KubaHanzelin KubaHanzelin komentáře u knih

Cesta k Duně Cesta k Duně Frank Herbert

Jak píše níže Kamba - Zajímavý dodatek k rozsáhlému vesmíru Duny

Jsou zde popisy, dopisy a další zdroje k tomu jak samotná Duna vznikala, zároveň nějaké starší povídky + novela, které byla předchůdcem samotné, již dnes legendární, Duny
Kniha se špatně hodnotí, protože je zvláštně poskládaná, některé části mě bavily velmi jako např. Planeta koření, i když se jedná o klasickou sci-fi dob minulých a spíš něco co by v době vzniku zapadlo, jednalo se o příjemné počtení a zároveň porovnání s tímto předchůdcem a následným výsledkem, který všichni známe
Některé povídky, případně kapitoly, které se nedostaly do finálních knih ať už se jednalo o jakoukoliv mají kvalitu kolísavou, některé opravdu stojí za to a říkám si proč to nezvládli do finále a u některých jsem si doslova oddechl
No, budu se těšit na další dotisky od Baronetu!

30.10.2024 4 z 5

Jed Jed Dennis O'Neil

Jednoduchá stokrát viděná zápletka, ale jak parádně to fungovalo
Nejedná se o další obyčejný komiks s netopýrem, ale o psychologické drama, které je velmi dobře napsané.
Kresba nic moc, ale asi takový ten 80-90's standart

20.10.2024 4 z 5

Cyberpunk 2077: Sny o velkém městě / Kde je Johnny? Cyberpunk 2077: Sny o velkém městě / Kde je Johnny? Bartosz Sztybor

Po podprůměrných až průměrných komiksech ze světa CP 2077 jsme se konečně dočkali něčeho, co by se dalo považovat i za kvalitní komiks,l
Stále se jedná o dva kratší příběhy víceméně "noname" postav, ale třeba se někdy dočkáme nějakého toho rozšíření příběhu postav přímo ze hry, což je myslím to, co by fanoušky a čtenáře zajímalo nejvíce

19.10.2024 4 z 5

Činžák Činžák Jeff Lemire

Zajímavý kousek u kterého jsem si po velkou část čtení říkal, že tomu něco chybí, přišel jsem si jako malá ryba vhozená do oceánu a až podle zdejších komentářů jsem zjistil, že se nejedná o první komiks z tohoto světa a i když Činžák funguje dobře samostatně, je na příběhu cítit, že by čtenář již měl znát alespoň některé souvislosti.
Jinak se jedná o zajímavý hororový komiks, který určitě stojí za přečtení

10.09.2024 4 z 5

Dračí republika Dračí republika Rebecca F. Kuang

Asi podobně kvalitní jako první díl, na léto super čtení, stačí vám k tomu půlka mozku, což je něco čím jsem na dovolené na pláži s jedním drinkem v ruce a s knihou v druhé disponoval
Rin mi sice leze krkem, ale místy dokáže kniha příjemně překvapit a dojde na pár zajímavých zvratů, jsem zvědav na závěr..

14.08.2024 4 z 5

Netvoři a kritikové a jiné eseje Netvoři a kritikové a jiné eseje J. R. R. Tolkien

Tolkiena jako autora zbožňuji, ale s touhle knihou, protože se jedná o eseje, fejetony, úvahy o literatuře atd. jsem měl problém. Vůbec se mi nečetla snadno, ale výsledek stál za to, je fajn si rozšířit obzory o věcech nad kterými se člověk kolikrát ani nepozastaví.
Příště bych radši zase dotisk nějaké fantasy parády:)

09.08.2024 5 z 5

Meč bojovnice Šao Jun 1 Meč bojovnice Šao Jun 1 Minoji Kurata

Překvapivě příjemná rychlá jednohubka z neokoukaných reáliích světa Assassin's Creed a pokračování příběhu Šao Jun, kterou jsme mohli vidět poprvé v epilogu Eziova příběhu
Rád si přečtu pokračování až se k němu někdy dostanu, ovšem, chtělo by to aspoň dva díly najednou, protože tohle je opravdu krátká záležitost:)

25.07.2024 3 z 5

Maková válka Maková válka R. F. Kuang (p)

Na Makovou válku jsem slyšel dobré ohlasy a tak jsem si řekl, proč ne
Když jsem se trochu začetl, zasekl jsem se na tom, že se tak trochu jedná o young adult fantasy, sice drsnější, ale pořád psáno pro mladší čtenáře
Zároveň mi přišlo, že se autorka inspirovala v některých záležitostech mým oblíbeným Anthony Ryanem
Vesměs se jedná o dobrou fantasy, kde vás možná bude místy štvát hlavní postava, ale kolem a kolem, dokáže místy překvapit svou krvavostí a dospělým pohledem na válku
Pravděpodobně zkusím i další díly, za mě ideální letní čtení

24.07.2024 4 z 5

Berserk 17 Berserk 17 Kentaró Miura

Tak konečně, po stagnaci děje v poslední svazcích se někam dostáváme a vypadá to na pořádný nářez!
Moc se mi líbí, že i po 17ti svazcích si Berserk drží svoji kvalitu a pořád se něco děje, i když to chvílemi mohlo vypadat, že to půjde do kopru tento díl mě přesvědčil o opaku
Bohužel, další svazek až v srpnu, což mi přijde neuvěřitelně daleko:)

29.05.2024 4 z 5

Nebo je obojím? Nebo je obojím? Mark Waid

Překvapivě kvalitní Marvel komiks, s pro mě ne moc oblíbeným Hulkem
Jiný pohled na Bruce Bannera a jeho temnou (nebo spíš zelenou) stránku, na kterou nejsme asi úplně zvyklí, musím říct, že tento styl Hulkovi překvapivě sedl

29.04.2024 4 z 5

Brány Anubisovy Brány Anubisovy Tim Powers

Je mi líto, opravdu jsem se snažil, ale tohle mě buď úplně minulo, nebo je to možná jazykem/překladem..
Tato kniha opravdu není můj šálek kávy

19.04.2024

Gerdino inferno Gerdino inferno Skottie Young

Masakrózní kulma návrat!
Tak je tu další Pohádkov..počkat, další?
Ano, autoři se rozhodli pro pokračování praštené série, která se jen tak neokouká, vypadá to, že Gerda nám má ještě co říct a už teď se těším na další díl!

03.04.2024 4 z 5

Křížová výprava strojů Křížová výprava strojů Kevin J. Anderson

Velice dobré čtení i když se lehce předvídatelným dějem
Křížová výprava strojů je to, co bych od druhého dílu v trilogii Historie Duny čekal, sledujeme poměrně velký kus děje během války lidí proti strojům, aneb jak se všechno mění a vyvíjí aby to vše nakonec dávalo smysl vzhledem k originálním dílům od Franka Herberta, ze všech spin-offů, prequelů a sequelů, co jsem u Duny četl, mohu říct, že Historie je asi tím nejlepším co nám autorská dvojice B. Herbert & K. J. Anderson předvedli.
Jsem zvědavý na závěr této trilogie, protože rozehráno mají autoři opravdu dobře

08.03.2024 4 z 5

Kouř a zrcadla Kouř a zrcadla Neil Gaiman

Po Kouř a Zrcadla jsem sáhnul ze zoufalosti, protože mám poslední dobou problém se do čehokoliv začíst a u Gaimana mám téměř stoprocentní jistotu, že se začtu.
Jeho představivost a lehkost s kterou píše mě neskutečně baví a pak se mi těžko cokoliv od tohoto autora odkládá, bylo tomu tak i v tomto případě - řikáte si tedy proč nedám plný počet? Jde o soubor povídek, kde se mi většina líbila, ale něktěré, hlavně ty kratší, mě neuchvátily tolik jak bych si přál

07.01.2024 4 z 5

Star Wars: Věk Republiky - Padouchové Star Wars: Věk Republiky - Padouchové Jody Houser

V podstatě bych mohl napsat to samé jako u "Hrdinů" i když padouchové mi přišli o kapku zajímavější, snad někdy česká produkce vyloudí něco co se točí kolem Dookua v dobách, kdy býval ještě Jediem

15.11.2023 3 z 5

Star Wars: Věk Republiky - Hrdinové Star Wars: Věk Republiky - Hrdinové kolektiv autorů

Další komiksový kousek ze série, který neoslní, ale ani neurazí
Jedná se o krátké příběhy známých postav, bez kterých bychom mohli v klidu spát, takže trochu pračka peněz, jediný trochu přínosný mi přišel příběh Qui-Gona, vždy se k této postavě, která ve filmech ani seriálech nedostala moc prostoru rád vracím

14.11.2023 3 z 5

Lhář Lhář Jakub Ćwiek

Lokiho postavu mám obecně rád, jak tu mytologickou, tak tu komiksovou, v tomto případě se je to tak trochu napůl, po pádu Valhally se stává žoldákem pro Nebe, i když za mě ne asi moc dobrým, když mu nakonec vždy musí zachránit zadek andělé:)
Asi jsem čekal něco jiného, není to úplně špatné, ale uvítal bych ucelenější příběh místo povídek, zkusím ještě druhý díl a uvidím

26.07.2023 3 z 5

Třetí zákon 1 a 2 Třetí zákon 1 a 2 Xavier Dorison

No, já nevím, potenciál to má obrovský, ale bohužel mi to příjde z velké části nedotažené, kresba je fajn, ale scenář by to chtělo dopilovat, protože jako čtenář jsem si občas říkal, kam, že to postavy směrují a o co jim přesně jde..

24.07.2023 2 z 5

Asfalt Asfalt Štěpán Kopřiva

O kapku lepší než Aktivní kovy, bohužel, pan Kopřiva nebude šálek mého piva, pro příště radši zůstanu u ověřeného Kotlety:)

22.07.2023 2 z 5

Aktivní kovy Aktivní kovy Štěpán Kopřiva

Braková literatura mě poměrně baví, ale tohle bylo moc i na me:) hvězdu snad jen za popkulturní narážky a za pár ucechtnutí

14.07.2023 1 z 5