lentilka_007 lentilka_007 komentáře u knih

Placatý králík Placatý králík Bárdur Oskarsson

Moc hezké kresby i myšlenka

16.01.2021 4 z 5

Digitální minimalismus Digitální minimalismus Cal Newport

Poslouchala jsem ji jako audioknihu a místy byla trochu hůře stravitelná (chyběly vizuální grafy, obrázky, odkazy apod.) - věřím, že tištěný formát jí bude sedět více.
I přesto mi přijde pro dnešní dobu velmi užitečná a našla jsem si v ní pár dobrých tipů, ačkoli mobilní telefon ani sociální sítě nejsou u mě naštěstí mimo kontrolu.

03.01.2021 4 z 5

Dopisy od Felixe Dopisy od Felixe Annette Langen

Moc hezký koncept knihy doplněné obálkami s dopisy z různých koutů světa. Jsem ráda, že se mi ji podařilo sehnat.

01.01.2021 5 z 5

Ginny Napořád Ginny Napořád Benjamin Ludwig

Kniha pro mě byla originálním pohledem do autistického světa i když s těmito lidmi pracuji.
Mrzelo mě, že se více nevyužil potenciál postavy Ricka, ale jinak chvílemi i moc napínavé čtení.

01.01.2021 4 z 5

Snězte tu žábu! Snězte tu žábu! Brian Tracy

Tenká knížka, která přinese pár užitečných tipů a její čtení nezabere moc času, ale ani mě neposadilo na zadek.

07.12.2020 3 z 5

Chceš-li pobavit Boha, seznam jej se svými plány Chceš-li pobavit Boha, seznam jej se svými plány Michal Vaněček

Během čtení jsem opakovaně přemýšlela, co za drogy autor při psaní konzumoval. Nicméně s otázkou “fakt je ta knížka takovej bizár” jsem najednou byla na jejím konci. :-)

28.06.2020 2 z 5

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Vtipné čtení, respekt autorovi.

16.02.2020 5 z 5

Oněgin byl Rusák Oněgin byl Rusák Irena Dousková

Hezké pokračování Hrdého Budžese, s tématy, která v dospívání řešili asi všichni.

09.02.2020 5 z 5

Darda Darda Irena Dousková

V porovnání s předchozími díly je tento hodně realistický a více smutný v kontextu toho, kam se vyvinula dětsky naivní a veselá Helenka, jak se s ní osud nemazlí.
Básničky o lamách ale mají u mě jednu speciální hvězdičku v hodnocení.

V audioknize od Báry Hrzánové mi neuvěřitelně pila krev postava Jůlie, přesněji způsob, jakým byla namluvená.

09.02.2020 3 z 5

Kalba ve spoďárech: Kalsarikänni Kalba ve spoďárech: Kalsarikänni Miska Rantanen

Nápad zaujal, v kontrastu mnoha hygge a podobných knih. Nicméně mi přišlo, že zhruba polovina knihy je už spíše nafouknutý vzduch, bez nápadu a myšlenek. Měla jsem dojem, že se spíše jedná o zajímavý a vtipný článek do časopisu, který se autor rozhodl nafouknout do rozsahu knihy, což za mě bylo spíše na škodu.

09.02.2020 3 z 5

Hrdý Budžes Hrdý Budžes Irena Dousková

Moc milá knížka o pohledu na tehdejší dobu očima dítěte.

24.01.2020 5 z 5

Pravý výlet pana Broučka do Měsíce Pravý výlet pana Broučka do Měsíce Svatopluk Čech

Čtení knihy mě nebavilo, po letech se ke mně dostala jako audiokniha a v této podobě jsem ji zvládla. Pointa byla od začátku očekávaná, ale Otakar Brousek ml. čte knihu velmi dobře a tak bylo zajímavé si příběh poslechnout.

05.01.2020 2 z 5

Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Moc fajn kniha, objeveno i na youtube jako audiokniha, moc hezky načtená

22.12.2019 5 z 5

Na Moravě nekvetou olivy Na Moravě nekvetou olivy George Agathonikiadis

Moc hezky zpracované i jako audiokniha čtená Miroslavem Donutilem. Líbilo se mi prolínání dětských vzpomínek s pohledem dospělého autora. To, jak jako diltě vnímal příchod do českého prostředí spíše přes pocity pratodičů, protože sám tu v podstatě vyrůstal a řecký život si tudíž nepamatoval

06.12.2019 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Mezinárodní bestseler se ne vždy setká s okruhem mého vkusu, ale tato kniha mě opravdu nadchla. Mám ráda, když příběh zahrnuje i vjemy, daleko více mě pak vtáhne a vypravěčka Smrt se svou lehce autistickou osobností tomu dodává specifický zážitek. Je to jedna z knih, která, ač čtena elektronicky, bude v brzké době mít své místo i fyzicky v mé knihovně.

13.11.2019 5 z 5

Magicky ženská Magicky ženská Michala Měřínská

Jelikož se kniha prodávala za cenu poštovného, neměla jsem od ní žádná očekáváni a tudíž ani nezklamala, ani nenadchla. Rady byly (když už nějaké byly) hodně obecné, na úrovni dívčích či dámských časopisů. Pár citátů na mě bohužel nezafungovalo a nijak nemotivovalo. Pošlu ji dál, třeba udělá radost někde jinde.

17.10.2019 3 z 5

Stručný manuál úspěšného lenocha Stručný manuál úspěšného lenocha Jan Hebnar

Užitečná příručka, což u příruček není samožrejmost. Nastíní možnosti i s praktickými tipy, není zbytečně rozvláčná a tak neprokrastinuji její čtení. Celkově dává smysl. A název upoutá

09.10.2019 4 z 5

Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Už zase doháním po třicítce resty z povinné četby. No, místy pro mě byla Nesnesitelná lehkost bytí nesnesitelně rozplizle filosofující a párkrát jsem se přistihla, že už se těším, až budu mít dočteno a budu si moci tu položku odškrtnout jako splněnou. Stalo se, dalo se.

30.09.2019 3 z 5

Cesta končí pod Huascaránem Cesta končí pod Huascaránem Jan Suchl

Zajímavá kniha, kterou jsem vyhrabala v knihovně u rodičů původně na čtenářskou výzvu do kategorie cestopis, ale asi do ní úplně nespadá, tak se vešla aspoň do kategorie knihy, co má méně, než 10 komentářů. :-)
Překvapilo mě, že o tak veliké události se dozvídám až po třicítce, nevejde se do osnov dějepisu, ani zeměpisu a už se o ní moc nikde nemluví ani nepíše. I přes styl psaní odpovídající politické situaci té doby kniha stále zůstává zajímavým čtením se silným obsahem. Jsem ráda, že jsem na ni narazila

30.09.2019 3 z 5

Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Po přetení komentářů jsem od knihy nic moc nečekala, ale mile mě překvapila. Hezky se četla a na letních cestách mi zpříjemnila pár dnů.

22.08.2019 4 z 5