Lenka1386 komentáře u knih
Tak já nevím. Povídky byly hrozně podobné-jazykově i tématicky. Mně by jich stačilo tak pět,u zbytku jsem se nudila.
Kouzelná knížka, velice křehká. Přišla ke mně ve správný čas a zanechala pozitivno. Vřele doporučuji.
Tahle mě asi od Dana Browna bavila nejmíň. Přesto si ale rozhodně nemyslím,že by byla špatná. Akorát jsem je četla všechny za sebou a tuhle jako poslední a už na mě těch kódů a kryptografie prostě bylo moc...
Udělala jsem ohromnou chybu,že jsem nejdřív viděla film. Takže takové to wow při rozkývání šifer a zkoumání obrazů se nekonalo. Hodně se povídalo a vysvětlovalo a chyběla mi akce,jako třeba u Andělů a démonů.
Měla jsem takové Brownovské období,kdy jsem si dala pět jeho knih za sebou a postupně mě opadávalo nadšení. Tuhle jsem četla jako druhou. Je super! Akorát některé principy se opakovaly a tak jsem prostě nebyla tak nadšená,jako z té první...
Moje úplně první knížka od Browna a jsem nadšená! Jako jasně,je to takový "všem se líbím" styl psaní,nic úplně ultra hlubokého a složitého,aby to pochopily davy,ale bylo to napínavé a super a zase jsem po dlouhé době něco nedokázala jen tak odložit a četla dlouho do noci.
Ten začátek mě dostal! Jakože nechat umřít hlavního hrdinu hned,aby to pak nebylo melodramatické a ufňukané? Juchů! A taky to tak první půlku,možná dvě třetiny i je,ale pak se bohužel fňukat začne. Ach jo. Proto ta hvězdička dolů. Poslední stránky mě rozsekaly!
Plně souhlasím s domihruzkovou. Jakože dobrý,obdivuju Moniku,že se tam vydala,ale sloh dost slabý,časté opakování,různé nekonkrétnosti,závěr-nezávěr... Také jsem absolvovala různé treky a poutní cesty,většinou na základě toho,že mě nalákala literatura a prostě jsem to musela zkusit taky zažít. Tohle mě ale teda nenalákalo.
"Manželky" mě bavily moc, "Maková pole" naopak vůbec. Tak už to u povídek bývá...
Viděla jsem film Lady Macbeth a proto jsem se pustila do knihy. Bavilo mě to-obojí-moc!
Krásně se to čte, i když přitom celou dobu tak nějak víte,že to nemůže dopadnout dobře. Knížka ve mně docela dlouho zanechala takový příjemný smutek,určitě na ni jen tak nezapomenu.
Už jsem se začínala rozepisovat,načež jsem si přečetla komentář od lenkaabooks a plně s tím souhlasím. Kdyby se vyhodili chlapi a s nimi spojené trapné pokusy o eroticý román,byla by to úplně senzační knížka. Takhle ale bohužel...
Pěkné,uklidňující čtení,vhodné jako dárek. Bavilo mě to,ale nijak výrazněji nezasáhlo.
Souhlasím s většinou komentářů. Je to fajn metoda,na moje mimino zabrala,ale úplně stačilo přečíst si první kapitolu. Pak je ještě fajn obrázkový návod,jak správně zavinout dítě a zbytek už je jen ztráta času.
Krásná pohádka. Já jsem se teda bavila od začátku až do konce - knížka je poměrně tenká a přesto se do ní vešlo tolik děje! Super!
Jsem z těch,co si příliš nepotrpí na zdrobněliny a rozněžnělosti kolem těhotenství a mateřství a tak jsem hledala knížku, v níž se neutopím v medu a cukru a tahlemi to splnila. Rady tam jsou fajn, našla jsem všechno,co jsem hledala.
Bomba! Děsně mě to bavilo. I já jsem v prvních chvílích hledala spojitost s oblíbeným filmem a kromě jmen jsem nenašla, ale vůbec mi to nevadilo. Mám vydání se spoustou obrázků a různých druhů písem, což potěší dětskou i mnohou dospěláckou duši.
No, není to špatné - autor umí krásně popsat místa, až má člověk skutečně pocit, že tam je. Taky jsem si užívala židovské slavnosti, svátky a tradice, o kterých nevím nic, takže mě to moc bavilo a běžela jsem si do obchodu pro zásobu datlí a fíků, protože se mi sbíhaly sliny. Zároveň ale musím říct, že mi občas přišlo, jako by některá přirovnání byla trochu ve stylu červené knihovny - hlavně teda co se vztahů týče. A tím, že knížka není zrovna z nejtenčích, takových míst bylo celkem dost...