KubaHanzelin KubaHanzelin komentáře u knih

Milostné strasti nebožtíků Milostné strasti nebožtíků Džundži Itó

Slabší povídkový svazek od mistra manga hororu, ale pořád velmi kvalitní
Spirála za mě zůstává neporažena:)

04.11.2024 3 z 5

Uprdelismus Uprdelismus Jan Menděl

Pár dobrých tipů, který každý z nás už někde a někdy slyšel, jinak ezo a new-age šaškárny..

04.11.2024 1 z 5

Cesta k Duně Cesta k Duně Frank Herbert

Jak píše níže Kamba - Zajímavý dodatek k rozsáhlému vesmíru Duny

Jsou zde popisy, dopisy a další zdroje k tomu jak samotná Duna vznikala, zároveň nějaké starší povídky + novela, které byla předchůdcem samotné, již dnes legendární, Duny
Kniha se špatně hodnotí, protože je zvláštně poskládaná, některé části mě bavily velmi jako např. Planeta koření, i když se jedná o klasickou sci-fi dob minulých a spíš něco co by v době vzniku zapadlo, jednalo se o příjemné počtení a zároveň porovnání s tímto předchůdcem a následným výsledkem, který všichni známe
Některé povídky, případně kapitoly, které se nedostaly do finálních knih ať už se jednalo o jakoukoliv mají kvalitu kolísavou, některé opravdu stojí za to a říkám si proč to nezvládli do finále a u některých jsem si doslova oddechl
No, budu se těšit na další dotisky od Baronetu!

30.10.2024 4 z 5

Batman a Joker: Destruktivní duo Batman a Joker: Destruktivní duo Marc Silvestri

Že se paravztah mezi Jokerem a Batmanem může okoukat?
Nemyslím si!
Tahle dvojka když se dobře napíše má pořád co nabídnout, jsem rád, že jsem si k návratu k DC Black Labelu vybral zrovna tento kousek:)

23.10.2024 5 z 5

Mučedník Mučedník Anthony Ryan

Vždy, když zjistím, že má vyjít Athony Ryanovi nová kniha sakra se těším, protože
trilogie Stínu Krkavce stále patří mezi mé top fantasy
U Úmluvy oceli jsem zatím klidnější a nejsem tak nadšený, jak bych čekal, první kniha byla fajn, ale na Ryana až moc pohodová až téměř klasická fantasy, ne ta drsná řežba na kterou jsme u něj zvyklí
U Mučedníka našel autor zlatý střed mezi svou dosavadní tvorbou.
Najdou se zde slabší části a části u kterých nechcete knihu odložit, takže ve zkratce se za mě jedná o kvalitní fantasy, kde se těším na, počítám, že závěrečný díl na který nás vydavatel nenechá snad dlouho čekat

23.10.2024 4 z 5

Jed Jed Dennis O'Neil

Jednoduchá stokrát viděná zápletka, ale jak parádně to fungovalo
Nejedná se o další obyčejný komiks s netopýrem, ale o psychologické drama, které je velmi dobře napsané.
Kresba nic moc, ale asi takový ten 80-90's standart

20.10.2024 4 z 5

Cyberpunk 2077: Sny o velkém městě / Kde je Johnny? Cyberpunk 2077: Sny o velkém městě / Kde je Johnny? Bartosz Sztybor

Po podprůměrných až průměrných komiksech ze světa CP 2077 jsme se konečně dočkali něčeho, co by se dalo považovat i za kvalitní komiks,l
Stále se jedná o dva kratší příběhy víceméně "noname" postav, ale třeba se někdy dočkáme nějakého toho rozšíření příběhu postav přímo ze hry, což je myslím to, co by fanoušky a čtenáře zajímalo nejvíce

19.10.2024 4 z 5

Divoká zvířata Divoká zvířata Bartosz Sztybor

Nemůžu si pomoct, ale po tolika dobrodružstvích bych čekal od Geralta už větší rozhodnost. Divoká zvířata je opět krátký příběh s morálními dilematy o lidství a právu na život
Neříkám, že mě tyto příběhy nebaví, ale autor Zaklínačských komiksů by mohl témata prostřídat, protože už se místy začíná opakovat

18.10.2024 3 z 5

Star Wars - Věk Odboje: Padouchové Star Wars - Věk Odboje: Padouchové kolektiv autorů

Mohl bych napsat stejný komentář jako u "Hrdinů" takže pokud si něco chcete přečíst, skočte na sousední komiks a můj komentář:)
Jinak se jedná o sprostou pračku peněz, tohle za 4 stovky? Zlodějina..

15.10.2024 3 z 5

Star Wars - Věk Odboje: Hrdinové Star Wars - Věk Odboje: Hrdinové kolektiv autorů

I když se jedná o Disney období SW, přijde mi, že "Věk Odboje", který se točí kolem hrdinů, je z těchto krátkých komiksů nejlepší, což samozřejmě pořád neznamená, že je přehnaná cena opodstatněna nebo, že budu na tyto shorty ještě dlouho vzpomínat, fajn jednohubka

14.10.2024 3 z 5

Do poslední Gerdy Do poslední Gerdy Skottie Young

Tak jsem myslel, že mám v ruce poslední díl této potrhlé série..
A ono asi ne? Konec tomu moc nenapovídá a po předchozím "slabším" díle tu máme opět nefalšované Gerdino řádění, které je radost číst, jsem zvědav co nás čeká dál

14.10.2024 4 z 5

Tenká hranice touhy Tenká hranice touhy Patrick Rothfuss

Milé, neoslní, neurazí. V žádném případě nedosahuje Jména větru nebo Strachu moudrého muže, jdu se přidat k druhé frontě čekající na pokračování, kterého se nejspíš nikdy nedočkáme:) viz. Tanec s Draky

10.10.2024 3 z 5

Hudba ticha Hudba ticha Patrick Rothfuss

Bohužel, jsem jeden z těch, kterým se Hudba ticha nelíbí, neříkám, že je to nutně špatná kniha, ale chybí tomu to, co Kronika Královraha má a to je ten pocit, že jste byli vtaženi do úžasného fantasy světa, který má sakra co nabídnout. Tohle je za mě, jak sám autor podotknul, šuplíkovka..

03.10.2024 1 z 5

Strach moudrého muže Strach moudrého muže Patrick Rothfuss

Strach moudrého může už na mě z poličky domácí knihovny už koukal nějakou tu chvíli a tak bylo na čase se vrátit do Kvoteho světa.
Opět krásně a čtivé napsané, druhý svazek se mi četl lépe než Jméno větru, ale mělo stejné problémy a to, že se v příběhu občas nic moc neděje, což by nebylo na škodu, kdyby pasáže nebyly dlouhé. Největší problém jsem měl s pasáží s žoldáky v lese a s Kvoteho návštěvou Fae, obě části mi přišly dost natahování.
Ale celkově se jedná o parádní fantasy kousek, který by si měl přečíst každý fanoušek žánru.
Mě v tento moment nezbývá nic jiného než se přidat do skupiny otrávených fanoušků, kteří se zřejmě nikdy nedočkají třetího dílu

01.10.2024 4 z 5

Holly Holly Stephen King

Kinga jsem si za poslední roky hodně oblíbil, výborně se čte, parádně vtáhne do děje a jen tak vás nepustí
U Holly jsem toto neprožíval, pořád je to kvalitní četba s hutnou atmosférou, ale není to takové, jaké bych od mistra hororu čekal, tentokrát se jedná spíš o detektivku - thriller, než "klasickou kingovku"
Tak snad se příště zadaří více, možná příště v knihovně hrábnu po něčem starším:)

17.09.2024 3 z 5

Činžák Činžák Jeff Lemire

Zajímavý kousek u kterého jsem si po velkou část čtení říkal, že tomu něco chybí, přišel jsem si jako malá ryba vhozená do oceánu a až podle zdejších komentářů jsem zjistil, že se nejedná o první komiks z tohoto světa a i když Činžák funguje dobře samostatně, je na příběhu cítit, že by čtenář již měl znát alespoň některé souvislosti.
Jinak se jedná o zajímavý hororový komiks, který určitě stojí za přečtení

10.09.2024 4 z 5

Zimní včely Zimní včely Norbert Scheuer

Velmi čtivá kniha dle skutečných událostí a zase trochu jiný pohled na 2. světovou válku
Něco málo tomu chybí aby to bylo na 5*, ale rozhodně doporučuji ke čtení
Všichni známe tento konflikt převážně z pohledu vojáků, ale z pohledu tohoto statečného učence a včelaře, máte na nejhorší konflikt v dějinách lidstva ihned jinačí názor..

09.09.2024 4 z 5

Čerň a stříbro Čerň a stříbro Paolo Giordano

Kniha, která toho říká hodně a zároveň nic.
Autor přeskakuje v příběhu jak se mu zlíbí až z toho místy vzniká trochu chaos, ze kterého si ve výsledku odnesete to, že všichni potřebujeme vlastní paní A.

04.09.2024 3 z 5

World of Warcraft: Válečníci Azerothu World of Warcraft: Válečníci Azerothu * antologie

Příjemné povídky mezi datadisky s více i méně známými hrdiny
Víc takových projektů ze světa Warcraftu prosím!:)

I když bych byl rád, kdyby vyšla zase nějaká ta kniha..

03.09.2024 4 z 5

Spalující bůh Spalující bůh R. F. Kuang (p)

Závěr trilogie je určitě nejslabší část
Příběh se po druhém díle bohužel začne točit v kruzích a u toho to zůstane
Sice dávám autorce bod, za konec, který byl dost hořkosladký, holt výhrou ve válce to nekončí jak jsme v některých fantasy knihách zvyklí, tady to pokračuje až si čtenář nakonec řekne.. "Stálo to vůbec za to?"

31.08.2024 3 z 5