lalela komentáře u knih
Skvělá detektivka podaná z úplně jiného pohledu. Strašně jsem fandila mamince Libora, aby udělala to co udělala. Naopak jsem obdivovala Petra, který se dokázal vypořádat se životem, i když nebylo vše tak, jak si představoval. Parta tří kamarádů, z nichž každý je jiný. Nakonec tak rozdílné kluky spojí vražda. Zbytečná vražda. Knížka se četla doslova sama.
Nejdříve jsem viděla seriál, který se mi moc líbil, byl plný nečekaných zvratů, tak jsem byla zvědavá na knížku. Možná to byla dobrá volba podívat se nejdřív na seriál. Knížka se mi moc líbila, bylo v ní dotaženo spoustu věcí, co v seriálu nebylo, lépe jsem si představila hlavní hrdiny, sice jsem věděla, o čem knížka je, ale přesto se mi moc líbila.
Opět skvělá detektivka, která mě doslova dostala. Nejen pro to, že miluju detektivky, a tato je sakra povedená, ale i pro to, jak úžasný cit pro rozvinutí příběhu autorka má. A ta dějová zápletka... Moc se mi líbí, že je v knížce vše do posledního detailu vysvětleno, pistole pro praváky i leváky, průběh pitvy, celá rekonstrukce případu. Smekám před tak mladou autorkou a před tak úžasnou knížkou. Mimochodem, knížka od knížky je lepší a lepší.
Člověk si ani neuvědomuje, že čím víc má dětí, tím víc jsou rozdílnější. Autorka nádherně popsala charaktery všech postav. Nejvíc se mi líbily charaktery jejich dětí. Nádherný příběh o tom, jak je dospělá žena donucena okolnostmi vrátit se do rodné vesnice, ze které jako mladá ráda prchla do města. S odstupem let se jí tam vlastně líbí, ale musí řešit spoustu spoustu věcí okolo. Krásně se to četlo, mělo to svůj třešničkový konec, prostě knížka, která vás nepustí, i když víte, k čemu spěje konec, musíte číst a číst.
(SPOILER) V této knížce bylo spoustu nejasností, které nebyly vysvětleny, což mě dost mrzelo. Diagnoza roztroušená skleroza, jak mohla Monika čekat dítě s někým, kdo byl prokazatelně neplodný. Taky jsem byla zvědavá, kam se bude Ivanka s maminkou stěhovat a proč. Co velká barbína, nositel oblečků nebyl nikde v knížce zmíněn, než ho objevila Ivanka. Z detektivky jsem byla trochu zklamaná, i když styl psaní se mi moc líbí. Nicméně jsem ji dočetla. Ale kdybyste chtěli vědět, kdo byl vrah, tak byste se k němu během čtení vůbec nedopátrali.
Jelikož mám autorku velice ráda, a její knížky mě nikdy nezklamaly, nezklamala mě ani tato, a proto dávám pět hvězd. Paní spisovatelka má neuvěřitelný cit pro zápletky, vykreslení postav a příběhu. Děj knížky se převážně odehrává v hotelu. Nenechá vás ani na chvíli v klidu, alespoň já jsem musela číst v každé volné chvíli, abych už konečně věděla, kdo proč jak. Zápletek je v knížce víc, ale vše do sebe krásně na konci zapadá.
Skvěle popsané pocity všech osob v knize vás vtáhnou do děje tak, že nemůžete přestat číst, nemůžete se ani nadechnout, aby vám neuniklo něco, co bude v příští kapitole jistě důležité. Přemýšlíte, jak se to může stát, ale nic vás nenapadá, přemýšlíte, jak může být někdo anonymní v době mobilních telefonů a sociálních sítí? Opět úžasná kniha skvělé spisovatelky, opět skvělé téma, které vás nenechá v klidu.
Opět jsem se vrhla na knížku od paní spisovatelky Ludvíkové, a věděla jsem už na začátku, že nebudu zklamaná. Nádherně promyšlená detektivka, opět skvěle popsané postavy, nic v knížce nechybí. Prostě knížky Jitky Ludvíkové se čtou jedna báseň. Do poslední chvíle jsem hádala, kdo je vrah, ale že to bude až tak zamotané, to jsem nečekala.
Opět skvělá detektivka, moc zajímavá zápletka. Ani jsem nečekala takovou zamotaninu. Je zajímavé, jak se během jednoho dne několika lidem může změnit život, a to tak, že doslova od základu. Osud si s rodinou tří sester tak pohrál, že je vtáhl do svých plánů všechny. Líbil se mi moc i konec a paní spisovatelka má skvělou představivost na psaní úžasných knížek.
Miluju tyhle zamotané detektivky, do poslední chvíle jsem stále neúspěšně hádala pachatele. Knížka je psaná čtivě a svižně, nejde se od ní odtrhnout a těším se na další.
Skvělá sonda do života žen za zdmi věznice. Ale když jsem to tak četla, říkala jsem si, jak se tam některé mají dobře. Několikrát denně jídlo, výživné jídlo, sama paní ředitelka říkala, že některé ženy odcházejí s vyššími kily, než nastoupily. Denní aktivity, když se jim nechce pracovat, tak do práce nemusí. Vlastně veškeré zabezpečení. Jaký to má výchovný dopad na uvězněné? Přeci do vězení už by se nikdo neměl chtít vrátit a některé ženy dle knihy jsou tam opakovaně. Zdá se mi příliš mnoho tolerance v systému. Jinak knížka je napsaná velice hezky.
Je mi jasné, že hlavní zápletka knihy má být taková, jaká v knížce je, ale kdyby ji autorka vynechala, tak by mi to vůbec nevadilo, přiklonila bych se k většímu povídání o Pavlíkovi, Pavlíně a rodině Sukových. I když, jak už trochu znám autorčino psaní, opět bylo řečeno vše, co mělo být. Akorát přeměna pana Suka byla moc hr a najednou, člověk luskne prstem, obrátí stránku a čtete o jiném panu Sukovi. Za to ubírám jednu hvězdu. Jinak knížka je opět čtivá a těch 229 stránek přečtete jako nic.
Opět nádherná kniha od skvělé paní spisovatelky. Knížka mě doslova dostala. Zápletka skvělá, dočtete knihu a nemáte žádné otázky, vše je shrnuto do příběhu. Neumím si představit tu mašinerii, která by se strhal v běžném životě po takovém příběhu. Knížka je psaná lehce, čtivě a zajímavě. Nemohla jsem se od ní odtrhnout.
Po dlouhé době jsem četla knihu, která pro mě byla oddychem, skvělým čtením, těšila jsem se na ni. Je úžasné, jak autorka dokáže shrnout celičký život do jedné knížky a ještě tak, že víte vlastně úplně vše a nemáte ani žádné otázky navíc. Fascinovala mě postava Václava, který byl nerozhodný, ušlápnutý mužíček, který se dokázal obrátit jako na obrtlíku a přijít o všechno, co si budoval celý život, naopak jsem obdivovala Danu. Krásná oddychová knížka.
Na knížku jsem se těšila. Bohužel pro mně byla zklamáním. Sice byla v knížce dobrá zápletka, ale příběh byl psaný tak mělce a unyle, že mě spíš nudila. Navíc byl příběh velice předvídavý. Sice jsme se vše dozvěděli, ale já bych uvítala, kdyby některé postavy byly více rozvinuté. Opět polička, oddychovka na neděli, neurazí, nenadchne.
Nemám ráda předmluvy, a když už v knížce jsou, tak by měly být velice stručné a krátké. U této mi přišlo, že ospravedlňuje už na začátku vše, co je v knížce napsáno. Druhá věc je, že jsem asi čekala od knížky víc, už název nám napovídá, o čem knížka bude, ale to je v knížce zmíněno jen jaksi okrajově. Po té strašné události, která je v knížce možná popsána půl odstavcem se příběh táhne líně jako pomalá řeka, nic moc se už nedozvíme, vše je stále dokola. Za mě velké zklamání
Taková lehká oddychovka na víkend. Jestli je to podle skutečnosti, myslím, že příběh měl větší potenciál. Vše se mi zdálo hodně zrychlené. Opět kniha, neurazí - nenadchne, po druhé ji ale číst rozhodně nebudu
Skvělá kniha jako sonda do minulosti rebelujících mladých lidí, kteří se bouří totalitě a budovatelské výchově. Chtěly se odlišovat, ale čím? tak dlouhé vlasy a riflové oblečení, vysedávání po hospodách, spekulace o tom, kde sehnat peníze, a to nejlépe co nejvíc, jak se vyhnout práci a přesto mít štempl v občance. A hlavně si nezávazně užívat. Nevím, jak se nyní dívají mladí na tuto knížku, ti mladí, kteří totalitu nezažily, ale i takoví Olinové mezi námi žili, ale nebyli tolik vidět. Děkuji pane Pelci, že jsme mohli nahlédnout i mezi ty Oliny.
Moc ráda čtu knížky českých autorů, ale v případě, že píšou o cizích zemích mi to nejde dohromady. Tato knížka byla pro mně obrovským zklamáním. Ano, možná bychom v příběhu mohly najít poučení, že ne vždy je třeba soudit podle vzhledu, ale celý příběh mi přišel dětinský. Snad kdyby byla tato kniha určena pro 15+, pojala bych tu recenzi jinak. Nakonec mi to dokonce zavánělo červenou knihovnou, neboť se autorka celou knížku snažila o to, že dobro nad zlem zvítězí. Ne, za mě opravdu ne.
Ještě stále ve mně zaznívají dojmy z knihy. Absolutně bych knihu nepřirovnávala k Žitkovským bohyním. I když se v knize čáry objevují, spíše je to kniha o prostém venkově, jak se dříve žilo se všemi strastmi i slastmi. Vesnice, kde jeden druhého nenechá na holičkách. Sága jednoho rodu. Rodina, kde jeden druhému pomáhají. Nejsou lhostejní ke druhým v okolí a snaží se žít podle božích zákonů. Přijímají život tak, jak plyne a dokážou si hledat hezké chvíle i v nelehké době. Kniha mně absolutně ohromila a to, že to je autorčina prvotina, ukazuje na to, jaký má paní spisovatelka cit a talent.