KubaHanzelin komentáře u knih
Příběh o androidech z androidova pohledu
Autor se nám snažil v tomto příběhu ukázat, jak by to asi vypadalo, kdyby androidi byli více lidmi, než jsou sami lidé
A ano, povedlo se, jen mi přijde, že Kláru možná polidštil až moc i když vemu v potaz naivita, která je přirovnatelná k dítěti
Kolem a kolem se jedná o velmi příjemné čtení, jen ten konec mi přišel trochu unahlený
Příjemná jednohubka, která se letos hodí do výzvy, jinak bych si ji asi nepřečetl.
Některým možná vadí přímočarost knihy, ale za mě je to v tomto případě plus, na nic si nehraje a vše vám vyloží na stůl tak jak to autor zamýšlel
Nerad, ale víc jak průměrem hodnotit nemohu, asi mi nesedí Eriksonův styl psaní, i když se jedná o naprosto neuvěřitelný a opravdu epický fantasy epos mám s Malazem problémy - a hlavní z nich je to, že se nemohu zorientovat, je to velký chaos, na který potřebujete opravdu klid a čas. Bohužel, ani jednoho se nedostává, takže těm, kteří mají tuto sérii rádi, prosím, můj komentář ignorujte:)
Silná kniha o životě na maloměstě, kde šlo všechno od desíti k pěti
Opět se dokázalo, co byl, je a bude komunismus za zlo, vypadá to hezky na papíře, ale prakticky to naprosto nefunguje a ve výsledku to akorát všem ubližuje
Miedzianka, měla spoustu problémů, nejen Němce a nacisty, Rusy a komunismus, ale i tak mi její příběh přijde místy až neuvěřitelný, i když si myslím, že podobné příběhy by se daly nalézt ve spoustě zemích zasažené válkami 20. století a následnou železnou oponou.
Doporučuji pro přečtení těm, kteří jsou pořád ochotni říkat jak bylo za komanče líp.
Další, krásně ilustrovaný průvodce po Azerothu, tentokrát o kontinentu, kde jsem v době největší slávy Wotlku strávil nejvíce času
Ledová koruna, sídlo Pohromy, nesmiřitelný sever, Střecha světa - to vše a více je Northrend, kterým nás tentokrát provedou bratří Bronzebeardovi, kteří putují po stopách své předkyně, takže oproti předchozím dílům je tento svazek okořenější a takto bych si to v případných dalších dílech představoval
Ale i tak nemohu dávat opět stejný počet, důvod? Mrkněte se na moje komentáře u Kalimdoru a Eastern Kingdoms
George Lucas: Život stvořitele Star Wars pro lenochy v líbivém komiksovém kabátku, nebudu lhát, zase něco málo nového jsem se dozvěděl
Ale pro ti, kteří četli výše zmíněnou knihu mohou tento komiks v klidu vynechat
Opět velmi příjemné čtení, které vás vtáhne a nepustí, stránky čtete a ani se neuvědomíte jak rychle se dostanete ke konci, bohužel jako i Andělská hra trpí tím čím Stín větru, některé pasáže jsou dlouhé a možná vyzní i trochu zbytečně, proto nemohu dát plný počet
Velmi čtivá mysteriózní kniha, která mi překvapivě sedla, i když mi některé části přišly tak nějak o ničem, určitě zkusím i pokračování
Pokud si chcete přečíst něco, co vás přenese do magické Barcely, určitě doporučuji Stín Větru:)
Tak konečně, po stagnaci děje v poslední svazcích se někam dostáváme a vypadá to na pořádný nářez!
Moc se mi líbí, že i po 17ti svazcích si Berserk drží svoji kvalitu a pořád se něco děje, i když to chvílemi mohlo vypadat, že to půjde do kopru tento díl mě přesvědčil o opaku
Bohužel, další svazek až v srpnu, což mi přijde neuvěřitelně daleko:)
Kniha u které si budete smát i brečet, ani jedno se mi u čtení moc nestává, ale tentokrát jsem narazil na tento klenot a neudržel jsem se:)
Skvěle napsáno i přeloženo
Nemám co vytknout
Film jsem viděl první a musím říct, že mě bavil víc, možná to bude tím, že Audrey Hepburn byla v roli Holly skvělá v knize tomu tak úplně nebylo..
Pravděpodobně bych si tuto klasiku nepřečetl nebýt čtenářské výzvy:)
Chtěl jsem jednohubku z alternativní historie ČSR/ČSSR/ČSFR/ČR a dostal jsem přesně to, co jsem čekal - tedy příjemné čtení, které nijak neohromí, ale ani neurazí, příjemně se čte a i když má příběh lehce "Kotletovský" nádech, je to takové dospělejší, než autorovy sci-fi/fantasy knihy
Čekejte poměrně jednoduchou detektivku s překvapivým koncem a pro mě neokoukanými reáliemi
Knihu bych kvůli slabšímu hodnocení asi normálně vynechal, ale perfektně se mi hodila do letošní čtenářské výzvy:)
Krásná obálka, dle anotace zajímavá zápletka, severská mytologie.. kde by se to mohlo pokazit?
No, téměř všude, nesympatické hlavní postavy, spousta postav a tedy hromada jmen k zapamatování, otřepaný děj..
Těžko bych hledal nějaké pozitiva, snad jen ten konec vypadal zajímavě, i když mi to trochu přípomínalo Hobita jak knižně, tak hlavně filmově a konec druhého dílu aneb - "Co jsme to provedli"
Za mě tedy velké zklamání s velkým potenciálem
Čteno do letošní výzvy
Nečekal jsem, že mě Ptákovina bude bavit, ale příjemně mě překvapila svou absurditou, satirou a humorem
Moc se mi líbil rozhovor s autorem, kde vysvětluje, proč hra nebyla v zahraničí nikdy uvedena
A přitom je to taková pí**vina:)
Tohle se ke mě dostalo úplnou náhodou, ale bez náhody popoputuje dál, kde to najde třeba lepší uplatnění, protože tohle je jen ne moc kvalitní merchandising, aneb u ST by se mělo zůstat u televize..
Nenadchne ale ani neurazí
Nové složení týmu s méně i více známými tvářemi mi celkem sedlo, příjemně mě překvapil Thing a Kitty Pryde. Jinak komiks funguje jako úvod do nové série s kořeny z té minulé, takže pro méně znalé, což v tomto případě jsem i já, může být komiks místy lehce matoucí, i když postupem času tak nějak vše vysvětlí
Prostě oddechovka
Překvapivě kvalitní Marvel komiks, s pro mě ne moc oblíbeným Hulkem
Jiný pohled na Bruce Bannera a jeho temnou (nebo spíš zelenou) stránku, na kterou nejsme asi úplně zvyklí, musím říct, že tento styl Hulkovi překvapivě sedl
Klasická manga, která se nebere vážně s hrdinou se všedními problémy, které řeší všichni z nás. Saitama totiž není typický superhrdina, který by žil pro ochranu lidstva, vlastně to dělá jen pro zábavu:)
Celkově hodnotím průměrem, protože většina kapitol se dost scénaristicky opakovala, takže se příběh nikam nehnul
Kultovní klasika, která i dnes funguje jako dobře napsaný horor s hutnou atmosférou.
Půjdu asi proti proudu a omlouvám se fanouškům filmu, ale kniha ho naprosto válcuje, i když Jack Nicholson je v roli Jacka T. skvělý, kniha se mi líbila daleko víc
Od Kinga už jsem něco načetl, ale Osvícení se mi perfektně hodilo do letošní čtenářské výzvy, třeba se někdy mrknu na zoubek pokračování v podobě Doktora Spánka
Je mi líto, opravdu jsem se snažil, ale tohle mě buď úplně minulo, nebo je to možná jazykem/překladem..
Tato kniha opravdu není můj šálek kávy