Latimer komentáře u knih
Kristoffovi knihy mám v knihovně už dlouho a pořád čekaly. Otevřela jsem Říši upíra a už ji neodložila. Mistrovské, úžasné a živé. Styl psaní autora je natolik svěží oproti ostatním, natolik živý, že mě pohltil. Jdu na sérii Nikdynoc a rozhodně si koupím další knihy tohoto autora. Je to plnokrevná, energická fantasy, jakou chci číst. Obávám se, že se mi po Kristoffovi bude hledat těžko srovnatelně kvalitní fantasy kniha... Smekám!
Zajimavá kniha psaná čtivou formou. Za mne je plus, že je prokládaná osobními zážitky autora a tím získává na svižnosti. Nešlo o to ztotožnit se s celou knihou, ale přečíst si Vojáčkovi názory a zkušenosti a vzít si k srdci věci, které mne osloví nebo mne přimějí se zamyslet. A to kniha splnila.
Má první kniha od Klevisové a zřejmě i poslední. Je to mdlé, roztáhle, bez děje. Nemohla jsem se začíst. Asi jsem zvyklá na jiné detektivky a krimi thrillery, které mají spád a šťávu.
Tento díl je lepší než Nemusíš! Je tady uvěřitelnější a vyspělejší zápletka. Není tak překombinovaná. Tentokrát dostala Marie více prostoru, nebo její příběh ve mně vzbudil větší emoce, a právě proto tuto knihu hodnotím lépe. Kniha je čtivá a vtáhne do děje.
Nejlepší na knize byl kapitán Marsh, jeho láska k parníkům a právě děj zasazený do 19.stol. Jinak mi to přijde hodně nedotažené, unilé, jako by to psal na sílu, jen aby se trefil do upírské tématiky? Nevím, ale očekávala jsem více.
Škoda času. Je zajímavé, co dokáže reklama i u zcela podprůměrného díla.
Velmi čtivá jednohubka. Super zpracovaná slovanská mytologie. Je to pohadka pro odpočinkové chvíle. Přistupují ke knize jako k lehkému dívčímu románu a proto plný počet bodů :).
Kniha spíše pro náctileté. Chybí jí hloubka. Je to odpočinková kniha od které nemůžete očekávat moc. Jediným světlým bodem je Roth a Bambi. Hlavní hrdinka je naprosto nezáživná. Její prožívání sebe sama mi lezlo na nervy. Po dalším díle nesáhnu.
Dvěma slovy: Jsem lepená!
Čtivé, nápadité a naprosto úžasné fantasy.
Asi nejlepší serie YA vůbec. Láska, napětí, úžasný spád a příběh, fantasy, vše vypracováno dokonalé. Můžu jenom doporučit!
Příběh je hluboce emocionální. Dvě dívky, válka a to, jak každá tuto válku zvládá jinak. Jedna utíká do světa fantazie, který si vytvořila. Místo toho, aby autorka napsala, jak se citila, popisuje Auroru v tomto světě. To, co v něm zažívá, je parelelou k jejím zážitkům a pocitům v reálu. Jako například pád do nebezpečných vod, kdy je strhávána depresy, kroužení predátorů kolem ní... Úžasně procítěné... Eva je více realisticky pohled. Seznámí nás s fakty války v Bosně a Hercegovině. Ukazuje nevraživost mezi tamnim obyvatelstvem.
Kniha je nadčasová. Může být použita pro jakýkoliv konflikt na světě. Ukazuje nám, že se můžeme rozhodnout tolerovat a respektovat jiné, ale neděláme to, protože se necháváme strhnout jinýma, nebo situacíi, výchovou. Stávají se z nás monstra. I po dvou týdnech mám tuto knihu stále v hlavě... Člověk si uvědomí spoustu věcí... 5/5
Nevím zda tato kniha byla napadem pro napsání série Černá zima, ale v mnoha směrech mi ji připomínala. A jak se mi nelíbila Černá zima, tak jsem i tady byla zklamaná.
Kniha se skládá ze dvou dílů, kde by mi ten první zcela stačil a ohodnotila bych ho lépe. Druhý díl mě naprosto zklamal. Také příšerná romantická linka, plná neustálého kňučení po tom, zda ji má nebo nemá rád, proč se chová odtažitě a co zo znamená, ale... Bylo to až příliš do červené knihovny.
Spíše než horor je toto dílo sociologickým románem. Chápu, že byl napsaný ještě v roce 2007, tedy k těm zdlouhavým popisným pasážím jsem byla shovívavá, ale pokud román vydávají za horor, tak to má být horor. Také styl psaní je vemi nezáživný. Pro mě ztrata času při čtení.
Výborně zpracované téma. Kniha se mi velmi líbí, jen je tam více zbytečných popisů a momentů. Kdyby kniha byla kratší tak o 100 stran, dám jí 5 hvězdiček. Ale s tím množstvím zbytečných řečí dávám jen 4, protože vše ostatní považuji za výborné. Postavy, styl psaní, originalitu.
Po úžasném prvním díle, naprostý ponor. Nezáživné, utahané. A zřejmě tomu ublížil i pohled ze strany Raihna v první osobě. Přijde mi, že spisovatelka píše o něčem, do čeho se neuměla vcítit. Do mužského pohledu a bytostí několik staletí staré. Celé je to špatně a další díly číst nebudu...
Musím říct, že neustále opakování jména hl.hrdiny Joniho ve mě probudilo takovou averzí vůči této postavě, že jsem se jí pak nedokazala zbavit. Byť byl dobře popsány, tak mi to lezlo na nervy, že jsem ho začala nenávidět (Ano, on za to nemůže, ale autor, který snad trpí nějakou poruchou, nutící ho neustále a dokola opakovat jméno, byť je postava asi na 10 stránkách jedinou v knize.) Každopádně možná i proto mě nepohltila žádná scéna natolik, abych pocítila mrazení. První třetina knihy je celkem v jedné rovině, melancholická a četla se hůř. Nebala jsem se, a to od hororu vyžadují. Bohužel ani konec tento celkový dojem nezachránil.
Doufala jsem, že trochu lepší konec prvního dílu znamená, že další dilzbude lepší. Bylo tomu naopak. Pořád to same dokola. Klišé, hadky, usmiřování... Pokud chci osudovou lásku, kde se dva opakovaně míjí, vždy se zvolím S laskou Rosie.
Čekala jsem horor, ale spíše bych román zařadila do YA literatury (i přes některé scény). Erotika mi vyloženě v knize vadila, protože byla tam kam nepatřila. Z knihy je poznat, že autorka není vypsaná, vše popisuje a tak jsem se nemohla vcítit do žádné z postav. Nedokázala jsem prožít děj, protože to nedovolil styl popisu. Tedy nebala jsem se, bylo to jako poslouchat někoho třetího, jak popisuje děj příběhu. Je zajímavé, že i tak jsem knihu chtěla dočíst. Prostě nezapřu zvědavost, kterou ve mně autorka vzbudila.
Hlubokomyslné dílo, které chytí za srdce. Čtivě podaný příběh plný kapitol od kterých se nedokážete odtrhnout. Díky bohu žádná romantika, kterých je nyní plno, ale skutečně kvalitní kniha, která jde do hloubky. Mám ráda prolínání příběhu (minulostí) se současnosti. Příběhy jsou velmi barvité, a nechybí jim fantazie. Nádherná kniha, která vás vtáhne do děje a zůstane s vámi i po přečtení.