KubaHanzelin komentáře u knih
No, nevím, nevím..
S žádnou postavou a ani s Tonym Starkem jsem se nedokázal sblížit, příběh byl takový.. nijaký, jediné co se mi líbilo byl pátý sešit s Tonyho bratrem a samotné myšlenky, které možná budeme v budoucnosti muset řešit.. za to, dávám ty 2 (slabé) hvězdy
Příjemná Spider-manovská rychlovka o cestování časem, Peterově rodině a hlavně o J.J.Jamesonovi, který tento svazek očividně táhne na svých už starých bedrech. Konec byl kapánek cliffhanger, doufám, že se dozvíme jak to bylo dál:)
Takhle má vypadat pořádný crossover!
Akce od první do poslední stránky, všichni možní i nemožní hrdinové se společně s Avengers, Defenders, Fantastickou čtyřkou a Thory postavila proti Válce Říší šíleného Malekitha, která vypadala mnohem zajímavější než Infinity War z dílen MCU.
Upřímně, měl jsem strach, že to dočítání toho, co předcházelo tomuto crossoveru nebude ve výsledku stát za ten čas, ale i přesto, že předcházející komiksy byly při nejlepším průměrné, Válka říší to celé vynahradila:)
Samozřejmě je tu pár věcí, které bych chtěl vytknout a to: Kam se poděli Squadron Supreme, Zimní hlídka a Namorova podmořská parta? Můžeme jedině doufat, že nějakého vysvětlení se dočkáme v případných pokračováních..
Pokud tohle mělo sloužit jako poslední dílek puzzle před Válkou říší, tak to nefungovalo. Většinu čtení nemá ani jeden sešit pořádný děj, ale jedná se spíš o myšlenkové pochody hrdinů doplněné o jejich samotné hrdinství v pozadí. Pokud se chystáte dohánět marvelovské komiksy před velkým eventem, tak klidně tento svazek vynechejte..
Zatím nejlepší kousek z celé série.
Důvod? Blade, spousta akce a upíři jako záporáci!
Dlouho jsem žil v domnění, že Blade je jen film, až po x letech jsem zjistil, že má původ u Marvelu, přesto mě jeho příchod na scénu mile překvapil a doufám, že se bude jednat i častější výskyt.
Samotný příběh je dost jednoduchý a nic vás nepřekvapí, ale slabší příběh nahrazuje parádní nálož akce s příjemným originem Iron Fista..
No, Válka říši se blíží:)
Vlastně se toho ani moc nestalo
Celý svazek mi příjde jako příprava na "Válku říší" od které máme všichni velké očekávání (prosím ať to stojí za to).
Je tu odkryto něco z Thorovy minulosti, je tu opilý budižkničemu Všeotec Ódin, Thorova drsná špióní bejvalka a další..
Jak u prvního svazku, tak i u tohoto mám problém s kresbou hlavní dějové linky. Psychadelický styl mi příjde místy chaotický a nepřehledný, ale hlavně, ne moc hezký na koukání..
Ještě mě čeká druhý-čtvrtý díl Avengers, abych byl řádně připraven na ten velký crossover, tak jsem zvědav jak se to vyvine dál, zatím to vidím jen jako nenáročnou odpočinkovou četbu:)
...aneb Thorova psychadelická výprava po všech deseti světech a jeho snaha o záchranu vesmíru ve všech časových rovinách!
Hlavní děj byl praštěný, počínaje kresbou, konče příběhem, chvílemi jsem si říkal, jestli to autoři už opravdu myslí vážně.
Příběh se "starším" Thorem se mi ale líbil o něco víc, nebyl tak uhozený, naopak byl vážnější a nevadilo by mi, kdyby tento příběh dostal větší prostor, protože dvojka jako Thor všeotec a Wolverine Phoenix byla opravdu zajímavá a bylo to něco co se jen tak nevidí:)
Převyprávěný světoznámý příběh pro ty nejmenší s krásnými ilustracemi..jsem ostuda, která si nikdy nepřečetla originál, ale i přesto se mi tato verze líbila. V brzké době se na originál vrhnu:)
Rychlá jednohubka, která neurazí, ale ani nijak extra neoslní aneb další z marketingových komiksů..
Příběh o tom, jak vládce Pekla vyrazí na návštěvu do pekla asijského aby získal to, co mu patří. Příběh o tom, jak andělská armáda zničí půlku LA. Příběh o tom, jak Lucifer odvrátil konec světa i když ho téměř sám zapříčinil.
Rozhodně lepší jak první svazek, příběh mi celkově přišel ucelenější a tím pádem příjemnější ke čtení, i když chvílemi netušíte co má sakra Lucifer za lubem (což je samozřejmě jedině dobře).
Bohužel, mě nadále trochu mrzí velký rozdíl mezi seriálovým a komiksovým světem Lucifer, i když mají oba něco do sebe, časem se možná mrknu i na další díly:)
Po zlepšením v díle druhém to trošku spadlo zase dolů, spoustu žvástů a nelogického chování vojáků, kteří opět pláčou a vzdávají se ani nezačal boj..
Jsem zvědav jak se autor popere s Erenovým potenciálem, nadále mou oblíbenou postavou zůstává Mikasa:)
Druhý díl je plný akce, odhalení, která nejsou možná tak překvapivá (aspoň pro mě), ale pro mě nejzajímavější byla část kde jsme se dozvěděli jak se Eren seznámil s Mikasou, to mělo grády. Kresba mi pořád příjde místy trochu chaotická a některé postavy jsou neskutečně otravné, i když je občas chápu, ale stejně o tom člověk nechce číst na každé druhé stránce..
Je to pohádka? Je to fantasy? Nebo je to dokonce horor?
Já bych řekl, že je to kombinace všech tří, aneb Gaiman vybočuje od daných žánrů a je to jedině dobře.
Krásný jazyk a příběh s temným nádechem, kde vám po chvíli dojde, že nečtete jen tak nějakou pohádku, ale román, který i přes dětského hrdinu patří do literatury pro starší čtenáře. Myslím, že některé pasáže by děti nemusely skousnout (viz. vana plná studené vody a intimní pasáž), sám jsem z některých měl slušnou husinu a říkal si, že autor se s tím opravdu nepáře. Zároveň musím pochválit krásné ilustrace (viz. vydání od Arga 2020), které perfektně rezonují s příběhem samotným, tomu podle mě, ke konci začínal docházet už trochu dech a proto nemůžu dát plný počet, třeba příště:)
Harleen jsem zbožňoval, k Sunstonu jsem přišel s respektem a i s respektem odcházím.
Bohužel to není můj šálek čaje, kresba je sice opět parádní, ale příběh od kterého jsem nic moc nečekal, pro mně osobně ani moc nenabídnul. Ze začátku to vypadalo velmi slibně, ale jak tu zmiňují jiní, občas tam bylo až moc zbytečného tlachání, které by se místy dalo seškrat možná až na půlku..
Těším se na další Šejićovy projekty, ale se Sunstonem pokračovat nejspíš nebudu.
Opět parádní kresba, ale.. příběh z trochu jiného soudku?
Trošku mě mrzí, že Tabule osudů nenavazuje přímo na první svazek a tak tu opět máme poměrně jednoduchý, ale svižný příběh, který funguje tak hezky, že knihu z rukou pustíte až po jeho konci.
Určitě se časem vrhnu na dalších svazky, když už by to nebylo kvůli příběhu, tak určitě kvůli kresbě, musím se přiznat, že Lady Mechanika se rychle stala mou steampunkovou crush:)
Komiksy miluju, ale když jde o japonskou mangu, tak jsem skeptický.
Proti samotné manze ani anime nic moc nemám, jen mě prostě a jednoduše nebaví (až na pár vyjímek), ale holt to byla další výzva od přítelkyně, tak jsem sáhnul po Útoku titánů, protože mi ze současné nabídky co máme u nás na trhu přišel tak nějak nejzajímavější.
Příběh bude určitě dost zajímavý a rozsáhlý (asi určitě, protože u nás momentálně zatím vyšlo 24 dílů a chystají se další), protože v prvním svazku se toho člověk moc nedozví, jen nějaké ty základy o světě, proč lidstvo žije tak jak žije.
Samotná zápletka okolo hrdinů nesrší originalitou, ale udrží čtenáře v pozoru, protože některé postavy toho mají za lubem víc než to na první pohled může vypadat..
Uvidím časem pokud sáhnu po dalších dílech, zatím mě to nechává chladným až na samotný konec, ten byl povedený a lehce šokující:)
Potřeboval jsem nějakou ptákovinu a když jsem sahal po další "Kotletovce" už jsem tušil, že vybírám správně.
Rozhodně jsem se nebavil tolik jako u série Spadu, ale několikrát jsem se fakt slušně zasmál, hlášky - ať už české nebo ruské stojí prostě za to, akce střídala akci jak už je to zvykem a pro sprosťárny a střeva se taky nešlo daleko, jen ten vesmír mi úplně nesedl asi tolik jako "české postapo", možná někdy zkusím další díl(y), když má vyjít těch neuvěřitelných 12 kousků:)
Letos to pro mě byla dvojitá výzva
1. Tady na databázi knih (Kniha, jejíž název se skládá z 21 písmen)
2. Výzva od přítelkyně aneb přečti si něco do Tennessee Williamse
Splněno!
Jedná se o sondu do společnosti na přelomu 40-50. let 20. století, která není zrovna příjemná. Ani jednu z postav jsem nedokázal ani trochu mít rád, Stanley byl prostě šmejd, Blanche otravná a šílená, žijící ve svém vlastním dokonalém světe, Stella, která se mi z hlavních postav zdála nejnormálnější mě nakonec taky dost zklamala..
Nějak nevím co k tomu říct, ale toho Pulitzera rozhodně chápu, někdy bych rád viděl divadelní zpracování:)
Tohle se mi opět trefilo do vkusu.
Příběh se odehrává hned po skončení Epizody III, takže Anakin/Vader teprve objevuje Temnou stranu Síly a učí se jí používat a to v té nejsyrovější podobě, kdy jde doslova přes mrtvoly a nezajímají ho následky, proč by vlastně taky měly? Je druhým nejvlivnějším mužem v galaxii hned po samotném císaři.
Doufám, že Egmont pro letošek chystá ještě další kousky z Vaderova příběhu těsně po Pomstě Sithů, protože tohle je TEN Vader, kterého je radost sledovat