LenaWirus LenaWirus komentáře u knih

Nevěsta na zkoušku Nevěsta na zkoušku Joanna Johnson

Zajímavý nápad, nicméně provedení se úplně nesetkalo s očekáváním. Bylo to krátké a místy uspěchané, na druhou stranu jedna část knihy se naopak táhla a přemýšlela jsem, že ji odložím. Hodnotila bych jako průměr.

07.02.2023 3 z 5

Strážce z Vysočiny Strážce z Vysočiny Hannah Howell

Přiznám se, že už si moc nepamatuji všechny rytíře a zemany a panství - od autorky jsem přečetla hodně knih. I tak mi všichni mužští protagonisté přišli povědomí a byla jsem ráda, že jsou zmiňováni v dalších příbězích. Tato kniha nebyla špatná, i když mě nenadchla tolik jako třeba jiné. Místy to bylo opravdu příliš prvoplánové - samozřejmě chápu, že v tomto žánru to jinak nejde, dalo by se to ale trochu víc propracovat. I tak mě to bavilo a ráda si přečtu další. Akorát s obálkou by si mohl někdo dát větší práci, tahle se opravdu nepovedla.

18.01.2023 3 z 5

Poznáš to z polibků Poznáš to z polibků Julia Quinn

Po Eloise a Francesce to byl konečně díl, který byl něčím zajímavý, ačkoliv Hyacint je mi vyloženě protivná. Gareth je sice fajn, ale požádat někoho o ruku, aby vyčinil otci? To by mě opravdu ublížilo a nejsem si jistá, zda bych odpustila. Jinak se to ale povedlo a v epilogu mě pobavilo rozhřešení s diamanty.

09.12.2022 3 z 5

Dcera Sparty Dcera Sparty Claire M. Andrews

Měla jsem příliš velké očekávání, to byla moje chyba. Řekla jsem si, že s touto tématikou to nemůže být špatné - a bylo. Ačkoliv téma je velmi čtivé a všeobecně oblíbené, dlouho jsem se nesetkala s takhle nesympatickými postavami, především hlavní hrdinkou. Začala jako nafoukaná sebestředná femme fatale a s postupem příběhu se to jenom zhoršovalo. Vlastně mě kvůli tomu kniha ani nebavila a nutila jsem se jí dočíst. Příběh nebyl zdaleka tak propracovaný, jak bych očekávala. Nevím co dalšího říct - budoucí pokračování číst nebudu.

25.10.2022 2 z 5

Trochu jiná slečna Bridgertonová Trochu jiná slečna Bridgertonová Julia Quinn

První díl prequelu byl stále nejlepší, ačkoliv příběh Poppy mě zase bavil víc než příběh Cecile z druhé knihy. Andrew byl samozřejmě dokonalý, jenom jsem doufala v trochu větší interakci mezi nimi. S koncem jsem byla spokojená - konečně zajímavé ukončení bez otevřeného konce ( nemyslím v porovnání s ostatními Bridgertonovi, nýbrž s dnešními knihami obecně).

19.08.2022 3 z 5

Nevinná léčka Nevinná léčka Stephanie Laurens (p)

Příběh Jacka mě zaujal více, nicméně ani Harryho část nebyla špatná. Spíše mi moc nepřirostla k srdci ženská hrdinka - byla velice umanutá a neustále se snažila dávat najevo, jak moc je nezávislá. Naopak Harry byl skvělý a možná i v něčem příjemnější nez Jack. Trochu mi chybělo dokončení linky Geralda, na kterého se neustále poukazovalo ve spojení s Heather, nicméně ke konci knihy o nich nebyla ani zmínka. Dá se tedy předpokládat, že se toto rozvine v další knize. V tom případě bych ale uvítala, kdyby Gerald s Heather nebyli všude přítomní a neustále spolu, abychom se měli na co těšit v dalším díle.
S Lucindou a Harrym nakonec vše dobře dopadlo, ačkoliv konec opět uspěchaný - tento současný trend psaní mi opravdu vadí.

05.05.2022 3 z 5

Rok čarodějnic Rok čarodějnic Alexis Henderson

Bohužel pro mě veliké zklamání - od začátku jsem se nudila, nedokázala jsem se začíst. Ani po pár kapitolách se nedostavilo nic, co by mě donutilo číst dál. Čarodějnickou tématiku mám velmi ráda, tohle ale byla pro mě jedním slovem nuda.

08.03.2022

Zoufalá volba Zoufalá volba Barbara Cartland

Co k tomu říct - dočetla jsem pouze z důvody, že můžu knihu zařadit do čtenářské výzvy. Jinak se jedná dle mého názoru o knižní odpad.

23.02.2022 1 z 5

Lokaj a já Lokaj a já Valerie Bowman

Zábavný, romantický příběh, který nenudí a odpočinete si u něj. Pouze milostná scéna na konci se do konceptu už moc nehodila, pokud by byla zakomponovaná dříve, bylo by to lepší. Jinak hodnotím kladně a ráda si přečtu další díly.

30.01.2022 4 z 5

Město naděje Město naděje Salma Blanco

Série s Jackem se mi tedy upřímně líbila více. Tento příběh se mi zdál uspěchaný, jednoduchý a i velmi stručný, což není v mém vkusu. Jinak to bylo ale milé i žhavé, hlavní hrdina byl samozřejmě "pan dokonalý" a tak by to mělo být :)

12.01.2022 3 z 5

Když tě miluje Skot Když tě miluje Skot Hannah Howell

Tak toto se opravdu nepovedlo. První díl nijak nenadchnul, označila bych ho za velmi průměrný počin autorky. Za to druhý díl považuji za absolutní zklamání. Hlavní aktéři mezi sebou nemají z pohledu čtenáře vůbec žádnou chemii, v knize se vlastně téměř nic neděje - samozřejmě že od tohoto typu knihy se neočekává hluboce promyšlená zápletka, zde se ale neděje vůbec nic. Ačkoliv mám ráda delší a obsáhlejší konce, tady jsem se těšila, až to utrpení konečně skončí. Zároveň strhávám pomyslné body i za prakticky stejný začátek příběhu jako u předchozího dílu. "Když tě miluje skot" je za poslední dobu nejhorší a nejnudnější kniha, kterou jsem četla. Abych byla spravedlivá, hvězdu dávám - přece jenom už jsem v životě četla i horší odpad, než je tento.

23.11.2021 2 z 5

Poslední knihkupectví Poslední knihkupectví Madeline Martin

Navzdory válečné tématice byla kniha velmi milá. Kniha nemá tolik stránek, nejedná se o žádnou "bichli", zřejmě i proto má příběh příjemně rychlý spád. Pokud by se jednalo o obsáhlou knihu, tak se obávám, že už by místy nudila. Naštěstí tomu tak není, proto hodnotím pozitivně. Postavy byly sympatické a dobře vykreslené. Od začátku jsem doufala, že si k sobe Grace a George nakonec najdou cestu. Je zde i mnoho smutných událostí a ztrát, které k válce patří. Kladně hodnotím i relativně pěknou obálku. Dávám čtyři hvězdy - velmi povedená kniha, nicméně nejedná se o literaturu, od které se nebudete moci u další knihy odpoutat.

18.11.2021 4 z 5

Daleko od hlučícího davu Daleko od hlučícího davu Thomas Hardy

Nevadil mi starý styl psaní ani zdlouhavý děj bez akce - to k takovéto knize patří, nicméně hlavní hrdince jsem nepřišla na chuť po celou dobu knihy a byla mi vyloženě protivná. Naopak Gabriel byl takový prototyp dobráka, který nehledí na sebe a jen plní přání, co na očích vidí. Celkově hodnotím kladně.

15.11.2021 4 z 5

Něco jako láska Něco jako láska Tracy Brogan

Omlouvám se, ale toto je opravdu brak.

05.11.2021

Cedrový dům Cedrový dům Pauline Peters (p)

Třetí díl je kvalitou a čtivostí téměř totožný s předchozími dvěma díly. Série si drží laťku, na druhou stranu se mi nezdálo, že by pokračování přineslo něco nového nebo jiného. Milá zábavná kniha, kterou táhnou hlavně sympatické postavy.

03.11.2021 4 z 5

Spolek Jane Austenové Spolek Jane Austenové Natalie Jenner

Milé, nicméně chvílemi nezáživné. Ze začátku jsem měla problém se zorientovat mezi postavami, což se naštěstí s postupem příběhu zlepšilo. Zmínek a úvah o Jane Austenové je v opravdu mnoho, kniha tedy dostála svému názvu. Oblíbila jsem si doktora Graye a od začátku jsem fandila jemu a Adeline, v tomto směru jsem se tedy dočkala šťastného konce. Kniha mě všeho všudy bavila, nicméně znovu bych se k ní už nevracela

23.10.2021 3 z 5

Tajemství růžového pokoje Tajemství růžového pokoje Pauline Peters (p)

Druhý díl série se mi líbil ještě o chlup více než ten první. Bavila mě romantická linka s Jeremym, a ačkoliv mi občas lezla na nervy Victorie svým chováním, knihu hodnotím vcelku kladně. Určitě si přečtu i další díly.

03.10.2021 4 z 5

Leopard a orchidej Leopard a orchidej Kathleen E. Woodiwiss

Opravdu jsem se snažila, ale vzdávám to - nedočteno. Kniha se velmi špatně čte, je nudná, nepoutavá. Hlavní postavy mi vyloženě lezly krkem -Shanna je otravně namyšlená a Ruark příliš nerealistický ve všech ohledech. Čtení mi činilo potíže od začátku. S velkým přemáháním jsem se dostala do poloviny knihy a dál už to vzdávám. Za mě palec dolů.

09.09.2021

Na lásku se nezapomíná Na lásku se nezapomíná Salma Blanco

Druhý díl byl trochu slabší než první, ale i tak stojí za přečtení, a to hlavně za účelem zjištění, jak to s těmi dvěma vlastně dopadne. Trochu mi vadilo, že oba mužští aktéři byli příliš urputní ve své snaze získat Nell, konkrétně u Jacka mi jeho chování nekorespondovalo s prvním dílem. I tak byla kniha čtivá a dočkala jsem se toužebného happy endu.

27.08.2021 4 z 5

Zapomenout na lásku Zapomenout na lásku Salma Blanco

Dlouho jsem hledala romanci z prostředí Divokého Západu a nejenom, že jsem ji našla, ale naprosto mě uchvátila. Nejedná se samozřejmě o žádné náročné čtení, nicméně příběh je poutavý a vtáhne a nepustí. Nell je na můj vkus trochu moc ubrečená, ale vzhledem k tomu, že se jedná o bohatou slečinku, která nikdy nemusela pohnout prstem, tak je to pochopitelné.
Velmi mě mrzí, že se kniha nedočkala tištěné podoby, jelikož by si to určitě zasloužila, a já bych si výtisk nepochybně koupila.

27.08.2021 5 z 5