Lenka339

Nádherný vánoční příběh. Čte se rychle a naladí Vás na Vánoce :-)

Moje oblíbená kniha. Příjemné a pohodové čtení, konec smutný, ale ze života.

Milá knížka, příjemné a pohodové čtení.

Opět velmi pěkná kniha od Hany Whitton. Dobře se čte.

Po letech jsem se ke knize vrátila. Velmi čtivá detektivka, prostě klasika.

Úžasná kniha, silný příběh. Obdivuji všechny, kteří dokázali přežít. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout i když jsem si při čtení poplakala.

Tuto knihu jsem si zamilovala na gymnáziu díky panu profesorovi češtiny. Nejraději mám vyprávění mlynáře. Nedávno jsem jí náhodou našla v jedné knihobudce. Moc ráda jsem si ji znovu přečetla.

Bear je neuvěřitelně skromný a pokorný člověk. Obdivuji ho za to, co dokázal překonat (úraz páteře). Jeho popis cesty na vrchol je velmi čtivý.

V roce 1968 jsem byla docela malá holka, ale díky této knize se mi opět vybavily některé vzpomínky….
příjezd tanků od Benešova, tanky na Palackého mostě, který jsme museli přejít cestou k prarodičům, střelba z mostu směrem k Andělu a hlavně zvláštní atmosféra té doby, směsice nadšení, odvahy, strachu, zoufalství a bezmoci…..
Simon Mawer tuto atmosféru přesně vystihl ve svém díle. Na pozadí skutečných událostí vykreslil uvěřitelný a napínavý příběh několika různých postav.

Pohodová knížka na dovolenou a prázdniny. Deníčky jsou ale lepší.

Kniha ze života. Člověk míní a život mění. Čtivé, ale četla jsem od autorky i lepší.

Po knize jsem sáhla proto, že v salonu paní Podolské pracovala nějakou dobu i manželova babička. Nejdříve jsem byla malinko zklamaná, očekávala jsem, že kniha bude "více o salonu" a o paní Podolské, ale pak jsem se začetla a dočetla na jeden zátah.
Autorka velmi čtivě vystihla dobu nelehkých let po roce 1948.
Doporučuji přečíst všem, místo učebnice dějepisu.

Krásný, ale velmi smutný příběh. Kniha se mi dostala po mnoha letech opět do ruky a ráda jsem si ji znovu přečetla.

Kniha se mi četla celkem dobře. Moc se mi líbilo propojení minulosti a současnosti.

Kniha mě zaujala svým názvem a proto jsem si ji půjčila. Netušila jsem, že je psaná v dopisech a že popisuje okupaci ostrova Guernsey. Kniha mě velice mile překvapila. Je to kniha o přátelství a lásce a i když osudy lidí z ostrova nejsou vždy veselé, není úplně smutná.