Lenka339 Lenka339 komentáře u knih

Matka s ručením omezeným Matka s ručením omezeným Uljana Donátová

Příjemné oddechové čtení. Rychle přečteno.

30.09.2022 3 z 5

Matka v trapu Matka v trapu Uljana Donátová

Potřebovala jsem nějaké "prázdninové" čtení a sáhla jsem po této knize. Nezklamala mne. Pohodové čtení, příběhy ze života a k zamyšlení.

13.07.2022 3 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Pohodová kniha, rychle přečtené, ideální čtení na dovolenou.

29.06.2022 4 z 5

Čokoládovna Čokoládovna Maria Nikolai

Milé a pohodové čtení. Ke konci jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Bonusem pro mne byl popis míst v okolí jezera Lago di Garda. Těším se na pokračování ságy.

20.06.2022 4 z 5

Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Pohodová a vtipná kniha, určitě lepší než předchozí díl. Paní Tichá je jedinečná. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Jak dopadne Aristokratka pod palbou lásky?

Vánoční polibek v Notting Hillu Vánoční polibek v Notting Hillu Mandy Baggot

Krásný romantický příběh o kouzlu Vánoc. Vůbec nevadí, že je předvídatelný.

Zodpovědně lehkomyslná Zodpovědně lehkomyslná Marcela Mlynářová

Marcela Mlynářová je mou oblíbenou spisovatelkou. Její knihy jsou odpočinkové. Líbí se mi její životní nadhled. Ráda s ní v duchu cestuji po kopcích i památkách. Knížky jsou ze života, ale nechybí jim humor.

Půlnoční slunce Půlnoční slunce Stephenie Meyer

Dávám 3 hvězdičky a to trochu z nostalgie.
Knížka je zbytečně rozvláčná. Spousta věcí se v ní opakuje stále dokola, hlavně v první části knihy. Edwardovy myšlenky jsou zajímavé jen občas, a to jen, když se neopakují. Některé pasáže, které nebyly v původní sérii, jsou opravdu zajímavé, doplňují celkový příběh, ale je jich velmi málo. Pohled do rodiny Cullenových a příběh Alice.
Kniha docela ujde a bylo velice příjemné si díky ní zavzpomínat na staré časy, ve kterých bylo Stmívání obrovským hitem.

Bohužel je velká škoda, že si překladatelé a editoři nedali větší práci při kontrole chyb. Tolik překlepů, nesmyslných slov a dokonce i vět, jsem dlouho neviděla. Také formát a vazba knihy nejsou šťastné. I při opatrném čtení se hřbet "rozjíždí" . Je to velká škoda.

02.05.2022 3 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Kniha mého dětství. Moje milovaná kniha, přečtená mockrát a řádně ohmataná. Má čestné místo v mojí knihovně. Ráda jsem si ji přečetla znovu a chystám se jí začít číst vnoučatům.
V první třídě mě bohužel paní učitelka čtení velmi znechutila, ale milá a chápavá paní knihovnice Benešová mi půjčila právě tuto knihu a tato kniha mě přivedla znovu ke čtení. A díky ní jsem začala často navštěvovat knihovnu a hodně číst. Moc ráda vzpomínám na toto období.

15.03.2022 5 z 5

Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Nádherná kniha mého dětství. Jen jsem si její nové nezkrácené vydání s krásnými ilustracemi vychutnala nějak víc. Knížka plná míru a vděčnosti za úplně všední věci.
Chystám se číst i další díly a určitě ji schovám pro své vnučky. Starší generaci možná připomene sérii knih o Svéhlavičce.

15.03.2022 5 z 5

Zážitky z karantény Zážitky z karantény Halina Pawlowská

Milá oddechovka, rychle se čte. Výstižně popsaná doba, co jsme všichni doma v dost podobném duchu zažívali. Je to krátké, stručné, má to vtip a nadhled. Prostě Halina :-) Zkazky o denním vaření pro rodinu a recepty jsou jen malým bonusem, který může sloužit jako inspirace, ale stejně tak ho lze v klidu ignorovat.

15.03.2022 4 z 5

Saturnin se představuje Saturnin se představuje Miroslav Macek

Milé a pohodové čtení, ale je opravdu škoda, že knížka je tak útlá.
Místy jsem se smála nahlas, stejně jako před lety při čtení Saturnina od pana Jirotky. Díky autorovi už vím, kde Saturnin získal všechny své znalosti a dovednosti a proč se vlastně stal sluhou. Doporučuji k přečtení všem, co mají Saturnina rádi.
Jen mě mrzí tiskové chyby v knize, ale za ty autor nemůže.

26.01.2022 5 z 5

Jako v nebi, jenže jinak Jako v nebi, jenže jinak Aleš Palán

Konečně dočteno, můj dluh z minulého roku. Kniha je trochu "větší" a nehodí se úplně na čtení při cestách do práce. To jí však nijak neubírá na její kvalitě.
Je trošku jiná než ta předchozí, ale opět ji doplňují úžasné fotografie. Obdivuji autora za skvěle vedené rozhovory s neobyčejnými lidmi tentokrát napříč celou republikou.

24.01.2022 4 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Krásný zamilovaný a zároveň velice smutný příběh, který stojí za přečtení. Připravte si kapesníky, určitě si popláčete.

05.01.2022 5 z 5

Moje Cesta hrdinů SNP Moje Cesta hrdinů SNP Václav Kerber

Kniha mne velmi zaujala. Moc by mne lákalo na takovou cestu vyrazit.

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Opět velmi povedená kniha.

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Další skvělá kniha z velmi povedené série s Erikou Fosterovou a jejím týmem.

Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny Sophie Claire

Milé a pohodové čtení.

01.01.2022 5 z 5

Adam Ondra: lezec tělem i duší Adam Ondra: lezec tělem i duší Martin Jaroš

Adam je velký dříč a opravdu lezec tělem i duší. Knihu jsem doslova zhltla a Adama obdivuji víc než dřív.

01.01.2022 5 z 5

Modlitba Otčenáš Modlitba Otčenáš papež František (p)

Útlá, ale svým obsahem velmi zajímavá kniha. Čtivě napsaná i pro obyčejného čtenáře bez teologického vzdělání.

07.07.2021 4 z 5