kytarka

Velmi příjemný román o době, která byla těsně po válce. O osudech lidí z jednoho domu. Moc krásně napsáno, až mě mrzí, že mám již přečteno. Jsem zvědavá na další díl.

Vůbec jsem nechtěla knihu číst, protože mě kniha Nevítaný host velmi zklamala, předchozí knihy od spisovatelky se mi líbily. Nakonec jsem dala na chválu a jsem ráda, že jsem tak udělal, protože tady se vrátila Shari kterou mám ráda. Tohle bylo moc fajn počtení.

Na téhle knize jde poznat, že je to prvotina od spisovatelky. Je fajn, že u nás nevyšla jako první. Pokud jste četli více knih od Jojo, tak uvidíte krásný progres jak jí to jde a zlepšuje se. Tento příběh byl pro mě takový nemastný, neslaný. Ničím mě nenadchnul a nepřekvapil. Nicméně musím podotknout, že Jojo psát umí.

Po knize Šikmý kostel mě zaujala tématika hornictví v knižní podobě. Když jsem tedy narazila na knihu Hornické vdovy, ihned se zapsala na můj wish list. V knize najdete výpovědi několika hornických žen, od minulosti po součastnost. Ženy, kterým se muž jednou nevrátil z práce. Tohle zasáhne všechny. Kniha je doplněná fotografiemi vyprávějících. Osudy žen jsou velmi čtivé a tak smutné... Tohle stojí za přečtení.

Na knihu jsem neměla moc čas a tak jsem si četla celkem dlouho. Vůbec to však nevadilo, protože každá věta, každá stránka se do mě zakousla a hlodala ve mě. Je to kniha ve které se dozvíme jak se žilo Taře v její mormonské rodině. Místy nevěříte tomu, že se tohle může opravdu někde v rodině dít. Bohužel je kniha dle opravdového příběhu. Pěkně surový a čtivý příběh. Rozhodně stojí za přečtení.

V knize nás čekají dva příběhy. Od spisovatelky jsem již něco četla, tahle patří k těm méně povedeným. Příběhy mě bavily číst, něco zásadního jim však chybělo. Postrádala jsem trochu něčeho akčnějšího, nějakou zajímavější zápletku. Pokud si chcete přečíst něco na odreagování, něco klidnějšího, tohle je dobrá volba.

Na sociálních sítích jsem viděla a slyšela chválu na tuto knihu. Zprvu jsem jí míjela, pak jsem zjistila, že se zabývá historií Karviné a okolí, jak žily havířské rodiny. Tady jsem zpozorněla, jelikož pocházím z Ostravy a spousty mužů v rodině se živilo havířinou řekla jsem si, že si ji musím přečíst. Teď po přečtení jsem šťastná, protože byla skvělá! Tohle se neskutečně moc povedlo. Neustále jsem měla potřebu číst, číst a číst. Kudy jsem chodila tak jsem na knihu myslela. Úchvatný příběh, neskutečně čtivý a já se nemohu dočkat dalších dílů. Kniha je bomba a já ji mohu jen a jen doporučit. I těm kteří nemají s tímto krajem nic společného.

Od autora jsem četla všechny předchozí knihy. Ty se mi moc líbily. Ale tahle? No co k tomu říct. Tím si po smrti své ženy vytvoří robota, který vypadá jako ona. Nahraje ji vzpomínky, veškerou komunikaci, cokoliv o Abbie věděl. Robot se snaží přijít na to co se stalo jeho skutečnému já. Moc mě to nebavilo číst. Přečetla jsem jen proto, že jsem čekala něco více, podle předchozích knih.

Jedním slovem wow... tohle bylo něco tak skvělého! Prosím ještě. Od spisovatele jsem četla i Růže bílá, černý les, ta se mi malinko líbila více. Každopádně tahle je taky moc skvělá. Nebudu se nějak rozepisovat k ději, to si každý čtenář užije sám. Stačí asi jen, že budete potřebovat kapesníky a užijete si krásnou knihu.

Nikki, která je přirovnávaná k Lisbeth S., no to si myslím, že je silně přehnané přirovnání. Nikki je super žena a zvládne všechno. Nějak jsem to spisovateli nevěřila. Knihu jsem přečetla celou, nicméně s velkým ale. Postava až na přehnané situace je vymyšlená zajímavě. Žena pracující v knihkupectví, která pomáhá jiným ženám od hnusných, zlých mužů.... prostě mě to nebavilo číst. Bavila mě překvapivě část kdy našla Nikki přítele Ethana a více mě zajímalo jak se bude rozvíjet jejich vztah, téhle pasáže je bohužel v knize málo.

Kdysi dávno mi jedná známa doporučila paní Váňovou. Od té doby si kupuji její knihy. Její styl psaní mě baví a u této novinku tomu nebylo jinak.
Jitka s Bohdanem touží po vlastní restauraci. Bohdan má bohatého strejdu, tak ho zkusí umluvit aby jim pomohl. Strejda Arnošt jim pomůže ale nebude to zadarmo. Do Mlsné huby se připlete ctižádostivá Laura.
Jako vždy si spisovatelka libuje v nezvyklých českých jménech. To se mi na knihách moc líbí. V ději jde s dobou a promítá do něj moderní věci jako například Instagram. Já se jako u všech knih bavila od prvního do posledního slova. Nevšední příběh, který je plný zajímavých příhod, sice někdy ne tak reálných, to mi vůbec nevadí. Za mě velké doporučení.

Knihu jsem si zakoupila kvůli tomu, že ještě než vyšla, měla celkem velkou mediální kampaň. Zkusila jsem ji. Ze začátku jsem skoro litovala, že jsem si ji koupila. Nicméně po dočtení knihy, jsem ráda, že jsem ji neodložila. Kniha je čtivá od začátku, jen mi přišlo, že se celkem nic v ní neděje. V poslední třetině se to rozjede a spisovatelka mě dokázala překvapit. Je o fámě, která se na malém městě velmi rychle šíří, což asi většina z nás zná nebo se s fámu jakkoliv setkali. Fáma se však otočí o 360 stupňů. Jo tohle se mi líbilo.

Od spisovatelky to byla má první kniha, kterou jsem od ní četla. Velmi odlehčené a vtipné čtení. Takový pohled na to co je po smrti. Nebe a peklo, tak trochu jinak. Jo tohle bylo fajn a asi si ještě nějakou knihu od spisovatelky přečtu.

Dost zajímavá kniha. Nic co by vás však překvapilo. Celkem rychle jsem odhadla co se ve skutečnosti stalo. Velké plus musím dát tomu, že i když jsem věděla kdo za vraždou stojí, tak mě kniha bavila číst dále. Uvidíme s čím ještě autor přijde.

I když mi není příběh není ničím blízký, tak se mi moc líbil styl, kterým píše spisovatelka. Krásný příběh napsaný krásným jazykem.

Musím uznat, že Tatér z Osvětimi se mi líbil o chlup více. Nechci tím říct, že tahle se mi nelíbila, naopak líbila, jestli se to tak dá napsat. Nemusíte mít strach a pokud jste nečetli Tatéra, vůbec nevadí.
Cilka strávila 3 roky v Osvětimi, byla tam zneužívaná a díky tomu se dostala do gulagu, za spaní s nepřítelem. I když byla k tomu všemu nucená nikoho to nezajímalo. Nacisti se na Cilce a ostatních dopustili neomluvitelných zvěrstev, to se však odehrálo i v sovětském svazu.
Příběh plný síly a statečnosti jednè drobné dívenky, která musela dříve zestárnou.
Rozhodně stojí za přečtení.

Tak tahle kniha se povedla! Tohle mě bavilo číst od začátku do konce. Naprostá pecka.
Příběh o tom jaké to je být černý a žít v Mississippi v šedesátých letech. Není to nic hezkého jak se dokáží lidé chovat k druhému. Tak velké rozdíly mezi lidmi by být neměli.

Četla jsem všechny knihy od autora. Všechny se mi líbily. A tahle novinka není vyjímkou. Byla fakt skvělá. Začetla jsem se již od první stránky a nešlo přestat číst. Některé mafiánské pasáže mi přišly přes čáru, celkový dojem to nezměnilo. Za mě skvělá kniha. Příběh o tom, že i když jsme na dně, nemusíme tam být a táhnout tam ostatní. Ale můžeme ostatním pomoci aby si život udělali hezčí a chovali se k sobě s pokorou a láskou.

Autobiografie která začíná seznamením se s ženou až po bolestný rozchod. Tleskám za odvahu autorovi, že šel takhle s kůži na trh. Nečekejte klasický román. Tohle je spíše projekt a vztahu dvou lidí. Doplněno o vše co v knihách nebývá. Velmi zajímavé čtení.

Co ke knize napsat? Jak jsem tady četla v komentářích, že čekáte až to přijde, když jste na konci zjistíte, že to nepřišlo. Přesně tenhle pocit jsem měla po přečtení knihy.
Kříďák se mi také nelíbil. Jámu hodnotili tak, že je lepší, tak jsem ji zkusila. Musím tedy uznat, že lepší je, ale nic skvělého se po přečtení knihy u mě neodehrálo. Učitel, který před svými dluhy uteče zpět do rodného města. Uteče tam záměrně. Přijde mu e-mail, že někdo ví co se stalo jeho sestře. Před několika lety se totiž ztratila, byla pryč dva dny. Když se vrátila, tak to nebyla ta samá Annie.
Musím uznat, že se kniha dobře čte, začtete se, ale pak se nic zajímavého ani závratného nestane. Připomíná mi to takový ten duchařský příběh, který si děti vyprávějí u táboráků.