LaBella LaBella komentáře u knih

Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Paní Třeštíková umí psát tak, že mám chvíli husinu, nahlas se směju u některých hlášek, knihu odkládám, protože si musím nad dějem popřemýšlet.

Máte chuť v půlce kapitoly vykřiknout, ať Dáša nechá panenku panenkou...co je to za blbost takhle riskovat, logicky.

Excelentní příběh. Každá stránka mě pohltila.

21.06.2023 5 z 5

Celá pravda Celá pravda Cara Hunter

Opět autorka nezklamala. Příběh zajímavý od začátku do konce, skvěle napsaný. Adam a celý jeho tým se člověku dostanou pod kůži. Rozhodně jedna z nejlepších krimi sérii, co jsem kdy četla.

19.03.2022 5 z 5

Hora duchů Hora duchů Kyle Perry

Úžasný, promyšlený příběh. Zajímavý, napínavý, smutný, mrazivý. Kniha se řadí k mým top. Všechny postavy výborné, uvěřitelné, žádná omáčka a přitom si člověk připadá, jako by tou buší sám procházel.

18.02.2022 5 z 5

Mrtví umí mluvit Mrtví umí mluvit A.K. Turner

Výborná kniha, originální zápletka. Doufám, že bude další díl a zjistíme víc o rodině Cassi. Založených 5*.

08.02.2022 5 z 5

Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

Knihu jsem četla týden, protože jsem nechtěla dojít na konec, chtěla jsem s postavami být a žít jejich životy. Včera večer jsem dočetla a bylo mi smutno, že je opouštím. Po skvělém a originálním Foukneš do pěny přišel další nezapomenutelný příběh. Styl psaní autorky je excelentní. Ta hra se slovy, nezaměnitelná přirovnání a dokonale vykreslená mluva a psychologie postav, to umí opravdu jen paní Třeštíková. Kdyby tady bylo těch hvězdiček 100, neváhám, protože ta kniha si je zaslouží. Příběh se mi doslova dostal pod kůži a smekám i nad linearitou příběhu - výborně vymyšleno. Větší množství postav mi nevadilo, každá byla autentická, držela si v příběhu svůj styl a chování, u Johana jsem se kolikrát musela smát nahlas, u poznámek Joly jakbysmet. Vynikající kniha na kterou vím, že nezapomenu.

Prasklina Prasklina Sharon J. Bolton

Jako vždy mě Sharon Bolton nezklamala. Originální prostředí, čtivě napsaný příběh, zajímavý výběr hlavní zápletky - někdy mě až běhal mráz po zádech, že je toto možné. Závěrečná honička na ledovci mě donutila přestat dýchat, jak jsem zúčastněným fandila. Zaslouženě plný počet.

30.11.2021 5 z 5

Zemřu o Vánocích Zemřu o Vánocích Tammy Cohen (p)

Kniha se mi neskutečně líbila. Prolínání vyšetřování Kim a pasáže s Jessicou a Dominikem = výborný tah od autorky. Bylo to čtivé, svižné, chvíli mě opravdu mrazilo a POTOM.....No já sem nechápala, autorka mě neskutečně zmátla. Přesně takové knihy mám ráda, když mě ještě nějaká dokáže překvapit totálním zvratem a já dychtivě čtu dál. Vynikající a hvězdičky rozhodně zasloužené.

30.11.2021 5 z 5

Unesená Unesená T. R. Ragan (p)

Skvělá jízda od prvních stran, knihu se prakticky nedalo odložit. Lizzy mi byla velmi sympatická, taková správňačka, která to v životě neměla jednoduché, ale pere se s tím a sem tam udělá nějaký kopanec - o to víc mi přišla její postava lidská - autorka z ní nedělala nějakou superhrdinku nebo v alkoholu se utápějící depkařku. Líbilo se mi vysvětlení motivů Sklípkana, dávalo mi to smysl a chvílemi sem ho snad i chápala. Opravdu skvělý krimithriller se kterým nešlápnete vedle.

27.05.2021 5 z 5

Údolí Údolí Bernard Minier

Přečteno za dva dny. Skvělý příběh, hltala jsem každou stránku. Tento díl ve mně zůstane ještě dlouho. Minier se vrátil v plné síle...už teď se nemůžu dočkat dalšího dílu.

08.02.2021 5 z 5

Tatérka Tatérka Alison Belsham

Těším se na druhý díl. Příběh se mi líbil, mělo to spád a nápad.

03.12.2020 4 z 5

Kruh Kruh Rona Halsall

Čtivá, svižná kniha se zajímavým dějem. Zakončení autorky mě mile překvapilo, to jsem nečekala.

03.12.2020 5 z 5

Imaginární přítel Imaginární přítel Stephen Chbosky

Jsem překvapená, že má kniha tak nízké hodnocení a tolik negativních komentářů. Mě osobně bavila od začátku do konce a všem postavám jsem fandila. U knihy jsem si připadala jako ve filmu. Ano, že bych byla u ní doslova vyděšená, to zase ne, ale za mě to bylo velmi dobré čtení...

05.10.2020 5 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Psychothriller se mi líbil i když někdy jsem měla chuť některé odstavce přeskočit. Závěr mě překvapil a s odstupem času hodnotím jako velmi povedený a napínavý příběh.

10.08.2020 4 z 5

Travič Travič Sharon J. Bolton

Vynikající, originální, nápaditá. Sem tam jsem se lehce ztrácela v ději, ale to bylo prodlevou mezi díly. Skvělá série, co stojí za přečtení.

Anonymita Anonymita Arno Strobel

Chvíli jsem se do knihy nemohla začíst a byla zklamaná, co jsem to koupila. Nakonec ale z toho byl zajímavý případ, takže nelituji. Řadím k sériím, kde pořídím i další díl...

10.08.2020 4 z 5

Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

Svižná a dobře napsaná kniha se zajímavým příběhem a několika nečekanými zvraty. Na léto ideální záležitost, připadla jsem si, jako bych u moře byla s nimi. Závěr smutný, ale silný.

Klikatá cesta Klikatá cesta Brian Freeman

Frost a Shack. To je dvojice, která si mě získala od prvního dílu a co případ, to velice dobré čtení. Konec tohoto dílu mě velmi překvapil, už aby vyšel další!

Smrtící útes Smrtící útes Gregg Dunnett

Skvělá, originální, napínavá. Příběh byl svižný a rozuzlení mi vyrazilo dech - měla jsem podezření kdo a co, ale vše bylo nakonec jinak. Výborné čtení a zaslouženě plný počet.

Vražedná sonáta Vražedná sonáta Natasha Korsakova

Prostředí Itálie mě chytlo za srdce. Příběh mi přišel logický a hezky propracovaný. Některé popisy byly trochu delší, ale zase navodily příjemnou atmosféru, která mě vtáhla do příběhu. Já jsem byla spokojená a čtení jsem si užila.

28.02.2020 5 z 5

Na okraji propasti Na okraji propasti Bernard Minier

Příběh hodnotím na 5*.Velmi napínavý, strhující, technologie mě bavily. Bohužel v samotném textu bylo hodně překlepů a někdy i dvě stejná slova za sebou. Minier ale nezklamal a těším se na dalšího Servaze.

24.02.2020 5 z 5