LadaLil LadaLil komentáře u knih

Dokud voda neskončí Dokud voda neskončí Abhejali Bernardová

Nemám dostatečná slova, abych vyjádřila, jak moc mě kniha nadchla a inspirovala. Autorka popisuje nejen postup, jakým dosáhla svého snu, ale také duchovní cestu. Obojí je hodné následování a já nesmírně doporučuji k přečtení či poslechu všem. Byl to velký zážitek.

07.08.2024 5 z 5

S prominutím řečeno S prominutím řečeno Michael Žantovský

Nedočteno. Trapné. To, co by zřejmě měl být humor je ukázka malosti zastupitelů naší země. Nedivím se, že požíváme tak malého respektu. V. Havel se obklopil svými kamarády a neřešil, zda jsou skutečně těmi, kým se měl obklopit. Ctila jsem ho velmi, ale v tomto zcela selhal. Položil základy korupce v naší zemi a fenoménu malosti a ruka ruku myje.

02.08.2024

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Velmi dobrá detektivka. Spletitá, zajímavá, napínavá až do konce. Také s poměrně originálním dějem. Velmi doporučuji.

02.08.2024 5 z 5

Nic mě nezlomí Nic mě nezlomí David Goggins

Lákalo mě dozvědět se více o NAVY Seals. Kniha mě nadchla. Hlavně autor je neskutečně zaměřený na výcvik pevné vůle. Nečekala jsem, že to bude i motivační kniha. Ale nejde o knihu osobního rozvoje. Jde o autobiografii.

28.07.2024 5 z 5

Doručovatelky Doručovatelky Alex Smith (p)

Líbilo se mi to, až do okamžiku, kdy se vše začalo rozplétat. Najednou obyčejná, běžná zápletka, hnus, lidská spodina a tak. Vše ostatní bylo fajn.

25.07.2024 3 z 5

Kdo mě vzal prvně za ruku Kdo mě vzal prvně za ruku Maggie O'Farrell

Zprvu jsem nebyla nadšená, protože jsem nevěděla, proč se tento příběh vypráví a kam směřuje. Nevěděla jsem, že se propojí a vše má význam. Jazyk je nádherný. Poetický a zároveň svižný a zajímavý. Život, který autorka popisuje je dojemný, těžký a silný.

23.07.2024 5 z 5

Jablka ze stromu nepadají Jablka ze stromu nepadají Liane Moriarty

Výborný příběh. Kniha je kombinací detektivky a psychologického románu. Má mnoho velmi zdařile vykreslených postav, které jsou opravdové a lidské čili ne jednostranně dobré nebo zlé. Děj je napínavý a opravdu dobře vypointovaný. Při střídání přítomnosti z minulosti se neztratí dějová linka. Kniha se mi velmi líbila a doporučuji k přečtení.

15.07.2024 5 z 5

Piranesi Piranesi Susanna Clarke

Zajímavá, nevšední kniha. Poměrně dlouho jsem skutečně nevěděla, co to celé, ten celý svět má znamenat a kam to povede.
Doporučuji, protože se vymyká běžně čtenému.

09.07.2024 5 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Spletitá, zajímavá a nenáročná detektivka vhodná na letní nebo prostě pohodové dny.

09.07.2024 5 z 5

Poslední sbohem Poslední sbohem Tim Weaver

Skvělá a propracovaná detektivka - jako téměř všechny v této sérii.

05.07.2024 5 z 5

Genesis Genesis Chris Carter

Mně se detektivky tohoto autora líbí. Tato už mi popisy zvrácenosti pachatele přišla přes míru. Vyústění příběhu a motiv pachatele mi pak vůbec nepřišel v rovnováze. Domnívám se, že hnusu zobrazeného v severských detektivkách již bylo dost. Ale jako oddechovka dobrý. To je paradox, že si při tomhle odpočinu, měla bych se nad sebou zamyslet…

28.06.2024 4 z 5

Věřím v dobré konce: Dobrodějka s duší rebelky Věřím v dobré konce: Dobrodějka s duší rebelky Vladimír Kroc

Úžasný knižní rozhovor, ve kterém na otázky odpovídá a tím popisuje svůj život inspirativní, energická a zajímavá žena. Nejen proto, že kniha není rozsáhlá, ale hlavně pro ten proud příběhů, setkání a popisů života, jsem knihu přečetla jedním dechem. Opravdu doporučuji.

19.06.2024 5 z 5

Anna O Anna O Matthew Blake

Výborná detektivka nebo i psychologický thriller. Zajímavý, spletitý příběh. Rozuzlení bylo zajímavé, i když ne úplně překvapivé. V příběhu byly určité nesrovnalosti, ale byly vysvětleny v závěru.

16.06.2024 5 z 5

Francouzská suita Francouzská suita Irène Némirovsky

Frustrace. Pocit ztráty času při čtení nudných příběhů o průměrných maloměšťácích. Vidím, že kniha se líbí čili je asi chyba ve mně. Nejsem si jistá, zda tragická smrt autorky nepomáhá přijetí její knihy. Nemyslím to zle, jen mě to napadlo.

16.06.2024 1 z 5

Pozvaní Pozvaní Jennifer McMahon

Četla jsem všechny tři autorčiny knihy s tajemnými příběhy a tento hodnotím jako nejslabší. Nicméně dvě další knihy jsou absolutně skvělé - 5 hvězd, tak jde prostě o srovnání. Asi to bylo méně nápadité a příliš rozvleklé. Ale už teď se těším na další knihu.

06.06.2024 3 z 5

Tajemství pramenů Tajemství pramenů Jennifer McMahon

Skvělé, poutavé, tajemné jako kniha Zimní lidé od této autorky. Tajemný příběh vyprávěný ve dvou časových rovinách je vzorec, který autorka používá, a který podle mého skvěle funguje. Nemohla jsem se od příběhu odtrhnout. Jako velké plus hodnotím autorčin literární způsob, protože v tomto žánru vzniká hodně béčkových, neuměle vyprávěných knih. Autorka je výborná spisovatelka, postavy jsou přirozené a dialogy jsou plynulé. Knihu vřele doporučuji.

28.05.2024 5 z 5

Hrdinky: Příběhy významných českých žen Hrdinky: Příběhy významných českých žen Renáta Fučíková

Velmi dobrá kniha zejména pro děti či mladé dívky. Je důležité vědět, že v našem národě vždy byly a jsou silné, vzdělané a úspěšné ženy. Příběhy jsou krátké, stručné a zejména proto vhodné pro laické čtenáře. Je už potom na každém z nás, jestli se u některých osobností rozhodneme pátrat do větší hloubky.

24.05.2024 4 z 5

Smrt v temnotách Smrt v temnotách J. R. Ellis

Průměrná detektivka. Příjemně napsaná, ale bohužel fádní příběh bez jakékoliv jiskry. Nemohla jsem udržet pozornost. Nevím, jestli je napsaná jakoby postaru. Asi ne. Čili ani pro nezajímavé hrdiny není moc omluva.

23.05.2024 3 z 5

Mladší za 2 týdny Mladší za 2 týdny Gabriela Peacock

I pro lajka velmi srozumitelně vysvětlené chemické procesy v těle a jak s nimi zacházet. Přehledně popsané potraviny a doplňky a jejich účinky. Jednoduché a rychlé recepty vhodné pro zaměstnané lidi, kteří chtějí jist kvalitně. Inspirativní a motivující čtení.

22.05.2024 5 z 5

Vražda v Mezopotámii Vražda v Mezopotámii Agatha Christie

Výborné, zajímavé, napínavé. Detektivka jak se patří.

14.05.2024 5 z 5