád se k ní vracím.
Slečna Marplová na požádání celoživotní kamarádky vyráží ze svého bydliště prověřovat "podezřelé skutečnosti" v okolí její jiné přítelkyně. A když je někde slečna Jane, tak se dějí vražedné věci. Stává se aktivním ůčastníkem celého příběhu od začátku a nakonec to za policii dotáhne ke zdárnému konci. Opět velice zajímavé čtení.
Zajímavý thriller s obdobnou zápletkou jako u Profesionálů, příběh má spád a připadal jsem si jako ve filmu. Není to nudné, ale špičkové to také není.
K této detektivce paní Agathy se rád vracím. Hned od začátku je Hercule Poirot vtažen do děje a ujímá se nezvyklé role - ochránce ohrožené slečny, na které jsou páchány pokusy o její zavraždění. Slavný detektiv stále tahá za kratší konec, avšak nenechá se odradit a vše nakonec vyřeší. A já koukám, jak nás autorka celou knihu vodila za nos,
Vítám na trhu nové balení tří detektivek slavné autorky. Hrdinný Hercule si s problémy většinou poradil i bez Hastingse a pokaždé řešil případy v jiném prostředí.
Veršovaný román se známým dějem mne vždy potěší, zejména krásné přebásnění pana Hory. Autor i překladatel byli mistři svého řemesla.
Věřím, že autor píše své knihy s nadhledem a ne vše o čem v knize píše ve skutečnosti provádí. Ale v jednom s ním souhlasím, i s naším spisovatelem ze století devatenáctého:" všeliké kvaltování pro hovada dobré jest". Jistou dobu již si neorganizuji -ani mému nejbližšímu okolí -život zbytečně dopředu - a je to v pohodě.
Novela čerstvého nositele Nobelovy ceny za literaturu plně odhaluje autorův postoj k válce. Psáno krásným jazykem s velice dobrým překladem.
Zabývám se dějinami a občas si něco přečtu i o druhé světové válce. Příběhy přeživších jsou neuvěřitelné - co vše museli prožít! A mnoho ze současníků nezná- neví, co znamená slovo"treblinka".
Nádherná knížka z doby mého dětství, využitá i pro děti a používaná i ve století jedenadvacátém v boji proti chyhtrým mobilům při čtení vnoučatům. Ale Elsa a Anna i díky reklamám vyhrávají u vnoučat nad panem Hrubínem - ale mně to nevadí, hlavně, že občas projeví zájem o knížku!
Tenoučká knížečka zabývající se situacemi s izolovaným pěšcem v různých částech šachové hry!
Kniha obsahuje spoustu návodů jak zvládat střelcové koncovky. Škoda, že něco podobného nevyšlo v době, kdy jsem býval mladý!
Po mnoha letech jsem se vrátil k této knížce, kdy jsem byl již plně obeznámen s celým příběhem - s cílem najít nějaké nesrovnalosti. Nenašel jsem je tam. Sestavení příběhu je dokonalé a čtenář moc šancí na odhalení vraha nemá. A přece je tam nějaké řešení!