Lena79 komentáře u knih
V postavách jsem se ze začátku ztrácela, nějak jsem nevěděla, kdo ke komu patří. Neustále jsem se vracela na začátek knihy, kde jsou vypsáni hlavní postavy příběhu..
Jelikož žiju v Tanvaldu a značná část příběhu se odehrává právě tady, má kniha pro mě zvláštní náboj. V knize jsou také zmíněny významné události kraje (Bohumil Hanč, protržená přehrada na řece Bílé Desné).
Kniha je jakási kronika česko-německé rodiny a jejich přátel v tom nejhorším možném období, jakým 2. světová válka bezpochyby byla. Uvítala bych další kapitolu, chtěla bych vědět, jaké osudy život jednotlivým členům rodiny přichystal.
Kniha na dvě odpoledne, četlo se to samo.
Pěkný příběh, který se odehrává v krásném prostředí Berounska.
Není co vytknout. Líbí se mi profesní vývoj Stacey. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.
A mě se to líbilo. Politické machinace provázely jakékoliv historické období.
Těším se na další díl.
Kniha se četla sama, ani mi nevadily odkazy na pachatele z minulých dílů. Autoři prostě umí čtenáře donutit číst dál a dál. Těším se na další.
Jen se mi nabízí otázka,...co bude dál?
Útlá knížečka o vážných věcech.
Hlavní hrdinku od závislosti neubránil ani fakt, že má dvě malé děti a milujícího manžela. Autorka nám servíruje syrový pohled na okamžiky, kdy se závislost pomaloučku a nenápadně vkrádá do nitra inteligentní ženy a milující matky, až do doby, kdy už z toho vlaku vystoupit nelze. Nabízí se také pohled na falešné přátelství mezi gamblery. Nejsilnější moment v knize je přiznání si hlavní hrdinky, kdy si řekla: "Jsem závislá a potřebuji pomoc."
Hodně silný příběh, o kterém prostě musíte přemýšlet. Ať už o událostech během války nebo o dění po válce. Tato kniha je především o otcovské lásce k dceři, o neuvěřitelné vůli, to ostatní je víceméně jen pro orientaci v čase. A tím rozhodně nechci zlehčovat situaci, ve které se Židé ocitli.
Zajímavý pohled na opačnou stranu barikády. Ne všichni Němci se za 2. světové války chtěli angažovat. Někteří byli prostě jen semleti okolnostmi. Nehledě na to, jak strádalo nevojenské německé obyvatelstvo. Víc se mi zamlouvala Gerhardova životní linie.
Čekala jsem housku s máslem a místo toho dostala bohatě obloženou bagetu. Tak nějak bych asi přirovnala své pocity po přečtení několika prvních stránek knihy. Víc k tomu nelze dodat.
Moc mě potěšilo, že jsem se prostřednictvím příběhu setkala s Janem Husem, byť jen krátce. Sice jsem nějak tušila, jak to asi celé dopadne, ale přesto mě historická fantasy chytla. Fulvio je skvělý vypravěč.
Kniha se mi líbila, jen mě docela překvapilo, že se Joona ke konci knihy pustil zcela neohroženě do akce zcela sám. ale jo, četlo se to dobře. Můj tip na pachatele opět nevyšel :-)
Jednoduše napsaný příběh, který zaujme. Kniha mě mile překvapila, bavila mě.
No musím uznat, že Medvědín se mi líbil víc. Tady mi přišlo, že zhruba polovina knihy opakuje události a fakta z prvního dílu. Víc by mě potěšilo, kdyby autor z větší části nastínil další osudy hlavních postav.
Marka Ebena mám ráda, líbí se mi jeho osobitý humor, který je velice blízký tomu mému. Toto je moje první setkání s autorem a rozhodně toho nelituji. Myslím, že si přečtu i další knihy.
Po knize Hadrový panák jsem chtěla znát další osudy hlavních hrdinů. Sice se někam vytratil Wolf, ale i bez něj se mi kniha líbila. Rychle se to četlo, nápad taky dobrý.
Knihu jsem si vybrala v rámci čtenářské výzvy a upřímně řečeno, docela mi naháněla hrůzu. Sovětský svaz přeci jen není můj šálek kávy....Ale po několika stránkách jsem opravdu příjemně překvapena. Četla se téměř sama. Napínavý děj obohacený o nechutné praktiky tehdejšího režimu. Mohu jen doporučit.
Spisovatelčina prvotina,docela zajímavý příběh.Popis, jak se dá jednotlivá zmiňovaná rostlina využít, je také dost poučný...celkový dojem je asi takový, že mě ta kniha bavila.
četla jsem to ze zvědavosti, co I.B. vlastně vede ke skandálům....Dospěla jsem k názoru že trpí jistou představou o tom, že po ní všichni jdou...
Velmi zdařilá detektivka, kde nejsou potřeba hektolitry krve. Moje první setkání s autorkou a nemyslím si, že bylo poslední.
Příběh se mi docela líbil, kniha se četla dobře. Jen mi přišlo hodně zvláštní, že všetečná seniorka zakopává o mrtvoly, jako by šla do lesa na houby...