Lena78537 Lena78537 komentáře u knih

Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Mám ji moc ráda a pořád se k ní vracím. Četla jsem dceři a teď i synovi.

03.01.2022 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Kniha se mi líbila. Příjemná, postupně se rozvíjející detektivka. Jistě, mela i slabší stránky, možná zbytečně zdlouhavé,chvílemi nudnější popisy prostředí. Oceňuji absenci nadmíry brutality a vulgárních projevu postav, kterých je teď v knihách tohoto žánru někdy až přespříliš. Těším se na další díl.

25.04.2021 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Kniha mě velmi bavila. Řekla bych, že i více než Hana. Doporučuji.

22.07.2020 4 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Moje srdcovka, nejlepší krimi jaké jsem kdy četla.

22.07.2020 5 z 5

Až na kost Až na kost Ellison Cooper

Opět skvělá detektivka. A ten konec...

11.12.2023 5 z 5

Klikatá cesta Klikatá cesta Brian Freeman

Tahle série mě moc baví. Brian Freeman má styl vyprávění, který mi moc sedí a knihy se krásně čtou. No a Frost? To je prostě "božan" :)

09.08.2023 4 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Tak jsem si také musela přečíst knihu, která způsobila takový poprask. Ač to není úplně můj šálek kávy, námět je super, ale tady to končí. Jde o popis poprav/porážky lidí/kusů určených ke konzumaci po tom, co vláda uzákoní kanibalismus na základě údajného smrticiho viru, přenášeného zvířaty. Chybí tam ale zápletka, něco co by se pokoušelo situaci řešit, nějaké východisko.. Tedy.. vůbec o nic bych nepřišla, kdybych se do knihy nepustila.

20.03.2023 1 z 5

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Tak já nevím, jsem trochu na rozpacích. Kniha je čtivá, to ano. Líbí se mi prostředí, ve kterém se děj odehrává. Ale bylo tam spousta nevysvětlených tajemství a záhad z minulosti, škoda..
Pro mě asi zatím nejslabší díl série. Každopádně se těším a chystám na další. Paní Klevisová mě baví.

22.09.2022 3 z 5

Píseň zítřka Píseň zítřka Alice Peterson

Velmi dojemná a inspirující kniha. Tak moc jsem Alici fandila a přála si, aby jí znovu pager zazvonil, až jsem chvílemi spolu s ní ztrácela dech.. Miluju tyhle příběhy, které vedou k uvědomění toho, co je v životě opravdu důležité. Doporučuji.

07.07.2022 5 z 5

Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

“Pocit štěstí nepadá z nebe; je ve tvých rukou. Pochází z tvého nitra a od těch, které máš rád. A pokud jsi zdravý a šťastný, jsi milionář.” Děkuji, Eddie, příteli…

13.03.2022 5 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Mám přečteny všechny Keplerovky, ale toto byla nejspíš má poslední. Musela jsem se doslova přemlouvat k dočtení. Už pro mě nejsou tak zajímavé a výjimečné, jako bývaly. Na můj vkus už dost drastické a přehnané. Sbírku už rozšiřovat nebudu a tři hvězdy dávám spíše jen z nostalgie.

25.01.2021 3 z 5

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Jsem fanda severských detektivek a tato rozhodně patří ke špičce. Doporučuji, skvělé čtení.

23.11.2020 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Knihu jsem otevřela a zavřela ji, až jsem dočetla do konce. Podle mě by zasloužila větší rozpracování, co se týče rozboru postav a vztahů v rodině. Téma je to natolik silné a citlivé, že by si to dle mého zasloužilo. Jinak je mi z příběhu těžko a smutno při představě, kolik takových dětí je, aniž by si někdo v jeho okolí vůbec všiml, že je doma něco špatně.

02.09.2020 3 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Opět skvělé. Po Tatérovi z Osvětimi jsem musela poznat i Cilčin příběh. Hodně silné příběhy a i když jsem myslela, že na tyto nemám náturu, tak je čtu jedním dechem a zanechávají ve mě jistý pocit vděčnosti za to, co mám.. Rozhodně doporučuji.

22.07.2020 5 z 5

Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

Nepředvídatelné následky toho, co člověk udělá poctivě, nemohou poctivost jeho činu umenšit. A člověk nemůže dělat nic, než čelit jim těmi nejlepšími prostředky, které má. Buď jako řeka.

13.05.2024 4 z 5

Pražská zima Pražská zima Madeleine Albright

Skvělý čtenářský zážitek. Pokud vás zajímá historie a dění kolem 2.světové války, je to velmi příjemné osvěžení a doplnění znalostí.
Také pro ty, kteří se teprve začínají seznamovat a mají zájem se o tomto období něco dozvědět, je kniha psána velmi srozumitelnou a příjemnou formou.
Kniha je také doplněna rodinnou historií autorky a jejím osobním pohledem na politiku a osobnosti, které ji ovlivňovaly.

23.02.2023 4 z 5

Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Nový rok jsem, zdá se, nastartovala opravdu kvalitně. Jestli to takto bude pokračovat dále, mám se na co těšit.
Jak autorka v doslovu zmiňuje, podklady k této knize sbírala několik let. A je to na ní opravdu znát. Ale to by nebyla Ruta Sepetys, aby to tak nebylo. Opět skvělá příprava. Styl psaní, zachycení příběhu, prostředí a doby je naprosto dechberoucí.
I když Ruta píše velmi čtivě a svěže, čtení to není nikdy jednoduché.
Kniha popisuje historické detaily roku 89 v Rumunsku, kdy státy Evropy bojovaly za pád komunismu a za svobodu. Byla jsem dítě, když jsem moji mámu na Vánoce v osmdesátém devátém přistihla plakat. Tenkrát jsem si myslela, že je to tím, že nenašla pod stromečkem něco, co si přála. Dnes vím, že plakala proto, že měla strach... Co s námi bude?
Jestli jsme si mysleli, že jsme těch 40 let žili v nedostatku, strachu a pod vládou tyranů, to, co se dělo v Rumunsku za diktatury Nicolaea Ceauşesca, bylo naprosto šílené.
Všechno toto by mělo být součástí hodin dějepisu a něměli bychom zapomínat...

06.01.2023 5 z 5

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Téma silné a ano, autorka mohla příběh více rozvinout.. Ale ne vždy je to opravdu nutné. Za mě bylo řečeno vše a více rozpitvávat není potřeba.

07.08.2022 4 z 5

Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

(SPOILER) Knihu jsem začala číst ze dvou důvodů. Prvně jsem potřebovala nějakou fajn oddechovku a a pak, ze měla vysoké hodnocení. Bohužel všeobecně nadšení nesdílím. Měla jsem co dělat, abych ji vůbec dočetla. Téma přitom skvělé, ale tak nějak divně a stroze uchopené. Romantická linka mezi hlavními hrdiny mě doslova otravovala. Dokola omílané líbací scény.. Skutečnost, že Holder Hope vlastně miloval od svých šesti let? Vážně? Možná jako čtení pro náctileté, ale i to jsem na pochybách. Každopádně do druhého dílu se nepustím.

26.09.2021 1 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Skvělý styl psaní, skvělá kniha obsahující nespočetně pravd, vedoucích k uvědomění.. "Jak je nádherné, že nikdo nemusí čekat ani chvíli, aby mohl začít sám zlepšovat svět."

29.03.2021 5 z 5