L.Helena L.Helena komentáře u knih

Čarodějky Čarodějky Karin Krajčo Babinská

Audiokniha
Nemohla jsem se odtrhnout. Krásný příběh, výborně odvyprávěný. Ke konci i slzička ukápla.

29.10.2024 5 z 5

Kniha nehod Kniha nehod Chuck Wendig

Zřejmě nemám dostatečně rozvinutou představivost, aby dokázala pojmout všechny ty podivnosti, které kniha popisuje. Prostě mě to nebavilo. Základní příběh dobrý, občas i nějaké pasáže, ale celkově mně to přišlo takové... jak to nazvat, nejlíp to asi vystihuje slovo nekonzistentní. 2,5*

28.10.2024 3 z 5

Léčebna Léčebna Helen Fields

Audiokniha
Nevlídné drsné prostředí plné psychopatů, a to nejen mezi "klienty". Trochu nevšední vyšetřovací metody, pochybuju, že by to v reálu bylo takto možné, ale je to fikce, takže budiž. Jinak o napětí, překvapení, ponurou atmosféru a zajímavý děj rozhodně není nouze.

17.10.2024 4 z 5

Letecké katastrofy Letecké katastrofy Christine Negroni

Audiokniha
To, že byla kniha sestavena podle různých společných kritérií jednotlivých případů, by mi až tak nevadilo, ale ztrácela jsem se v přespřílišných detailech a v přemíře technických, konspiračních nebo jiných podrobnostech. Navíc člověk, který běžně nepoužívá angloamerické jednotky, nemá ponětí, o jakou vzdálenost, výšku, tlak... apod. se vlastně jedná.

17.10.2024 3 z 5

Tři Sekery Tři Sekery Kateřina Surmanová

Příběh hodně dobrý, ale jeho literární zpracování pro mě těžko uchopitelné. Zejména popisné pasáže byly formulovány tak, že jsem kolikrát nevěděla, co je jejich obsahem. Přišlo mi to plné různých přirovnání a metafor, vyjádřených složitým způsobem, že jsem kolikrát musela danou pasáž číst opakovaně a pomalu, aby mi došlo, o co jde. Ale když takto máte číst asi polovinu napsaného textu, tak vás to za chvilku přestane bavit, tím pádem pak často vlastně uniká smysl napsaného. Zkrátka, pro mě to bylo sice moc hezky napsané, autorka si umí krásně pohrávat s češtinou, ale bylo to takové moc "kudrlinkovaté" a nedovolilo mi to prostě jen hltat příběh a užít si čtení.

08.10.2024 3 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Audiokniha
S touhle paní autorkou mám docela problém. Již několikátá její kniha, ale vždy jsem je poslouchala. Snažila jsem se i číst, ale prostě mi to nešlo se začíst. Hodně popisných pasáží, krásně vykreslená atmosféra, ale samotný děj jako by byl až druhořadý a čtenář (posluchač) si tak samotný příběh často musí domýšlet jen z určitých náznaků.

08.10.2024

Jako stín Jako stín Helen Fields

Audiokniha
Bavilo mě to. Connie je sympatická, zajímavá svou minulostí, způsobem vyšetřování i zrakovým handicapem. Postava pachatele hodně psycho.
Hned jdu na druhý díl.

08.10.2024 4 z 5

Náhradník Náhradník Princ Harry (p)

Audiokniha
Nechci komentovat obsah knihy, rozhodně to musí být těžký úděl narodit se do královské rodiny a být veřejnou osobou, aniž si to člověk sám zvolí.
Po stránce literární mi kniha sedla tak napůl. Jsem ráda, že jsem měla možnost si knížku poslechnout, protože si nejsem jistá, zda bych u čtení vydržela. Některé pasáže hodně zajímavě podané, ale jiné zase zbytečně zdlouhavé a opakující se. A někdy mě to vyloženě nebavilo.

08.10.2024 3 z 5

Andělský strom Andělský strom Lucinda Riley

Krásný příběh, promyšlený, velice dobře odvyprávěný.
Přečteno doslova jedním dechem, knížka se prostě nedala odložit.

29.09.2024 5 z 5

Amerikánka Amerikánka David Jařab

Přestože kniha v mnohých situacích nejde moc do hloubky, i tak to bylo hodně smutné čtení a vše důležité bylo řečeno.

27.09.2024 4 z 5

Zápisník nealkoholičky Zápisník nealkoholičky Michaela Duffková

Tak takovýto příběh může napsat jen sám život. Míšo, jste skvělá.

27.09.2024 4 z 5

Přehlížená holka Přehlížená holka Victoria Lynn Hayden

"Nemůžeš přestat cítit to, co cítíš, jenže přesně to po tobě všichni chtějí."
str. 42

"Kéž bych tehdy, když jsem to prožívala, věděla, že jsou to dobré časy."
str. 234

Již několikátá autorčina kniha, co jsem četla a přestože tematicky ze stejného ranku, tak se opět jedná o jedinečný příběh dítěte s velmi těžkým osudem. Obdivuji Torey, jak s těmito dětmi dokáže jednat, pomáhat jim, vcítit se do nich...

P.S. Proč je v tady v anotaci vyzrazeno i to, co se stane v samotném závěru knihy?

27.09.2024 5 z 5

Kdyby zůstal se mnou Kdyby zůstal se mnou Laura Nowlin

Knihu jsem četla jen kvůli výzvě a nebýt této skutečnosti, tak ji asi odložím nedočtenou. Je to vyloženě YA literatura, jejíž cílovka již nějakou dobu nejsem. Ale i tak si myslím, že být to lépe zpracované, tak by mě kniha aspoň trochu zaujala. Příběh mladých lidí, kteří řeší své problémy adekvátní věku, ale vyprávění bylo tak suchopárně podané, že mi při čtení chyběly jakékoli emoce a pocity z toho, co jsem četla. Dokonce i první a asi pět posledních kapitol, které měly být nejsilnější z celého příběhu, mě nechávaly docela chladnou. A to jindy nad dobrou, emotivně procítěnou knihou, dokážu opravdu slzet.

23.09.2024 2 z 5

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

(SPOILER) Taky mi přijde málo pravděpodobné, že by dítě v tomto věku bylo až tak vychytralé, manipulativní. Ale celkově se knížka četla dobře, měla napětí, spád, charaktery osob...

23.09.2024 4 z 5

Neodpovídej Neodpovídej Lucie Bechynková

Audiokniha
Docela mě překvapuje nízké hodnocení (61%). Mě to bavilo po celou dobu. Akorát jsem nepochopila, proč byly jednotlivé dějové linky strukturovány právě tímto způsobem.

17.09.2024 4 z 5

Vražedné pohádky Vražedné pohádky Andreas Gruber

Z prvního dílu jsem byla nadšená, druhý byl docela dobrý, ale tento mi snad do poloviny přišel vyloženě nezajímavý, nemělo to patřičný spád, do čtení jsem se téměř musela nutit. Až druhá půlka se trochu rozjela, i když mnohé situace byly dost přitažené za vlasy a v reálu bych si jen těžko mohla představit, že se tak skutečně stalo.
U předešlých dílů mě bavila především postava Maartena, jeho chování, osobnost... prostě je "svůj". Teď jako by to okouzlení jeho osobou už pohaslo.

17.09.2024 3 z 5

Když přišli psi Když přišli psi Scarlett Wilková

Další skvělá autorčina kniha, která opět vypráví jedinečný příběh o tom, že ne vše se v historii odehrávalo tak, jak do nás hustili na hodinách dějepisu.

10.09.2024 5 z 5

Vrah je v každém z nás 2 Vrah je v každém z nás 2 Lucie Bechynková

Audiokniha
Před nedávnem jsem si vyposlechla první díl, tak jsem logicky musela i tento druhý. Hodně zajímavé, poutavé, poučné.
Překvapila mě ta promlčecí lhůta u vraždy, klidně bych byla pro neomezenou dobu.

10.09.2024 4 z 5

Podivná Sally Diamondová Podivná Sally Diamondová Liz Nugent

Jeden z nejlepších psychothrillerů, co jsem kdy četla. Knihu jsem přečetla prakticky na jeden zátah a užila jsem si ji doslova od prvního do posledního řádku.

10.09.2024 5 z 5

Druhé dítě Druhé dítě Kerry Fisher

Příběh docela dobrý, ale zejména první půlka knihy je vyprávěna hodně nezáživným způsobem.

04.09.2024 3 z 5