lencin komentáře u knih
4.díl ságy o Hugenotech (pánech ze Sioraku). Hlavní hrdina Petr ze Sioraku, nyní již ženatý s krásnou Angelikou a další blízcí.
(2006)
Tonička Bolavá, 13ti letá čarodějka ná nápadníka-Zimoděje. Naštěstí je všaj bablízku Bábi Zlopočasná, Fíglové a Ronald.
(2006)
Mikrohistorie života náhodně vybraného člověka žijícího v 19. století ve Francii na předměstí Paříže. Výrobce dřeváků a jeho skutečný život.
(2006)
Obsah úžasný, forma slabší. Pro mě příliš "americké", ale i přes to zajímavé.
Každý má a dostane to, co chce a potřebuje.
(2006)
Norsko 20.století. Genealogie jedné norské křesťanské rodiny. Autor vypráví zajímavý příběh svých rodičů. Nemanželská dcera matky, která se za 2.světové války zamilovala do německého vojáka a zrušené zasnoubení otce (v předchozím vztahu) jsou počátkem. Poté se spolu našli a prožili spokojený, byť těžký život.
(2006)
Síla. Skutečně jeden den ve 4.D, do které K. S. (*1964) chodila. Až na tři kluky samé holjy a učit tam bylo na metál.
(2006)
Román o emigrantech. Profesor vzpomíná na svůj život, a to souběžně s tím, jak čte deníky svého zmizelého přítele Josefa (syn přítele Jana). Zjišťoval, že o něm skoro nic nevěděl, i když ho měl rád a stýkali se...
(2006)
Sbírka esejí. Zájímavé a vtipné postřehy, místy se opakující.
(2006)
Kniha vzpomínek na dětství strávené ve Walesu. Autorka trpí maniodepresívní psychózou,z textu je místy znát jistá "pomatenist".
(2006)
3.díl ságy o Hugenotech ve Feancii 16.století. Rod pánů ze Sioraku.
(2006)
2.díl ságy o Hugenotech ve Francii 16.století. Rod pánů ze Sioraku.
(2006)
Povídky s detektivními zápletkami. Detektiv Ryška. Silné psychologické postřehy i motivy skutků dobrých i zlých.
(2006)
První díl románu je niterné vyznání Ježíše, druhý pak Pilátovým pátráním po "spiknutí" okolo Ježíše. Až detektivní ráz. Pilát se (vlivem své ženy) vydává za Ježíšem hledat smysl života.
(2006)
40.léta 20.století, Amerika z pohledu Číňanky (čínští rodiče,ona již narozena v USA). Pro mě jiný, zcela nepochopitelný svět mýtů a jevů.
Feministický román.
(2006).
Deník z dob studia medicíny. Pak poznává alternativní metody a přes počáteční skepsi se dostává k jejich obhajování. Zajímavý člověk, byť osobně asi hodně komplikovaný.
(2006)
Román v dopisech. Werther píše bratrovi Vilémovi. Nejprve o lásce k přírodě a pak o své lásce k Lotty, která je ovšem zasnoubena s Albertem. Nenaplněná láska a neschopnost žít bez vyvolené milované ženy..
(2006)
5 generací žen z Balkánu (Kotor). Předurčenost ženy a danost jejiho života. Silný patriarchát. Niť, která se dědí z jedné generace na další.
Velmi niterné a silné čtení.