Lely Online Lely komentáře u knih

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Zajímavé, nápadité, mysteriózní. Po přečtení ve mě kniha nezanechala zrovna příjemné pocity. I během čtení mi několikrát běhal mráz po zádech. Opravdu by mě zajímalo co je na tom všem pravdy, ale jedno vím jistě na Tribeč se určitě nevydám.

22.01.2024 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Další povedený díl. Napínavé čtení od začátku do konce. Napětí, zápletka, akce... všechno hraje tak jak má.

27.08.2023 5 z 5

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Výborné severské krimi, které předčilo mé očekávání. Postavy mě bavily, děj byl propracovaný do detailu, líbilo se mi propojení které mezi sebou postavy měly. Přečteno skoro na jeden zátah, protože nešla odložit z ruky.

28.09.2021 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Depresivní a smutné čtení do upršeného počasí jako dělané.
Knihu jsem přečetla rychle, ale trochu mě zklamal konec, který byl takový nijaký.
Bylo to moje první kniha od autorky, ale určitě sáhnu i po další.

18.09.2024 4 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Další super poutavé povídání, které nás nechá nakouknout pod pokličku práce kriminalisty. Líbilo se mi přiblížení jednotlivých případů, ale i průběhu vyšetřování. Moc povedené a zajímavé čtení.

01.09.2024 5 z 5

Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Napínavá zápletka, která se v průběhu pěkně zamotává a napínavé závěrečné rozuzlení. Super počtení.

24.08.2023 5 z 5

Švábi Švábi Jo Nesbø

Kniha je čtivá, napínavá a nechybí ani překvapivé rozuzlení. Četla se mi lépe než první díl série.

10.08.2023 4 z 5

První krev První krev Angela Marsons

Je to první kniha kterou jsem z této série četla a určitě nebude poslední. Příběh svižně ubíhal, krátké kapitoly mi vyhovovaly a vyšetřovatelé si získali mé sympatie. Určitě se brzo vrhnu na další díly.

10.10.2022 5 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Klasika na kterou nedám dopustit. Moc ráda se k ní vracím, ať už ke knižní nebo filmové verzi. Je to srdcovka.

09.09.2017 5 z 5

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Moje první kniha od autorky a za mě velká spokojenost. Kniha se četla svižně a děj pěkně ubíhal. Líbilo se mi propletení obou zápletek a konec překvapil. Určitě sáhnu i po dalších knihách od autorky.

15.10.2024 4 z 5

Nůž Nůž Jo Nesbø

Uff další super nálož napětí, zvratů a překvapení. Děj ubíhal svižně, čtenáře nenechal vydechnout, zápletky a rozuzlení vynikající.

09.08.2024 5 z 5

Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Na knihu jsem měla zálusk už dlouho a konečně díky čtenářské výzvě jsem se k ní dostala.
Je to milé, laskavé, ale zároveň i poučné čtení o lásce, přátelství a rodinných poutech.
Sestry jsem si oblíbila a se zájmem četla kde
je osud zavane. Určitě shlédnu i film.

24.07.2024 4 z 5

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Moje první kniha od autorky. Příjemné oddechové čtení.

02.01.2024 3 z 5

Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Tak tenhle díl mě hodně bavil, zatím asi nejlepší z celé série.

10.08.2023 5 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Ze začátku jsem měla z knihy poměrně rozpačité pocity. Děj je zprvu vleklý a chvíli mi trvalo než jsem se začetla, ale nakonec kniha dostala spád a určitě v sérií budu pokračovat.

10.08.2023 4 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Musím říct, že ze začátku jsem měla chuť knihu odložit a nedočíst. Pak mě ale strhla do děje a nemohla jsem jí dát z ruky.
Popravdě jsem nevěděla do čeho jdu, i když je to klasika, ale nějak mě vždycky obešla.
Čekala jsem romantiku a hle je to temný, ponurý a depresivní příběh. Líbilo se mi jak věrohodně autorka dokázala popsat povahy postav a prostředí ve kterém se děj odehrávál.
Určitě se ke knize ještě někdy vrátím, ale zatím jí musím nechat ''uležet''.

06.10.2018 5 z 5

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Příběh jedné vesnické rodiny, který má k rodinné pohodě a idýlce daleko. Realisticky podané, až je mi z toho smutno. A děkuji za to že jsem vyrůstala, tak jak jsem vyrůstala.

25.09.2024 4 z 5

Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Oddechové a nenáročné čtení, na léto jako dělané. Kniha byla čtivá a místy i vtipná. Oceňuji vytvoření mapy s tipy na výlety na autorově webu, možná se nechám inspirovat.

22.08.2024 4 z 5

David Hecl: Mluví k vám kapitán David Hecl: Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Další zajímavé a čtivé povídání. Některé pasáže byly i dost poučné, člověk se dozvěděl zase něco nového, jak to chodí jinde ve světě. Doporučuji.

14.06.2024 5 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Hodně přitažené za vlasy, ale čtivé. Krátké kapitoly svižně ubíhaly. Propletení s vědou bylo zajímavé, ale zatím po další knize od autora nesáhnu.

03.04.2024 4 z 5