LiLinka LiLinka komentáře u knih

Polibek Polibek Anna Todd

Knihu jsem přečetla ve správné chvíli... v té, kdy je čas na oddych a odreagování od současné situace ve světě. Dokáže vás plně vtáhnout do děje, je napínavá, i když si často člověk říká, jak může být Tess tak naivní... Moc se těším na další díly. :)

15.03.2020 5 z 5

Autismus & Chardonnay Autismus & Chardonnay Martin Selner

Martina ani jeho blog jsem do této chvíle neznala, na knihu jsem narazila na sociálních sítích a věděla, že bude mým přáním od Ježíška. Skvělá kniha i pro ty, kteří nejsou s autistickými dětmi běžně v kontaktu, ale není jim jejich chování lhostejné. Místy jsem se smála i nahlas. Někdy mi přijde, že jsme my "normální" daleko pomalejší, méně kreativní a celkově nad vším moc přemýšlíme... takže zahoďme předsudky a učme se jeden od druhého. :)

02.02.2018 5 z 5

Na vine sú hviezdy Na vine sú hviezdy John Green

Ke knize jsem si vytvořila citové pouto.. je to opravdu nádherné dílo, které stojí za ocenění. Krásné vyjádření charakteristiky postav a celkový dojemný a přitom krutý děj.. doporučila bych ji každému, donutí člověka začít přemýšlet nad věcmi, které si dříve tolik neuvědomoval. Tato kniha si zaslouží daleko více, než 5 hvězdiček.

11.07.2013 5 z 5

Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Opět za srdce popadající příběh od Colleen. Nedokážu vybrat tu nejlepší knihu, ale tato se k nim určitě řadí. Ztráta - přítele a dcery. Co může být horšího?

27.09.2023 5 z 5

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

"Když někdo spálí mosty, je to pořádný táborák." Dylan Thomas

Není jediného příběhu od autorky, který by ve vás alespoň něco nezanechal. Co se týče pocitů, emocí a umění vystavět zápletky, je to za mě jednička young adult/new adult žánru.

Nedá se zavřít dřív, než po dočtení poslední strany.

16.03.2022 5 z 5

Neopouštěj mě Neopouštěj mě Laura Kneidl

Velmi povedené pokračování Nedotýkej se mě. Luca i Sage jsou hrdinové, které si určitě oblíbíte a budou vám sympatičtí. je to sice romanťárna, ale ne primárně. Řeší se tu vážná témata jako psychické problémy a (domácí) zneužívání.

22.01.2022 5 z 5

Rande na balkoně Rande na balkoně Felicia Kingsley

Milý příběh zasazený do začátku roku 2020, kdy v Itálii začala pandemie. Alex zůstane uvězněný v bytě se svojí ex, která ho podváděla a rozešli se chvilku před tím, než byl vyhlášen lockdown. Ve vedlejším bytě je doma Didi, která přijela z Berlína na pár dní za rodinou. Oba se potřebují někde uklidnit a co z toho vznikne - rande na balkóně - je asi všem jasné. Příjemně strávený čas s touto jednohubkou a zároveň poslední knihou roku 2021.

31.12.2021 5 z 5

Věřit znovu Věřit znovu Mona Kasten

První díl této série o Allie a Kadenovi jsem si zamilovala a tohle volně navazující pokračování o její nejlepší kamarádce Dawn mě opět nezklamal.

Hlavní hrdinka se chce stát spisovatelkou a námětem jejího dalšího románu je její vlastní životní příběh. Romantická linka a její konec je od začátku jasná, ale to nic nemění na tom, že jim fandíte a baví vás od začátku do konce.

02.04.2021 5 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

"Nina in Paris." Kniha je stejně sladká jako její název a obálka. Při čtení nemyslíte na nic jiného, než na pařížské uličky s kavárnami a dortíky. Na sychravé podzimní dny jako skvořené. :)

09.11.2020 5 z 5

Ze života knihomolky Ze života knihomolky Debbie Tung (p)

Milý komiks, který přečtete za chviličku, ale rádi se k němu budete vracet. Každý knihomol se v tom najde. Celou dobu jsem se při čtení musela usmívat. :)

27.12.2019 5 z 5

Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

Na obtíž je již moje třetí přečtená kniha od Colleen a musím říct, že píše opravdu skvěle. Děj je vždy zajímavý, napínavý a protnutý něčím k zamyšlení. Tento příběh se mi zdál až moc překombinovaný, ale i tak mě bavil a doporučila bych ho. Merit je příjemná postava, se kterou budete doufat až do konce... :)

26.12.2019 4 z 5

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Příběh, který je opravdu hodně realistický. Člověka až děsí, jak je to v dnešní době téměř v každé rodině... Velmi zajímavý je pohled ze dvou období života. Je to nejen příjemná kniha na oddych, ale také na zamyšlení. Doporučuji.

08.12.2019 5 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Nádherný příběh osudu. S hlavními hrdiny člověk prožívá jejich cestu od první strany. Rozhodně doporučuji. Jedna z nejlepších YA, které jsem letos četla.

26.11.2019 5 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Jestli nějaká kniha dokáže v těle navodit pocit klidu a pohody, tak je to právě tato. Skoro celý čas jsem se při čtení usmívala a plně se vžila do postavy Katie. Na podzimní a zimní večery rozhodně doporučuji. Četla jsem ji až po přečtení Pekárny v Brooklynu a vlastně ani nedokážu říct, která se mi líbila více... jděte do obou, stojí za to. :)

22.11.2019 5 z 5

Normálně jiní Normálně jiní Tammy Robinson

Kniha mě nejprve zaujala obálkou ve výloze knihkupectví, po přečtení anotace jsem byla nadšená nastíněným příběhem a dnes, po dočtení celé knihy nemám slov. Velice čtivá kniha, která jak už je zmiňováno člověka rozveselí, ale i rozpláče. Rozhodně stojí za přečtení, i když téma autismu tu klouže po povrchu a není to hlavní poselství příběhu. Autorka má opravdu spisovatelský dar a ráda si od ní přečtu něco dalšího.

13.08.2018 5 z 5

Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Greenův styl psaní mě prostě baví. Kniha, ačkoli nemá nijak zvlášť převratný děj, je velmi kouzelná. Skvělý nápad jsou poznámky pod čarou, které dodávají knize originalitu, stejně jako dávka matematiky. Teorém byl pro mě velice zajímavý a vyvolal ve mně touhu zkusit, zda opravdu něco takového může fungovat... třeba u mě. :) Rozhodně doporučuji knihu každému čtenáři, který nesoudí knihy pouze podle bestselleru Hvězdy nám nepřály...

09.06.2015 4 z 5

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Po přečtení recenzí jsem od knihy očekávala více... první díl jsem doslova hltala, i když konec se mi zdál slabší... druhý díl se mi zdál ještě slabší než konec první knihy. Ze zajímavého příběhu se pro mě vyklubalo celkem nudné dílo. Přesto však asi neodolám a pokud vyjde pokračování, tak si knihu opět přečtu.

14.11.2014 3 z 5

Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Sladká jednohubka, která rozhodně naplní velké očekávání, které nastane po přečtení prvního dílu Nové začátky.

Prostředí Skalistých hor, sníh, zima, lyže, snowboard... a všichni staří známí kamarádi pospolu. A Will, ten nejlepší kamarád a šerif. A taky Cole, Netflixová hvězda, který Izzy poodhalí víc, než by si původně ona i čtenář myslel...

Tuhle sérii rozhodně chcete číst a doufám, že u nás vyjdou všechny díly, které už autorka stihla napsat.

18.04.2022 5 z 5

Malibu v plamenech Malibu v plamenech Taylor Jenkins Reid

Autorka jednoduše umí. Další zajímavý příběh, který nás vtáhne (nejen) do prostředí Malibu 80. let. Avšak nejedná se o sluncem protkané surfování a dokonalý život, jak by se dle obálky mohlo zdát. Odhalujeme zde nepěknou historii, která se s rodinou Rivových přenáší do současnosti... Rozhodně ji chcete číst! :)

21.03.2022 5 z 5

Jen jeden rok Jen jeden rok Penelope Ward

Moje druhá přečtená kniha od autorky a opět mě bavila. Na odreagování ideální čtení. A prostředí Bostonu, miluji! :)

28.02.2022 5 z 5