Leena.K komentáře u knih
Kniha se četla dobře, i když jsem se s ní jen těžko ztotožnila ( a to sem studovala ve stejné době). Večírky, nepovedené vztahy, zkoušky, Erasmus, psychické problémy. Klišé, která by fungovala, kdyby hlavní hrdinové nebyli jen dva obyčejní narcisti.
Zajímavý pohled do útrob Silicon Valley, zvlášť pro laiky a běžné uživatele. Od vydaní knihy se některé popisovaní věci změnily, či staly realitou, i tak kniha působí aktuálně a stojí za pozornost.
(Pro mě jako běžného usera byly některé části knihy celkem náročné na čtení, ale celkově jsem se dozvěděla spoustu zajímavostí.)
Jemná, čistá poezie. Básně Slyším Istanbul a Zadarmo jsou nyní jedny z mých oblíbených vůbec.
Přivírám oči, slyším Istanbul.
Nejdříve lehce zavane vítr,
jen pomalu se rozkývají
listy na stromech
a zdaleka, odněkud zdaleka
zvonky prodavačů vody zvoní.
Přivírám oči, slyším Istanbul.
Kniha, která místy je hodně náročná na čtení a někdy zas člověka zcela pohltí. Spousta drobností a odkazů na jiné knihy, které tvoří spletitý labyrint, jenž se postupně rozplétá. Asi půlku knihy jsem měla velkou chuť přečíst si "onu" knihu.
Hodně inspirativní kniha, kterou si určitě přečtu ještě jednou, ne-li vícekrát.
"Dávej si pozor na každý krok. Každý krok je součástní stezky, každá stezka vede na nějakou cestu a každá cesta se stává osudem."
Krásná čistá láska kontra deziluze ze současného světa a války.
Jedna z mých nejoblíbenějších knih. Žádná kliše o životě v Laponsku a způsobu života.Pochvalu si zaslouží i překlad J.P. Velkoborského.
Podle knihy rovněž byl natočen stejnojmenný film.
Kniha u mne předčila film. Ve filmu bylo několik otázek, na kterých jsem nedostala odpověď. Ty mi dala až kniha. Rovněž závěr knihy byl "lepší" než filmový.
Hrdinka hledající práci a bydlení; odehrávající se v padesátých letech 20. století; existenciální literatura.I když oficiálně nezaměstnanost nebyla, kniha ukazuje opak a i to, jak bylo těžké získat vysněné místo.Mohlo to být lépe propracované.