Lena79 Lena79 komentáře u knih

Přežít s vlky Přežít s vlky Misha Defonseca

Některé prožitky hlavní hrdinky,coby malé holčičky,se mi zdáli dost nepravděpodobné, ale četla jsem to s tím, že pravdivé to není...Moc se mi líbil vlastní popis života ve vlčí smečce.Ať už je to pravda nebo ne...

02.07.2012 5 z 5

Bílý květ Bílý květ Julie Garwood

další odpočinková kniha, která je nenáročná na přemýšlení..občas jsou takové knihy potřeba

14.03.2012 4 z 5

Dívka, která utekla z Osvětimi Dívka, která utekla z Osvětimi Ellie Midwood

Další z mnoha knih o holocaustu. Tento příběh mapuje běžný život v Osvětimi, kdy je nám připomenuta vzpoura sonderkommanda, "divadlo" pro Červený kříž a jiné zrůdnosti, které známe z vyprávění přeživších.

20.11.2024 5 z 5

Spánek Spánek C. L. Taylor

A mně se to líbilo. Být zavřená v hotelu s několika různorodými lidmi, asi začnu vraždit sama :-)

08.09.2024 4 z 5

Nevěsta z kláštera Nevěsta z kláštera Manuela Schörghofer

Já se do té knihy zamilovala :-)
Knihy, u které nemusíte moc přemýšlet, odpočinete si.

21.07.2024 5 z 5

Nelítostný princ Nelítostný princ Sophie Lark

Taková příjemná oddechovka, která nenadchne ani neurazí. Přesto mi tam chyběly nějaké drsnější mafiánské praktiky.

18.05.2024 5 z 5

Léto v síti Léto v síti Petra Martišková

Příjemná oddechovka na jedno, dvě odpoledne.
V knize jsou zmíněny turistické cíle, které mám naplánované na letní dovolenou, včetně kempů :-)
Příběh se mi místy zdál nereálný, nemyslím si, že by se kolem Naty točily houfy fanoušků. Naopak postavy zúčastněných byly vykresleny velmi reálně.

26.04.2024 5 z 5

Dům hedvábí Dům hedvábí Tabea Bach (p)

Příjemné nahlédnutí do tradiční tkalcovny hedvábí. Úplně jsem se viděla, jak se procházím úzkými italskými uličkami.

24.03.2024 4 z 5

Kdyby Ogden uměl česky Kdyby Ogden uměl česky Ogden Nash

Knihu jsem objevila kvůli výzvě a ačkoliv vůbec nerozumím poezii, verše se mi líbily.

17.03.2024 4 z 5

Zachránce z Vysočiny Zachránce z Vysočiny Hannah Howell

Příjemná odpočinková kniha. Mám ráda tuto sérii. Jen mi hlavní hrdinka občas přišla taková až moc ufňukaná, takové to "za všechno můžu já"...

03.03.2024 5 z 5

Pohlednice z východu Pohlednice z východu Reyes Monforte

Jak autorka uvádí, jedná se o fikci založenou na skutečných příbězích a událostech. (Lépe to vyjádřit neumím.)
Chvílemi mi přišlo, že autorka posbírala všechen ten hnus, který se v Osvětimi odehrával a plnou měrou to naložila hlavní hrdince na záda. Pokud kniha měla vyznít jako pocta všem obětem, pak je to asi v pořádku.

02.10.2023 4 z 5

Co zpívá Sojka Co zpívá Sojka Lenka Poláčková

Příběh z prostředí a doby, které není tak ošlehané. Autorce dávám palec nahoru za to, že se tématu Velké Moravy nezalekla.

21.09.2023 5 z 5

Lidice Lidice Vladimír Konopka

Po pravdě nevím, co k této publikaci dodat. Kniha je stručná, což může být pro někoho, kdo se s tématem seznamuje, přínosem.

15.06.2023 4 z 5

Mám nad tebou moc Mám nad tebou moc Teresa Driscoll

Z počátku mě zarazilo sebemrskačství hlavní hrdinky Elly. Později mi už lezla na nervy. Jedním z malých plus jsou krátké kapitoly a střídání několika pohledů zainteresovaných osob. Kniha nenadchne ani neurazí

16.05.2023 3 z 5

Náčelník z Vysočiny Náčelník z Vysočiny Hannah Howell

Mám tuto sérii ráda, ikdyž je to víceméně stále dokola. Tento příběh byl přeci jen jiný.
Velmi odpočinkové a návykové.

28.04.2023 5 z 5

Tajemství zřícenin v Čechách a na Moravě Tajemství zřícenin v Čechách a na Moravě Magdalena Wagnerová

Zajímavá publikace, která mi připomněla místa, která jsem navštívila.
Inspirativní kniha doplněna fotografiemi. Za mě super.

12.04.2023 5 z 5

Ďábel nosí kilt Ďábel nosí kilt Suzanne Enoch

Knihu jsem četla až po přečtení dalších dílů. (Nemohla jsem sehnat).
Několikrát jsem se přistihla, že se směju nahlas. Příjemná oddechovka.

23.03.2023 5 z 5

Pověsti ze Skotské vysočiny Pověsti ze Skotské vysočiny George W. Macpherson

Pěkné příběhy plné skřítků, víl, obrů a hrdinů. Skotské pověsti jsou skutečně jiné, než ty naše české, ale to nic neubírá na poutavosti knihy.

19.03.2023 5 z 5

Vášnivé dobývání Vášnivé dobývání Diana Cosby

Tímto příběhem jsem uzavřela jednu z mnoha knižních sérií. Jedná se o jednoduchý, odpočinkový příběh.
Asi se budu opakovat, ale příběhy ze Skotské vysočiny mám ráda.

16.03.2023 5 z 5

Uvadlé listí Uvadlé listí Ivan Franko (p)

Ačkoliv nejsem fanda do poezie, jelikož jí nerozumím, jsem příjemně překvapena touto sbírkou.
Autor má cit pro jazyk.

13.03.2023 5 z 5