kuba1991 komentáře u knih
Pěkně napsaný příběh s krásnými fotografiemi.Škodá té podle mne,zbytečné zápletky s Anne,která knize ubírá hodně na realitě.Ale jako cestopis velice pěkné.
Velice zajímavé téma, děj plynul rychle a knížka se četla velice dobře .Dá se říct ,že předčila mé očekávání a určitě si rád přečtu další autorovu knihu.
Autor zase na jedničku.Knížka se mi moc líbila.Přečetl jsem ji za den,protože od děje se nešlo odtrhnout a opět se těším na dalši knihu od tohoto spisovatele.
Jelikož jsme relativně mladší ročník,tak jsem tzv.oligarchy začal vnímat až v momentu kdy Roman Abramovič koupil Chelsea.Takže jsem rád za pro mne dost nových a zajímavých informací jak to fungovalo(a myslím,že možná i pořád funguje)v Rusku od doby po rozpadu SSSR.
Po knize jsem šáhnul ze zvědavosti díky autorce a byl jsem mile překvapený.Cormoran a Robin jsou bezva dvojka a rád si přečtu další díly.
Knížka se mi líbila a to i proto,že tam bylo použito a zmíněno hodně reálných míst,navíc nechybělo napětí a vše co k takovému žánru patří,ale popravdě mi ten závěr připadal přitažený za vlasy.Tak pro to dávám o hvězdičku míň.
Perfektní téma,které donutí člověka se aspoň pořádně zamyslet a příběh se mi taky líbil.
Byla to má první knížka od autora a určitě si přečtu další. ;-)
Myslím,že by si měl knihu přečíst každý,protože kolikrát si říkám,že si vůbec neuvědomujeme čeho všeho bychom si měli vážit .Svědectví z knihy jsou hrůzostrašné a je mi jasné,že je to jenom kapka v moři.Děkuji za práci paní Špitálníkové,která nám tímto počinem zprostředkovala tyto informace.
Opět perfektní čtění s krásnými fotografiemi.
Moje první kniha od tohoto autora a hodnotím ji jako naprostou pecku.Už teď lituju,že jsem po ní nešáhl dřív,ale o to víc doufám,že co nejdřív budu číst jeho další dílo.Napínavá od začátku do konce.A hlavně si člověk udělal vlastní názor a ,,obrázek,, a fungování podsvětí v 90tých letech.
Obdivuhodné a inspirativní zároveň.Takové příběhy bych mohl číst pořád a navíc moc pěkné fotky z cesty.
Najít bratra po víc než 20.letech,v té době a při rozloze Sovětského Svazu a je víc sci-fi než pomyslná jehla v kupce sena,ale to je tak odbočuju.Kniha mne hlavně zaujala,že vycházela ze skutečných událostí a myslím,že tam bylo vše podstatné i pěkné popsáno.
První i tento pokračující díl se mi hodně líbil.Cesta jako taková musí být obohacující zážitek na celý život,který si asi nikdo nedokážeme ani představit.Jsem strašně rád,že po dlouhé době u českého cestopisu byly fotky,které podle mne k tomuto žánru prostě patří. .. ,A chtěl bych dodat,že určitě nejen já bych byl rád,kdyby Honza v jakémkolik psaní dál pokračoval,protože je to fakt talent.
Tento žánr mám rád.Líbila se mi autentičnost a hlavně jsem moc rád za fotky!
Téma moderní technologie v době 2.světové války mě celkem hodně zaujalo.Například v knize popsaná technologie rozpoznávání obličejů je až hrůzostrašná představa pro naši společnost.Z pohledu technologie a odborných výkladu je to zajimavé a velice poučné.Z pohledu osudu hlavních hrdinů je příbeh nakonec velice smutný,ale jelikož je děj zasazen do doby války,tak se to trochu dalo očekávat.
Čekal jsem že by kniha mohla být dobrá,ale popravdě byla neskutečně dobrá.Líbil se mi popis aktérů na začátku knihy.Celý příběh byl promyšlený,napínavý a hlavně velmi nápaditý.Tady nic jiného než plný počet hvězd nešlo dát a už teď se moc těším na pokračování.
Knížka se mi opravdu moc líbila.Jsou v ní vybrané samé zajímavé destinace s moc pěknými fotografiemi.Nejvíc sa mi líbilo čtení o Kongu,Čukotce a ještě moc nepoznaných částech Indie,ikdyž čtu cestopisy celkem dost,tak přesto o těchto destinacích jsem neměl skoro žádné informace.Transsibiřskou magistrálu,Afghanistán,Pákistán a zbytek mám už trochu jak načtený,tak nasledovaný z dokumentů,tak jsem zhruba tušil o čem to bude.O Severní Koreji jsme toho asi všichni kdo to čteme/sledujeme už viděli dost a je to jak přes kopírák,což ovšem určitě autorovi nemám za zlé,protože prezentuje pouze to ten jejich režim dovolí.Dávám plný počet hvězd a těším se na další knihu.
Pan Palin nám ukázal co nám mohl ukázat a udělal to hezky věcně a poutavě.Jelikož už jsem o této zemi něco málo četl z jiných zdrojů a byl jsem na přednášce ,kdy zemi navštívil člověk z ČR,tak musím říct,že opravdu většina věcí byla hodně podobných,což jsem ovšem i očekával,protože je jasné,že KLDR bude prostě ukazovat jen to co CHCE ukazovat.Každopádně jsem moc rád za každou fotografii z tohoto státu a kniha jich obsahovala opravdu hodně.Knihu určitě mohu doporučit a rád se podívám na dokument.
I po přečtení čtvrté knihy mne nepřestává Láďa Zibura bavit.Naopak možná mne právě tato kniha bavila ze všech nejvíc,možná to bylo proto,že procestoval a navštívil během relativně krátké doby hodně různorodých států a národů.U většiny jeho cestovatelských zážitků opět tiše závidím,ikdyž uznávám,že každý na takový to druh cestování stopem prostě není a tudíž opět před autorem smekám za odvahu.A taky díky za některé a tipy(např.observatoř v Kokinu,...) a za spoustů zajímavostí(např.Baltský řetěz,obec Lazarat a další).
Tato knížka bylo moje první střetnutí s tímto žánrem a musím smeknout.Nevím jestli ostatní knihy jsou taky tak dobře napsané a tudíž i výborně čtivé,ale tato mne ohromila.Jelikož jsem v době ,,olejářu,, byl spíš ve fázi života kdy jsem se učil chodit a posléze mluvit a číst,tak jsem skutečně rád,že jsem získal trochu povědomí o tom jak to vlastně fungovalo.Hodnocení dávám 100% a už se těším na čtení další knihy od Martina Goffa.