Lethania komentáře u knih
Mrazivý a temný příběh, který není daleko od reality. Čekala jsem od knihy něco docela jiného, ale ta čistá brutalita mě nakonec přeci jen dostala. Popis výrobního procesu speciálního masa byl až nechutně dopodrobna popsán. Kniha je rozhodně originální a přináší mnoho palčivých otázek co se naší lidskosti týče.
Za mě průměrná detektivka, které však chyběl nějaký pořádný zvrat nebo aspoň trocha napětí. Ty vztahy mezi Lottie a jejími kolegy jsou mnohdy zmatečné a některé dialogy dokonce nedávají smysl. Nedalo mi námahu knihu přečíst za dva večery. Musím ale uznat, že autorka píše čtivě. Další díl si přečtu jen z povinnosti, abych věděla, jak bude vypadat osud hlavní hrdinky, která má dost zajímavou rodinnou minulost.
Celkem povedený apokalyptický příběh, který je podán dost realisticky, kromě teda způsobu úmrtí nakažených jedinců. A imunita vůči viru se mi zdá odfláknutá, jakoby autor byl líný vymyslet něco originálního.
Jinak se mi kniha četla dobře, vše do sebe krásně zapadlo, postavy mi byli sympatické. Za jediný večer nebylo co řešit. Jsem zvědavá na pokračování.
Chvíli mi trvalo se do příběhu začíst, ale po x stránkách se to rozjelo, až jsem měla problém knihu odložit. Detektivní zápletka byla snad až moc brutální, ale mě osobně to nevadilo (jsem na to zvyklá od Chrise Cartera). A konec by zasloužil taky trochu té péče, zdálo se mi to trochu odfláknuté. Za mě ale povedená detektivka, kterou by si nikdo neměl nechat ujít! Další díl mě nemine.
Tak tohle byla jízda od úplného začátku až po skvělý závěr! Kniha se četla velmi rychle a napětí se co stránku stupňovalo. Závěrečné odhalení bylo fantastické a uvěřitelné. Jsem ráda, že jsem se konečně odhodlala k četbě této trilogie. Rozhodně jsem nečekala, že z toho bude taková pecka, jak se prezentuje. Kniha bude u mě zaujímat jedno z předních míst mého osobníhu žebříčku nejlepších knih, co jsem kdy přečetla. Všem doporučuji a už se chystám na druhý díl.
Opravdu důstojné zakončení celé série, která si mě svým dokonalým příběhem a zajímavým hlavním hrdinou tak podmanila. Ačkoli musím, podobně jako u Šamana, strhnout hvězdu za ten konec, který se mi zdál být trochu až moc odfláknutý a zbytečně zrychlený. Těch pár stránek navíc by knize neuškodilo.
Celá série je skvělé napsaná, čte se skoro sama. Pokračováním bych rozhodně nepohrdla. Můžu jedině doporučit.
Druhý díl byl snad ještě lepší než ten první a to už je co říct! Od knihy jsem se nedokázala odtrhnout, byla jsem do ní tak moc vtažená, že na nějakou interakci se skutečným světem prostě nebyl čas a ani nálada. Měla jsem ji snad i přečtenou rychleji, protože prostě v tu chvíli neexistovalo nic, jen dobrodružství hlavního hrdiny a jeho přátel.
Autor dokáže skvěle popsat jednotlivé bytosti tak, aby byli zajímavé a něčím odlišné od ostatních. I rozmanitost skrytých úkolů je skvělá. A konec? Málem se mi zastavilo srdce. Ještě štěstí, že vlastním i třetí díl, protože potřebuju nutně vědět, jak se příběh bude dál vyvíjet!
Nejspíš se ke knize budu několikrát vracet, protože - přiznejme si to na rovinu - nejsem zrovna odbornice a už vůbec ne milovnice fyziky a všemu tomu podobnému. Kniha mě zaujala a chtěla jsem vědět něco víc o vesmíru a času. Pár zajímavých informacích jsem si od ní odnesla, ale spoustu věcí jsem zase moc nepochopila, což je spíš můj problém než autorův. Kéž by se mi kniha dostala do ruky ještě v době, kdy jsem studovala - docela by mi pomohla. Doporučuji.
Druhý díl není podle mě horší, ale ani lepší, prostě se nese ve stejném duchu. Ačkoliv mi tady vadila neustálá zmínka o „vnitřním hrabivém křečkovi“, který kazil celkový dojem z knihy. První část mě dost bavila, hned jsem si v mysli představila onu bitvu o hrad - prostě paráda. Druhá část už byla nudnější, proto strhávám jednu hvězdu. A konec? Trochu na můj vkus chaotický a málo uvěřitelný. Tak snad další díl začne lépe.
Jako první jsem viděla film, který se stal jedním z mých nejoblíbenějších romantických filmových počinů. Ke knihám mě dovedla má sestra, která mi doslova přiložila hlaveň zbraně ke spánku, jestli si první díl i další díly nepřečtu, takže mi nezbývalo nic jiného než popadnout tuto knihu a začíst se. Výsledek mě překvapil. Kniha se četla prakticky sama, nikde jsem se nezadrhávala. Jasně, příběh je slaďárna, ale taková, která zahřeje u srdce.
Jako vždy, naprosto dokonalé! Nemám k tomu co vytknout, jen že budeme nějakou dobu opět čekat na další díl.
Opět skvělé vyústění celého případu. Myslím, že asi v polovině knihy jsem si myslela, že to bude úplně jinak, ale ani přes to mě to nepřestalo bavit. Jednoznačných pět hvězd!
Tak tohle mě dostalo do kolen. Když už jsem si myslela, že to nemůže být lepší, tak se Linda Castillo překonala. Skutečně mistrně napsaná detektivka, která může konkurovat těm nejlepším. Už si brousím zuby na další díl!
Překvapivě skvělá kniha plná akce a napětí, kterou jsem si hned oblíbila a na jejíž druhý díl se budu nedočkavě těšit! Příběh mě celou pohltil až jsem se přistihla, jak mi před očima postupně mizejí stránky k naprosto dokonalému a srdceryvnému konci, u kterého jsem malém uronila i slzu. Celou knihu jsem měla přečtenou za jediný den, takže to už samo o sobě vypovídá o tom, jak jsou autoři skvělí spisovalé a že umějí čtenáře vtáhnout do děje.
Jednotlivé postavy byly zajímavé. Některé jsem si oblíbila, některé ne. Ale každá měla něco do sebe, každá byla nějakým způsobem jedinečná.
Za mě plný počet hvězd a všem doporučuji a hned se poohlídnu po dalších knihách od těchto autorů.
Nikdy jsem si nemyslela, že to bude právě herec Draca Malfoye, který nás nechá nahlédnout pod pokličkou natáčení jedné z nejúspěšnějších filmových ság. A přeci se to stalo. Jasně, role Draca nebyla tak významná, takže Tom Felton nebyl pod takovým tlakem jako Daniel Radcliffe či Emma Watson (jejich úhel pohledu by byl jistě velmi zajímavý).
Obvykle autobiografie nečtu, ale když jsem se dozvěděla o Tomovi a jeho životopisu, jak si pomalu, ale jistě krade cestičku popularity, byla jsem více než zvědavá, a tak jsem při výjimečné návštěvě knihkupectví neodolala a knihu si prostě koupila coby povinný přírůstek do knižní rodiny jménem Harry Potter.
Tom píše mimořádně čtivě a vtipně. Píše o své rodině jako o své největší opoře a respektuje své kolegy-herce. Zajímavé jsou také zákulisní perličky z filmových ateliérů a Tomovo dětské uličnictví. Kniha působí velmi otevřeně od vrcholu až po úplné dno a o překonání různých těžkých životních rozhodnutích.
Za mě povinná četba pro všechny milovníky HP světa.
A teď si jdu pustit dokument Harry Potter - 20 let filmové magie a budu se potutelně usmívat při pomyšlení na to, co Tom ve své knize zmínil a budu si to užívat.
Někdy v minulém roce jsem knihu rozečetla a skončila jsem asi na osmdesáté stránce s tím, že se k ní za týden či dva vrátím. Místo toho však uplynul skoro půlrok a já jsem se teď konečně dokopala k jejímu finalnímu dočtení.
Nejprve jsem byla zmatená, co to vlastně čtu, neboť jsem za tu dobu pozapomněla prvotní seznámení s příběhem, ale po nějaké chvíli jsem se zorientovala k tomu zjištění, že jsem se opět ocitla v chaosu. Musím se přiznat, že mě čtení nenaplňovalo až to hrozilo k tomu, že bych ji odložila na dobu neurčitou. Pak jsem se však zmátořila a dokopala jsem se až do konce.
Příběh sám o sobě je originální, ale špatně napsaný, skoro jakoby autorka chtěla stůj co stůj naservírovat co nejlepší příběh, ale moc se jí to nepovedlo. Romantická linka byla zajímavá, ale nebyla dotažená do konce.
Suma sumárum takový střed mezi úspěchem a propadákem.
Co na to říct? Opravdu jsem se na tuhle knihu těšila a když už vyšla, musela jsem si ji neprodleně koupit. Kdybych věděla, jakou chybu jsem udělala, požadovala bych vrácení peněz.
Ze začátku to bylo zajímavé a docela mě to i chytlo. Ale pak přišel pád. Velmi temný a hluboký.
Hlavní hrdinka mi přišla děsně nesympatická, svým chováním mě neustále iritovala.
Myšlenka Dotyku nebyla zas tak špatná, ale příběhově to autorka nezvládla. Kniha by mohla být delší a temnější.
Asi bych knihu nedoporučila, ale někomu může stát za tu námahu.
"Co když začne můj mozek brát hru jako realitu? Co když jednoho dne uvěřím své smrti natolik, že doopravdy zemřu? Nadobro? Navěky?"
Pan Prostě se to stalo je zpátky, ale že by to byl úspěšný návrat se říct nedá! Konec by si zasloužil větší péči a nebo by příběh měl skončit už v polovině knihy a dál nepokračovat. Toto nesmyslné zakončení se mi teda vůbec nezamlouvalo. Velice průměrná LitRPG série, která měla tak velký a hlavně nevyužitý potenciál!
EDIT: Tak jsem se s kritikou unáhlila, protože vyjde další díl, tak uvidíme, jak to bude pokračovat. Nejspíš si budu muset předchozí díly přečíst znovu, páč jsem už skoro pozapoměla, jak to skončilo.
Pokračování první části se nese ve stejném duchu. Sledujeme jak cestu Froda, tak i jednotlivé bitvy. Jedná se však o výplň před grandiózním finálem.
"S Lisbeth Salanderovou si nic nezačínejte. Její postoj k okolnímu světu je takový, že pokud ji někdo bude ohrožovat pistolí, pořídí si Lisbeth ještě větší bouchačku."
Další parádní pokračování prvního dílu, který neztrácí na čtivosti. Pokud si první díl zasloužil 5*, tak druhý díl si zaslouží 6*. Příběh postupně graduje k famóznímu zakončení, které mě dost překvapilo. Za mě jedna z nejlepší knih.