Lenny33 komentáře u knih
Další kniha Jodi Picoult a další zpracování kontroverzního tématu s překvapivým koncem.
Co mi tentokrát trochu kazilo čtení, byl styl vyprávění - číst příběh vlastně od konce po začátek bylo divné a akorát jsem se zamotávala do toho, co se komu stalo. Chápu, že se autorka snažila o zajímavější děj, ale za mě tím knize akorát uškodila.
Také mi trošku vadilo, jak jsou všechny postavy až přehnaně uvědomělé - jejich vzpomínky a náhledy na život mi nepřišly zrovna reálné a umírněné jejich zmíněnému věku.
Ovšem opět se jedná o dobře a poutavě zpracované téma, na které se snaží autorka pohlížet z mnoha úhlů pohledu a ničí názor vyloženě neodsuzuje. Asi i poučení, kam to u nás nechceme dopracovat? 3,5 *
Tak zatímco jiné díly série jsem četla spíše ze setrvačnosti a žádný zázrak mi to nepřišel, tento mi nějak sedl svou odlehčeností a vtipem. Ano, ten vtip je občas tak hloupý až je vlastně geniální, ale přesně něco takového jsem potřebovala.
Je to zajímavé čtení. Kniha mi ležela v knihovně několik let a zrovna dneska jsem měla chuť na nějaká lehčí čtení, tak jsem po ní sáhla. Už dlouho se mi u žádné knihy tak často neměnil názor na ni.
Na začátku jsem byla doslova znechucená. Nelíbil se mi styl psaní, popisování naprostých nesmyslů a celkově to jaký povrchní život hlavní hrdinka vedla ("Jaký smysl má jezdit na dovolenou, pokud aspoň tři lidé neokomentují, jaké máte krásné opálení?" - Jako vážně? A těchto "mouder" je kniha plná.).
Postupně jsem si buď zvykla nebo se to zlepšilo. Ovšem přiznávám, že jsem v knize hodně přeskakovala, hlavně (pro mě) nesmyslné popisy toho co kdy kde s kým a v čem, což se týkalo prakticky každé postavy, která se v příběhu jen mihla.
Překvapily mě v knize závažnější témata jako nemoc, potraty, ... Konec mi naopak přišel takový uspěchaný.
Ale když to shrnu, tak to nebylo zas tak strašné, jak jsem si myslela na začátku. Ale asi si časem ani nevzpomenu, že jsem něco takového četla a o čem kniha vůbec byla. 2,5*
Neskutečně zajímavé čtení, ale zároveň i drsné. Člověk si uvědomí, v jaké pohodlné době to žije.
Měla jsem chuť se zase po delší době ponořit do pořádného světa fantasy a toho se mi také dostalo. Kniha oplývá zajímavými postavami (na mě často až moc tajemnými, kdy vlastně o postavě nicmoc nevíte a ona o sobě zřejmě ví ještě méně), dobře vypracovaným a napínavým dějem (ale pár hluchých míst se tam taky našlo) a za mě v některých ohledech překvapivým ale uspokojivým závěrem. Možná jsem čekala více propracovaný pro mě nový fantasy svět, ale snad se to v dalších dílech vylepší a dozvím se více.
Pro mě to bylo první setkání s tímto autorem, ale zdaleka ne poslední. 4,5*
Hodně povedený díl, kde jsem se konečně také v ději orientovala po celou dobu čtení. Autor ve kvalitě nepolevuje, spíše naopak.
Těžké navazovat na předchozí díly, které jsem četla před několika lety a kdo je kdo už si vážně moc nepamatuji. Také mě děj ani hlavní postavy moc nezaujaly. Jestli někdy vůbec vyjde další díl, budu hodně přemýšlet, jestli si ho pořídit.
Mám rozporuplné pocity. Zároveň oceňuji samotný nápad na knihu, humor a pár zajímavých myšlenek, ale jinak jsem zpracováním spíše zklamaná a nedostalo se mi toho, co jsem očekávala.
Povedené pokračování série, která si i přes vyšší počet dílů stále drží kvalitu.
Krásný, milý, pohádkový příběh doplněn o nádherné ilustrace. Knihu číst a prohlížet bylo takové příjemné pohlazení po duši.
Kniha je pomalejšího tempa s často vleklými popisy, ovšem mně se četla dobře. Hlavní hrdinka je sympatická, a ač jí mnohdy pomohlo až moc náhod, tak si ráda přečtu o jejích dalších dobrodružství.
P.S. Souhlasím, že v textu bylo mnoho chyb a překlepů.
Od knihy jsem čekala něco naprosto jiného, ovšem nebylo to špatné čtení. Naopak bylo zajímavé, místy humorné i smutné.
Nepřidám se k nadšeným komentářům. Já dočetla tuto knihu/sérii jen ze setrvačnosti. Neobjevilo se nic nového a zajímavého, co by mě dokázalo překvapit a vtáhnout do děje. Všechny knihy pana autora jsou podobné jako vejce vejci a čím déle ho čtu, tím více mi to vadí. Bohužel.
Povedená detektivka z doby Václava II. Děj je hned od začátku čtivý, máme zde sympatické hlavní postavy a v knize se po celou dobu něco děje. Hlavním hrdinům mnohdy pomáhá dostat se tam kam potřebují až moc náhod, ale jinak povedené čtení.
Vůbec jsem nevěděla, o čem kniha má být a téma mě vcelku šokovalo. Hlavně z toho hlediska, že to není něco o čem bych chtěla číst. Vsázela jsem spíš čistě na autorku. Jako zajímavá kniha, ale nic co bych chtěla číst někdy znova nebo mít knihu doma. Autorka píše skvěle, takže jsem se jako čtenář vcítila i do takovéto postavy, ale pořád jsem myslela na to, že je to vlastně nechutné a je důvod, proč je to tabu.
Volání kukačky jsem četla kdysi dávno a zrovna mě neoslovilo. Nyní jsem dostala chuť si přečíst další díl a ničeho nelituji. Skvělý detektivní případ, kdy jsem do poslední chvíle nevěděla, kdo je pachatel a k tomu velmi sympatické hlavní postavy. Za mě je v knize ideální poměr prostoru, který autor věnuje detektivnímu případu a tomu o osobním životě hlavních hrdinů. Další díl si nenechám ujít.
Rozhodně mi to sedlo více než první kniha od autorky. Zajímavé téma, sympatické postavy a mezi hlavními hrdiny to jiskří od začátku do konce. Téma posmrtných životů nemám ráda, ale zde mi to nějak sedlo a vše bylo moc hezky vymyšleno.
Po celkem nudném 2. dílu si tady autor napravil reputaci akčním zajímavým dějem a novými postavami.