Kulhavá komentáře u knih
Kniha čtivá, příběh zajímavý. Jen více než v první knize mi vadilo černobílé vidění světa.
Skvělá kniha, sic mi krapet "vadilo" černobílé vidění, ale dokázala jsem se od něj oprostit. Svižná, zajímavá, skvělá. Nečtena, vyslechnuta - audiozpracování výborné.
Nevím, zda mohu zcela hodnotit, neb knihu jsem nedočetla, zhruba v polovině jsem jí odložila. Ač čtivá, ač zajímavé čtení, nemohla jsem překonat pocit, že jsem byla podvedena. Jako by někdo na objednávku napsal něco, jen pro peníze. Knize chybí "duch".
Skvělá kniha. Přečetla jsem od autorky obě a ráda se k nim vrací. Hodně podnětů k zamyšlení.
Krapet jsem se obávala zklamání, ale bavila jsem se ještě více než u "předchozího" dílu. Skvělá kniha, inteligentní humor. V době, kdy je na trhu mnoho knih s laciným humorem, který tak nějak nechápu (viz Nejlepší víkend) je tato i první kniha učiněným balzámem.
Skvělá kniha, inteligentní humor. Bavila jsem se od začátku do konce.
Silný příběh, ale ztrácela jsem se v postavách. Knihu jsem rozečetla a odložila, pak jsem se k ní opět vrátila a dočetla. Ztracená v postavách jsem v podstatě zůstala až do konce.
Pro mě skvělá kniha. Dobře se četla, zápletka byla zajímavá. Ač mi prostředí, ve kterém se kniha odehrává, není pocitově nijak blízké, nijak mne při čtení nerušilo. Po přečtení jsem shlédla i seriál Sedmilhářky, byla jsem jím do určité míry zklamaná. Nečíst knihu jako první, od čtení by mne seriál odradil. Seriál je pro mne určitým způsobem povrchní, bulvární. Kniha naopak hluboká a tolerantní.
Skvělá kniha. Již při čtení jsem začala mnoho věcí ve svém životě vnímat jinak.
Kniha se čte dobře, informace jsou velmi zajímavé, ale po celou dobu jsem se nemohla zbavit pocitu laciného bulváru. Což jsem si potvrdila další knihou, čímž tato kniha pro mě ztratila veškerou hodnotu.Autor si podle všeho informace nijak neověřoval. Knihu v rámci dobročinné aukce pošlu dál, ve své knihovně jí nechci.
V okamžiku, kdy jsem se začetla, přečetla jsem jedním dechem.Skvělá kniha.
Pan Vondruška je jistota. Poučné, čtivé, skvělé.
Pro mne nevhodná kniha, dostala jsem jako dárek, nedočtené jsem odložila a odeslala na dobročinnou aukci. Způsob života hlavních hrdinů mi nebyl v ničem sympatický a ani mne nezajímal, za ubohost jsem se až styděla, takový život bych nechtěla žít a takové myšlenky ani v hlavě mít. Tohoto autora už ne.
Skvělá kniha, tak dlouho jsem se už u knihy nepobavila a navíc poučná, tak co víc si přát :-)
Kmotr je klasika, knižní i filmové zpracování je pro mě vždy jistota příjemně stráveného času.
Knihy od pana Vondrušky jsou pro mě sázkou na jistotu. Často volím audioverze. Z husitské epopeje jsem se dozvěděla nejen o naší historii a i osobně mnohé pochopila o životě jako takovém. Mohu jedině doporučit
Po přečtení prvního dílu, jsem musela samozřejmě pokračovat. Skvělé čtení, zajímavý návrat do minulosti, měla jsem o čem přemýšlet :-)