L.Helena Online L.Helena komentáře u knih

Bankéřova žena Bankéřova žena Cristina Alger

Knížka se dobře četla, čtenář, stejně jako hlavní hrdinky, byl na pochybách, komu se dá věřit a kdo je v příběhu "padouch". SPOILER - i když ten zvrat, který nastal v poslední kapitole, se dal tak nějak tušit již od začátku.

31.08.2019 4 z 5

Ledové střepy Ledové střepy Lenka Chalupová

Zpočátku jsem musela číst hodně pozorně kvůli příbuzenským vztahům postav. Samotný příběh však dost dobrý. Jsem docela na vážkách z toho, jak autorka vždy dopředu ve vyprávění Kamily vyzradila zvrat a pak se k tomu podrobně vrátila v příběhu Jáchyma. Vlastně nevím, jestli se mi tento styl líbil, nebo ne... V každém případě to působilo jako ozvláštnění celého příběhu.

29.08.2019 4 z 5

Dítě Dítě Fiona Barton

Hodně dobrá knížka. Začetla jsem se hned na začátku a prostě se nedala odložit. Doslova jsem hltala stránku za stránkou a přečetla prakticky na jeden zátah.

25.08.2019 5 z 5

Utopená Utopená Lenka Chalupová

Pozdější autorčiny knížky se mi líbily víc, ale i tahle se dobře četla. Prostě taková nekomplikovaná detektivka s několika málo postavami a jednodušším dějem.

25.08.2019 3 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Rozhodně čtivá kniha, zajímavý příběh, i když jsem teda nepochopila, co je myšleno tím zvratem, který mi měl způsobit spadnutí brady.
Ve většině detektivek z poslední doby jakoby byl stejný/á hlavní vyšetřovatel/ka. Má neutěšený osobní život, potýká se nejen se závislostí, ale i nesympatickými kolegy, mezi nimi má však většinou jednu spřízněnou duši (se kterou pokud přímo nespí, tak je mezi nimi alespoň sexuální napětí) nadřízení mu házejí klacky pod nohy a tak musí bojovat o to, aby vůbec mohl vyšetřovat... Jako by v kriminalistické branži neexistovaly jiné charaktery.

23.08.2019 4 z 5

Neviděli jste Melody? Neviděli jste Melody? Sophie Hannah

Sice není na plný počet *, ale knížka se mi dost líbila. Dobře se čte, příjemné prostředí, zajímavý příběh, přiměřená dávka napětí, pochybnosti na závěr...

22.08.2019 4 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Miluju všechny knížky od této Paní Autorky, které jsem doposud přečetla. Stejně jako všechny ostatní i tato v sobě skrývá moc pěkný příběh, dokonale a čtivě zpracovaný.

16.08.2019 5 z 5

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Z minulého dílu jsem byla dost zklamaná, ale tento se fakt povedl. Dobře se to četlo, navíc pěkně vykreslené příjemné prostředí Beskyd... Jen škoda, že v anotaci je vyzrazeno to, co se stane až téměř v polovině knihy.

15.08.2019 5 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Bohužel čtu sérii na přeskáčku, protože se mi nedaří knihy v knihovně vypůjčovat postupně. Ale i tak je to vždy příjemný čtenářský zážitek. Teď mi chybí přečíst ještě první a poslední díl a zatím se mi tento líbil asi nejvíc.

14.08.2019 5 z 5

Všichni žijem' v blázinci Všichni žijem' v blázinci Radkin Honzák

Docela odborné, ale současně dostatečně "lidové" povídání s moudrým člověkem...

Dobře se čte, mám však obrovskou výtku ke grafickému zpracování. Nevím jak tištěná verze, ale já jsem četla e-knihu, a zde jsou jak otázky tak i odpovědi "vytištěny" stejným písmem. Vzhledem k tomu, že paní Červenková dost často glosuje či sama uvádí určité informace, aniž by věta končila otazníkem, je dost nepřehledné, co vlastně říká ona a co doktor Honzák. Podle mě by to mělo být na první pohled jasné, nejlépe graficky odlišným písmem. Tohle se fakt nepovedlo!!!

11.08.2019 4 z 5

Navrátilka Navrátilka Donatella di Pietrantonio

Trochu mi vadil styl psaní, který mě úplně nevtáhl do děje, spíš jsem si připadala jako pozorovatel zvenčí. Ale samotný příběh je rozhodně až bolestně smutný.

10.08.2019 4 z 5

Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

Zpočátku se kniha tvářila jako dívčí románek, ale pak začala nabírat napětí až k docela dramatickému konci. O dost lepší než Hra na lháře.

09.08.2019 4 z 5

Katarze Katarze Yrsa Sigurðardóttir

Dobrý příběh, promyšlená zápletka, aktuální téma..., ale celou dobu jsem měla pocit, jako bych spíš četla společenský román, než detektivku. Nějak mi tam chybělo to naléhavé napětí, které by mě nutilo doslova hltat každou stránku.

08.08.2019 3 z 5

Mlčenlivé ženy Mlčenlivé ženy Kerry Fisher

Ze začátku to bylo takové nijaké, ale postupně mě kniha začala vtahovat do děje a pak už se prostě nedala odložit. Pěkný příběh, dobře zpracovaný.
Autorka zmiňuje, že se jedná již o její čtvrtou knihu, tak jen doufám, že v češtině vyjdou i ty ostatní.

06.08.2019 5 z 5

Milá paní Birdová Milá paní Birdová A. J. Pearce

Hodně dlouho jsem se nemohla pořádně začíst, ale možná to bylo i tím, že jsem si vzala knížku na dovolenou a ne vždy jsem ji otevřela v čase a místě, kdy by mě při čtení nic nerozptylovalo. Podle anotace jsem očekávala, že tam bude trochu víc čtenářských dopisů i příběhů a na ně tajných odpovědí. Takto mi to ale opravdu přišlo spíš jako čtení z kategorie červené knihovny. Teprve poslední třetina nabrala na dramatičnosti a knize tím trochu vylepšila "celkové skóre".

04.08.2019 3 z 5

Manžel do domu... hůl do ruky Manžel do domu... hůl do ruky Alena Jakoubková

Kterak chudá a odstrkovaná dívka ke štěstí přišla... Opět příběh hodně mimo realitu, ale schválně jsem si to nechala jako nenáročné čtení na dovolenou a naprosto splnilo svůj účel. A ke konci dokonce mírně zvlhly oči...

28.07.2019 4 z 5

Vnitřní hlas Vnitřní hlas Brian Freeman

Celkem slušná detektivka. K dokonalosti jí chybí větší dávka napětí.

24.07.2019 4 z 5

Na dostřel Na dostřel Taylor Adams

Dobrá kniha, ale to nesnesitelné a nervy drásající napětí, které jsem pociťovala při čtení Není úniku, se tady nějak nedostavilo.

21.07.2019 4 z 5

Podivná holka Podivná holka Jenny Blackhurst

Dobrá knížka, čtení jsem si fakt užila. Celou dobu jsem byla na pochybách, zda se jedná o něco nadpřirozeného, nebo to všechno má své logické vysvětlení. Závěr... (přečtěte si sami).

18.07.2019 5 z 5

Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Opět velmi povedená obálka.
Co se týká obsahu knihy, tak stejně jako Šelma dobrý příběh, zajímavé vědecké postupy... Jenže navzdory tomu, co otřesného se dělo obětem, to ve mně prostě nevyvolávalo tu pravou hrůzu a ani patřičné napětí. Navíc mi úplně chybí pachatelova motivace nebo vykreslení jeho osobnosti. Čte se to dobře, ale vzhledem k situaci, jak pachatel nakládal s oběťmi, bych čekala, že to bude víc nervy drásající.

14.07.2019 4 z 5