Lethania Lethania komentáře u knih

Vlci zimy Vlci zimy Tyrell Johnson

Postapo čtu ráda a proto mě ani tato kniha neminula. Přestože není děj moc originální a všechny objevy jsem už dávno věděla dřív, než se o nich autor zmínil, tak se mi kniha líbala a dobře se četla. Doufám, že bude i další díl.

05.02.2019 4 z 5

Jiná Gabriela Koukalová Jiná Gabriela Koukalová Martin Moravec

Zajímavá kniha o královně biatlonu, ke které jsem se dlouho odhodlávala, protože jsem netušila o čem vlastně bude. Autobiografie moc nečtu, ale zde jsem udělala výjimku, protože mám ráda biatlon a pravidelně ho sleduji. Gábina vypráví o svém dětství, životní lásce, biatlonu a o lidech kolem něj. Kniha je napsána jednoduše, takže jsem ji přečetla za odpoledne, ale nenadchla mě. Průměr.

15.01.2019

2061: Třetí vesmírná odysea 2061: Třetí vesmírná odysea Arthur Charles Clarke

Třetí vesmírná Odyssea byla z předchozích dvou dílů jednoznačně nejslabší. Kniha obsahovala několik zbytečných a nesmyslných pasáží, které kazily celkový dojem (pro mě nesmyslné byly, nevím jak pro ostatní). Každopádně děj nebyl vyloženě špatný, ale neobjevilo se nějaké pořádné překvapení, které by mě dostalo do kolen. Kniha je ale napsaná čtivě, děj plynule odcejpá. I přes veškerou negativitu si určitě přečtu i poslední díl.

13.09.2018 3 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Pořád se opakuje děj z prvního a druhého dílu. Něco se změnilo, ale prozac a ořechovice ne. Za dvě hodiny nebylo co řešit.

01.09.2018 3 z 5

Tyranie: 20 lekcí z 20. století Tyranie: 20 lekcí z 20. století Timothy Snyder

"Prezident v kampani slíbil snížit daně všem, odstranit státní dluh a navýšit výdaje na sociální politiku i obranu. Tyto sliby jsou navzájem v rozporu. Je to stejné jako říct, že z kurníku vezmu vejce, uvařím je natvrdro a naservíruju manželce, současně je usmažím a nakrmím jím děti, pak je slepici vrátím nerozbité a budu se dívat, jak se klube kuře."

Asi tak nějak to vystihuje naši demokratickou zem. Kniha byla plná zajímavých úvah, jsem ráda, že se autor zmínil i o ČSR. Jediný problém byl v tom, že se autor nechoval objektivně a evidentně vyzdvihoval americkou demokracii a kritizoval Rusko. Ale za mě příjemná oddechovka, ze které aspoň něco mám.

25.07.2018 4 z 5

Zkřížené hnáty Zkřížené hnáty Patricia Briggs

Prostě další pecka od zkušené Patricie Briggs! Po celou dobu čtení jsem měla potutelný úsměv na tváři, jak vtipné to bylo. Další díl si určitě přečtu.

07.07.2018 5 z 5

Železný polibek Železný polibek Patricia Briggs

Asi nejlepší díl o Mercy. Podobně jak Ailee, i já jsem si koupila celou sérii za vysokou cenu, ale rozhodně toho nelituji. Už se těším na další díl.

07.07.2018 5 z 5

Magie spaluje Magie spaluje Ilona Andrews

Další díl mě nezklamal. Kate mě, společně s Curranen, neskutečně bavila. Parádní závěrečné vyvrcholení celé knihy se mi hodně zamlouvalo. Kate prostě není žádná slečinka, ale dokáže se o sebe postarat (a o všechny ostatní). Doporučuji.

03.07.2018 5 z 5

Magie mrtvých Magie mrtvých Ilona Andrews

Prostě paráda! Sarkastická Kate se mi oblíbila hned na začátku knihy a nepřestala mě bavit až do skvělého konce. Dlouho jsem se tak nebavila. Při čtení jsem se pořád usmívala. A Curran... Boží. Dávám plný počet a už se chystám na další díl. Všem doporučuji.

03.07.2018 5 z 5

Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Konec mě úplně zničil... Další pokračování se nese ve stejném duchu jako předchozí dva díly - takové ticho před bouří. A bouře v závěru knihy skutečně nastala. Knihu jsem nedokázala pustit z ruky a měla jsem ji za den přečtenou. I kdyby nastala apokalypsa, tak bych stále četla. Tak podmanivá kniha je. Všem doporučuji. Jsem zvědavá na poslední dva díly, jestli si udrží tempo z předchozích dílů.

02.07.2018 5 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Asi nejlepší díl z celé série, u kterého jsem četla s otevřenou pusou. Neuvěřitelná čtivost, spousta akce, i romantických a smutných pasáží - to všechno kniha obsahuje. A mnohem, mnohem víc.

02.07.2018 5 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Další fantasy pecka, tentokrát od zkušené Leigh Bardugo. Griša byla něco jako zkušební trilogie, ale Šest vran je jiná záležitost. První polovina knihy byla trochu chaotická, ale v dobrém smyslu, protože jsem si musela zvyknou na rozsáhlou směsici postav. Ale pak už to byla prvotřídní jízda novou originální fantasy sérii. Hodně akce, napětí a zvratů, takže člověk netuší, co přijde dál. Prostě parádní prožitek. Doporučuji.

28.06.2018 5 z 5

První První Kiera Cass

Konečně došlo k nějakému zlepšení hlavně ke konci knihy. Ale stále šlo jen o romantiku a nic víc. Jedna etapa uzavřená, tak uvidím, co přinese Dcera.

25.06.2018 4 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Pokračování Selekce se neslo ve stejném duchu jako první díl. Romantika byla prakticky na každé druhé stránce a napětí opět chybělo, ale na to jsem si už zvykla. Chování postav (hlavně Ameriky) bylo naivní a iritující. Prostě taková pohádková Miss Ameriky. Další díl si přečtu jen proto, že mě zajímá, jak to bude pokračovat.

25.06.2018 3 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Pěkná romantická pohádka. Ale to je asi tak všechno. Nezapojovat akci do děje bylo asi úmyslné, ale já bych o něco víc napětí nepohrdla. Byly tam náznaky, ale dál se nedostaly. Za mě povedená romantika. Další díl si určitě přečtu.

25.06.2018 3 z 5

Špecialistka Špecialistka Stephenie Meyer

Od Stephanie Meyerové jsem čekala mnohem víc. Aby se to mohlo nazvat thrillerem, muselo by tam být víc napětí a akce. Každou chvíli se objevovalo do očí bijící klišé. Ale jinak slušná 'akčňárna'.

06.06.2018 4 z 5

Tvář mojí dcery Tvář mojí dcery Kathryn Croft

Od úplného začátku se objevilo napětí a prakticky po celou dobu to tak zůstalo. Konec mile překvapil, i když jsem to čekala. Doporučuji.

06.06.2018 4 z 5

Nebezpečná laskavost Nebezpečná laskavost Darcey Bell

Nuda. Beze smyslu. To jediné mě napadá, když se nad knížkou pořádně zamyslím. Postavy nesympatické a jejich chováni místy zvláštní a naivní. Příběh o ničem. Jeden z horších thrillerů.

06.06.2018 3 z 5

Cizinec Cizinec Arno Strobel

Původně jsem vůbec netušila, co se to vlastně děje. Jak je možné, že si zničehonic Joanna vůbec nepamatuje svého manžela. Reakce manžela nebyla taková, jakou jsem čekala. Příběh byl napínavý, pořád se něco dělo. Pak mě napadlo, co se asi Joanně stalo a poslední stránky byly nudné. Ale kniha stojí za přečtení.

05.06.2018 4 z 5

Gentlemani z Harvardu Gentlemani z Harvardu Erich Segal

Kniha, která se mi dostala do ruky zcela nečekaně, mě mile překvapila. Mistrně napsaný postupný vývoj hlavních postav. Moc jsem od toho nečekala, protože takový typ knih moc nevyhledávám, ale v tomto případě nelituji. I styl psaní mi vyhovoval. Kniha rozhodně stojí za přečtení

05.06.2018 4 z 5