kramlinka88 komentáře u knih
František Kotleta - česká legenda a já jsem ostuda, že zrovna Černá smečka byla teprve moje první kniha od něj :-) A vím už teď, že nebyla určitě poslední.
Jak už anotace napovídá Filip je lovec démonů. Po úspěšném lovu jsou démoni zavření v klášteře, kde ve svých lidských schránkách dožívají své bídné životy :-D
Ovšem jednoho dne se něco zvrtne a démoni jsou osvobození a začnou se ve velkém převtělovat do policejních důstojníků, politiků a bůhví do koho ještě :-D
A aby toho neštěstí nebylo málo, je to právě Filipova matka, která v tom všem hraje hlavní roli. Podaří se Filipovi za pomocí River porazit vlastní krev a hlavně Černou smečku?
Démoni je pronásledují dnem i nocí, ovšem konáním dobra, se pro ně Filip stává lehce vystopovatelným, takže jak jinak setřást bandu démonů tzv. déček, než treba sodomií nebo neotřelou krádeží v supermarketu? :-D
Ježíš jak já se bavila :-D To byla přesně knížka, kterou jsem v tomhle ponurém hnusném lednu / únoru potřebovala :-)
Kdo jste se s autorem také ještě nestihli seznámit jako já, určitě se knihy nebojte, je vážně skvělá, plná skvělých hlášek a temné fantasy. A kdoví třeba se potkáte i se samotným Luciferem ;-)
„Radši zabiju chlapa, než bych dítěti sebral plyšáka." ! :-D
„....Lidi, co měli pikem tak vymletý hlavy, že už jim i texty kapely Kryštof dávaly smysl." :-D (Já kapelu Kryštof miluju, nevím co to o mně vypovídá) :-D
„Šlo to snadněji, než nasrat Dominika Duku slovem gay.“ :-D
Kniha začíná jako velmi zajímavý příběh, možná trošku záhadný, tajemný, pro někoho neostříleného možná už v tuto chvíli mrazivý až strašidelný :-)
Na začátku se seznámíme s trojicí tzv. „záhadologů", s krásnou a ambiciózní Katy, zarputilým a svou práci kameramana milujícím Albertem a konečně s jejich „šéfem", hlavou celého projektu "Temné stránky " Rumenigem.
Jejich pořad se stává úspěšným a trojice se rozhodne, že jako další svůj projekt půjdou po stopách Ivana Roubala, záhadného sériového vraha, který žil a hospodařil a také vraždil na své usedlosti zvané „Pohádka".
Jak poetické zdá se? Tato Pohádka je opředená všemi možnými pověstmi a jak to tak bývá téměř každá pohádka má svoji čarodějnici a i tady se s jednou setkáme a nebude jen tak ledajaká...
Velmi brzy zjistíme, že nic není jen tak, černobílé a jednoduché. Ale víc už neprozradím, musíte si to přečíst sami a to jako fakt musíte ! :-)
Není nic horšího než přijít o dítě :-( Možná jen to, přijít o něj takovým způsobem :-(
Spisovatel Daniel Hejtman ztratil nejen své dítě, ale postupně i manželku, lásku, manželství....docela dost ztrát na jednoho muže :-(
Ponoří se proto do psaní a vymyslí pro svou Markétku nádherný posmrtný svět. Ovšem podvědomě stále přemýšlí, jakým způsobem ji dostat zpět k sobě mezi živé. A tady přichází na scénu jeho staré auto, které už nevlastní, ale které dle všeho stále vozí "černého pasažéra", který tak úplně nepatří do světa živých a lze ho spatřit pouze na fotografiích.
Daniel tento vůz získá zpět a snaží se s tímto tajemným mužem spojit, aby se přes něj mohl zkontaktovat se svou dcerou. Je to opravdu dobrý nápad ? Napovědět nám může velmi pohnutá a krvavá historie Danielova starého auta...
Tento příběh se mi moc líbil. Bylo to tedy smutné a náročné čtení, ale příběh opravdu skvělý :-)
Jak už samotný název napovídá, děj knihy se odehrává za 2.sv. války, konkrétně v lednu 1945.
Na pozadí války v prostředí koncentračního tábora sledujeme příběhy Anny a Izáka, kteří měli vlastně svým způsobem štěstí, že se vymanili z každodenní rutiny v táboře a dostali se do "služby" v domě Becherových.
Anna je pomocná síla v kuchyni a Izák dostane za úkol opravovat různé věci, nejen hodinky :-)
Po pár setkáních se mezi nimi vyvine silné přátelství, což je v té době velmi ošemetná a nebezpečná věc :-(
A jak to s nimi dopadne ? To už si musíte přečíst sami ;-)
Každopádně knihu velmi doporučuji, byla velmi čtivá a hezky napsaná.
Mám raději příběhy dle skutečnosti, ale v tomto případě mi to vůbec nevadilo ;-)
Knihu jsem četla v rámci knižní štafety :-)
Příběh byl velmi chytlavý a čtivý :-)
Není to žádný x-set stránkový román, ale na cca 250 stránkách dostaneme vše :-)
Dostaneme detektivku, thriller a zároveň psychologicky laděný příběh s hlavní postavou Rory, která je velmi inteligentní a zároveň tak trošku podivínka :-) Je to složitá osobnost s autistickými sklony, kterou prostě musíte mít rádi :-)
Prolíná se nám zde v krátkých kapitolách minulost s přítomností, což já mám osobně moc ráda. Děj je díky tomu svižný, nejsou tam žádné šíleně dlouhé popisy všeho možného, ale můžete se soustředit pouze a jen na to, jak to všechno bylo a kdo za tím vším stojí :-)
Na to, že je to první díl série, tak opravdu skvělý rozjezd :-) A moc se těším na další díly s tajemnou a originální Rory v hlavní roli :-)
Tahle útlá knížečka byla vším.....byla skvělá, šílená, nechutná, smutná, plná násilí, ale bylo tam vše, co by mělo v dobrém příběhu být. Hlavního hrdiny mi bylo neskutečně líto a jednoduše jsem mu fandila na jeho cestě za pomstou :-)
* Vzdát to, znamená nechat ty parchanty vyhrát....
Celá knížka byla zajímavá, párkrát jsem Lukasze i litovala, ale v druhé polovině už s ním nějak nešlo soucítit :-P Ovšem posledních 70 stran to teda byla jízda, to jsem nečekala ani v nejdivočejších snech. Excelentní rozuzlení, pár stránek jsem četla s otevřenou pusou :-D Určitě doporučuji přečíst a vydržet ;-)
Budu bohužel asi trošku vybočovat, ale já nevím, prostě to nebylo ono :/
Knížka byla napsaná skvěle, moc dobře se četla, ale čekala jsem prostě mnohem víc.... wow efekt a ten se nějak nekonal.... konec byl dost předvídatelný.
Myslím, že to bylo rozjeto velmi slibně, ale prostě se z tohoto tématu dalo vytřískat mnohem víc.
Takže já hodnotím jako průměr, ale mrzí mě to, moc dobrý potenciál jen plně nevyužitý :/
(SPOILER) Tak tohle byla jízda. Nebyla to jízda plná zvratů a šílených zápletek, byla to prostě jízda plná lásky, touhy a emocí. Naprosto geniální a já jsem unešená :D
Becca vás chvílemi štve, chvílemi rozesmívá a ano i rozplakat mě dokázala.
Kniha má více dějových linek a všechny skončily tak, jak asi skončit měly. V životě také ne vše končí vždy dobře a zalité sluncem :/
Bylo tam skryto určitě i pár věcí k zamyšlení, například to, že až moc často člověk vidí, že se lidé snaží žít životy někoho jiného a na svůj přitom zapomínají - rodiče nutí své děti dělat to, co nemohli oni sami, děti se snaží vyrovnat svým rodičům, prarodičům, kamarádům.....ale bohužel máme ve výsledku vždy jen ten jeden svůj život, od začátku až do konce a ten je hrozně krátký :/
Každopádně já si knihu užila se vším všudy - už dlouho jsem se takto nepobavila :D Hlavně ten dámský erotický klub a popisky z nuda pláže mě dostali :D
Kdybych mohla dám kldině 10 hvězdiček, takže za mě plný počet a jdu zkoumat, co dalšího autorka napsala, protože její styl mě vážně baví :D
Moc pěkná knížka, četla jsem oba díly hned za sebou, možná to byla chyba, přišlo mi to místy hodně podobné, i když to byl úplně jiný příběh. Moc mě nebavily ty tahanice u soudu, ale nakonec celkový dojem hodnotím plným počtem, ještě když jsem na konci zjistila, že hlavní linka byla inspirována skutečnými událostmi. Silný příběh, pro mě naprosto nepředstavitelný :-( Hodně emoční....jsem zvědavá na třetí díl, autor umí zaujmout :-)
Moje druhá kniha ze série strašidelných domů a Darcy prostě umí :-) Hlavní postavu jsem tedy nemusela hned ze startu, úplně mě místy vytáčela, ale nakonec si spravila reputaci. Hodně dobře vymyšlený příběh, závěr i celkem uvěřitelný, lepší než Ashburni ;-) Určitě doporučuji :-)
(SPOILER) Ano, ano, ano, konečně po dlouhé době vážně skvělý thriller :-) Napínavý od začátku až do konce, i když mi docela hodně věcí došlo dříve než Polly (nemůžu ji říkat Mirabelle) nevadilo mi to a vážně jsem si to užila, místy to malinko připomínalo Kingovu Carrie, a možná i další autory, ale vůbec mi to nevadilo a vážně skvěle se to četlo a i konec se mi líbil, za mě plný počet :-)
Já ji prostě miluju :-D Skvělá oddechovka, skvělý humor, super čtení ;-)
Super vtipná oddechovka :-D Absolutně jsem nečekala, že by mě tento styl zaujmul, ale byla jsem velmi mile překvapená :-)
Konečně zase kniha u které na konci nastal opravdu wow efekt a nutilo mě to pořád číst dál a dál :-) Téma bylo fascinující a příběhy i vykreslení postav skvělé :-) Nějak nemám co bych vytkla, jsem ráda, že na základě hodnocení splnila kniha má očekávání :-) Určitě stojí za přečtení :-)
Takova prumerna detektivka, nenadchne, neurazi, co se mi libilo, tak prostredi, ve kterem se dej odehrava, zajimave misto :) Postav bylo vcelku dost, navic ty komplikovanejsi jmena - obcas jsem se ztracela nez jsem si zvykla. Dejova linka Ariho vcelku zajimava, asi bych mu i dala jeste sanci :)
Kniha byla skvela, jen konec me malinko zklamal, mohlo to byt trosku vice napinave, proto hvezda dolu, jinak urcite stoji za precteni.
„První dny mateřství jsem ještě byla jakž takž schopná spát i při kňouracích preludiích nadaného řvounka, ale pak šla kvalita i kvantita spánku rychle do kopru. A může za to evoluce, ta proradná d****, která většinu samic schopných rozmnožování vybavila jakýmsi šestým smyslem či sonarem."
Madlu znám jako autorku hororů, jako jednu z nejdrsnějších autorek hororových příběhů, kde je obzvláště dětem dost nakládáno...
No po dočtení její humorné prvotiny, střípků z jejího mateřského života, musím uznat, že se asi nedivím, že se těm papírovým dětem mstí :-D
Ale samozřejmě si dělám legraci :-D Madla nám v Příšerácích nabízí pohled do života zničené matky s malým kojencem, a velmi věrohodně nám popisuje, že nic není perfektní tak, jako o tom píší v knihách o dětech.
Neexistují jen hodné a spavé miminka, které se nakojí za 20 minut a pak dvě až tři hodiny klidně spinkají. Oni existují i malí satánci, kteří z matky vysají i tu poslední špetičku energie a ještě si kopnou do té beztvaré hromádky, co z ní zbude :-D
Madla se s tím vším statečně poprala a ještě nám dovolila nahlédnout a dokonce to vše zvládla okořenit sobě vlastním sarkastickým humorem a nadhledem :-)
Velmi příjemné překvapení mi přinesla tahle jednohubka, kterou by si měly přečíst zasloužilé a vysloužilé matky a případně matky na mateřské - protože ano, vždy může být ještě hůř :-D :-D :-D Rozhodně nedoporučuji bezdětným a děti chtivým ženám :-D
„V realitě běžné každodennosti však obyčejná rodičovská dovolená vypadá jako pobyt odsouzence na doživotí v severokorejském gulagu."
Na konci Pistolníka jsme se na pláži rozloučili s Rolandem a na začátku druhého dílu série Temná věž jsme si ho tam zase vyzvedli a vydali se na další putování a hledání Vyvolených, kteří se k němu mají přidat k jeho dobrodružství.
Jako první se Roland vydává pro Eddieho - vězně, a vyrve ho ze spárů drogového kartelu. Další na řadě je handicapovaná černoška na vozíčku, která to má se jménem a osobností krapet složité - Paní stínů.
A za třetími dveřmi najde Roland velmi zajímavého člověka, kterého nechci úplně prozradit a vše do sebe hezky západně :-)
Ač se putování pouští může zdát býti zdlouhavé, najdeme v knize spoustu napínavých momentů a pár vypjatých situací, které nás nutí pokračovat ve čtení.
Jejich cesta je teprve na samotném začátku a ještě se toho musí všichni hodně naučit, aby dokázali splnit svůj úkol :-)
Já musím říct, že tohle čtení je pro mě prostě za odměnu, užívám si opravdu každou větu, každou stránku a miluju ten příběh už teď. A jsem moc ráda, že se nám ve společném čtení také podařilo vytvořit takový Ka-tet a že se mnou drží tempo a společně se těšíme na Pustiny, do kterých se pustíme už příští týden :-)
Temná věž je zase o kousek blíž :-)
Kniha povídek s hlavní hrdinkou Evelínou, sledujeme ji během tří let jejího velmi hektického života. Včetně všech milostných avantýrek :-)
Evelína je žena ve středních letech, s téměř dospělou dcerou, která najde odvahu se po spoustě let rozvést. A je to její nejlepší rozhodnutí v životě.
Občas to tedy dostává pěkně sežrat od svého okolí a kamarádek, ale i od svých osudových mužů. Osud ji do cesty stále přihrává muže se jménem Martin, ale ani jeden není žádná výhra? Nebo se přece jen blýská na lepší časy?
Kniha byla celkově moc fajn. Byly tam lepší příhody a horší příhody, a jak už to tak v životě bývá, některé byly vtipné, některé trapné, jiné nepříjemné. Téměř ve všech se ovšem nacházel nějaký sexuální podtext :-D Asi v žádné knize jsem neviděla tolikrát slovo Venušiny kuličky, se kterými Evelína zažila také pár vtipných historek :-D
Já se musím přiznat, že mi postava Evelíny bohužel moc nesedla :-/ Obdivovala jsem její odvahu, samostatnost a sílu, ale nějak jsem se na ni nedovedla napojit a pochopit některé situace a její chování v nich. Je ale pravděpodobné, že pokud bych se ocitla v podobné životní situaci, asi by to vnímání její osoby bylo trošku jiné a dovedla bych ji víc pochopit, víc se do ní vžít.
Každopádně kniha je moc povedená, autorka je velmi talentovaná a další knihu si s radostí opět přečtu :-)
Pokud máte rádi společenské romány ze života a rádi se v knize i zasmějete, tak směle do ní, bude se vám líbit :-)