Lely komentáře u knih
Moje první kniha od autorky a za mě velká spokojenost. Kniha se četla svižně a děj pěkně ubíhal. Líbilo se mi propletení obou zápletek a konec překvapil. Určitě sáhnu i po dalších knihách od autorky.
Příběh jedné vesnické rodiny, který má k rodinné pohodě a idýlce daleko. Realisticky podané, až je mi z toho smutno. A děkuji za to že jsem vyrůstala, tak jak jsem vyrůstala.
Depresivní a smutné čtení do upršeného počasí jako dělané.
Knihu jsem přečetla rychle, ale trochu mě zklamal konec, který byl takový nijaký.
Bylo to moje první kniha od autorky, ale určitě sáhnu i po další.
Přečteno v rámci čtenářské výzvy a musím říct že mi styl vyprávění vůbec nesedl. Souvětí na půl strany, žádná přímá řeč a opakující se věty to není nic pro mě. Sice se mi kniha četla rychle, ale moc potěšení mi teda nepřinesla. Nelituji že jsem knihu přečetla, ale je to můj první Hrabal a na dlouhou dobu i poslední.
Další super poutavé povídání, které nás nechá nakouknout pod pokličku práce kriminalisty. Líbilo se mi přiblížení jednotlivých případů, ale i průběhu vyšetřování. Moc povedené a zajímavé čtení.
Oddechové a nenáročné čtení, na léto jako dělané. Kniha byla čtivá a místy i vtipná. Oceňuji vytvoření mapy s tipy na výlety na autorově webu, možná se nechám inspirovat.
Uff další super nálož napětí, zvratů a překvapení. Děj ubíhal svižně, čtenáře nenechal vydechnout, zápletky a rozuzlení vynikající.
Na knihu jsem měla zálusk už dlouho a konečně díky čtenářské výzvě jsem se k ní dostala.
Je to milé, laskavé, ale zároveň i poučné čtení o lásce, přátelství a rodinných poutech.
Sestry jsem si oblíbila a se zájmem četla kde
je osud zavane. Určitě shlédnu i film.
Další zajímavé a čtivé povídání. Některé pasáže byly i dost poučné, člověk se dozvěděl zase něco nového, jak to chodí jinde ve světě. Doporučuji.
Opět čtivé, plné napětí a zvratů. Chvíli jsem podezřívala pana primáře a ejhle, pěkně jsem se napálila. Tak šup honem na další díl.
Za mě milé a příjemné čtení, které mi sedlo. Kniha se četla rychle a děj pěkně ubíhal.
Líbilo se mi nenásilné propojení s filozofií.
Donutí člověka přemýšlet nad svou vlastní knihou výčitek.
Z knihy mám smíšené pocity, asi jsem očekávala více do hloubky rozebrané téma alkoholismu, detoxu a léčby. Tato pasáž mi přišla stručná a hodně se opakující.
Druhá polovina knihy za mě byla slabší, neustále se opakující hádky s manželem, stokrát jinak a vlastně se člověk ani pořádně nic nedozvěděl. V závěru knihy naopak oceňuji pohled na věc i od ostatních členů rodiny.
Nicméně obdivuji, že šla autorka takhle s kůží na trh a fandím jí v založení Alkos centra.
Skvělá kniha, smutný příběh. Přečteno skoro na jeden zátah. Vyprávění otce i dcery se krásně doplňovala. Bohdany mi bylo líto a na závěr bych uvítala ještě jednu kapitolu.
Další povedený díl, napínavý od začátku až do konce. Sérii čtu popořadě a v tomto díle se maximálně vyplatilo znát postavy a souvislosti z předchozích dílů.
Hořkosladký příběh, kdy není radno odsoudit člověka hned na první pohled a vše není tak jak se na první pohled zdá.
Hodně přitažené za vlasy, ale čtivé. Krátké kapitoly svižně ubíhaly. Propletení s vědou bylo zajímavé, ale zatím po další knize od autora nesáhnu.
Uf, těžké ale důležité čtení. Pocházím z Těšínska a o této události jsem neměla ani potuchy. Klobouk dolů před paní Lednickou, pátrání a dávání dohromady všech skutečností ji muselo zabrat spoustu času.
Námět knihy mě zaujal, bohužel během čtení přišlo lehké zklamání. Místy byl příběh až moc neuvěřitelný a naivní, i když vlastně proč ne. Ale asi jsem měla od knihy jiná očekávání.
Čtivá kniha a zajímavý rozhovor s naším předním neurochirurgem. Některé kapitoly mě bavily více, jiné méně, ale rozhodně to bylo zajímavé nahlédnutí do života takové lékařské kapacity.
Super čtení, které člověka obohatí i proškolí v první pomoci. Pan Dvořák má můj obdiv, líbí se mi jeho lidskost, kéž by bylo víc takových lékařů.