Linda007 Linda007 komentáře u knih

Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Mary Ann Shaffer

Úžasně milá kniha, která je psaná formou dopisů. Mohla by být i delší. Takové to příjemné pohlazení po duši.

26.03.2020 5 z 5

Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Jeden z nejlepších dílů. Sice jsem viděla film, ale i tak mě kniha bavila.

20.03.2020 5 z 5

Slibuji ti, Annabelle Slibuji ti, Annabelle Tamara McKinley

Je to poměrně předvídatelné, jen konec mě překvapil. Příjemná oddechovka z Paříže.

12.03.2020 4 z 5

Velká samota Velká samota Kristin Hannah

Kniha je zbytečně dlouhá, hodně situaci se stále opakuje dokola po většinu knihy. To je jediné negativním. Autorka skvěle vystihli atmosféru na Aljasce, která je krásná, ale hlavně hodně drsná a kde můžete zmizet tisíci způsoby. Vidím to na dobré psychologické drama. Milovaný tatínek, který je zničený po válce ve Vietnamu. Trpí nočními běsy, depresemi...Je nemocný . Je správné ho kvůli tomu opustit? Nedělá to přeci schválně. Je nemocný. Kdyby měl rakovinu, taky ho neopustíte. Na druhou stranu, nechcete žít s tyranem, který vás bije, děsí, bojíte se nadechnout, aby jste ho nenaštvali. Se zimou se vše horší. Ale on Vás miluje, potřebuje. Nechali byste v tom žít své dítě? Opustili byste svého milovaného muže? Spousta otázek.. oblíbila jsem si velmi Matthewa. O to víc bolel jeho osud.

06.03.2020 5 z 5

Není kouře bez ohýnku Není kouře bez ohýnku Agatha Christie

Tohle mi přišlo trochu zmatené, postav bylo hodně a orientaci v nich složitá. Zároveň paní Marplová zde skoro vůbec není. Nicméně i tak velmi kvalitní dílo.

03.03.2020 4 z 5

Mrtvá v knihovně Mrtvá v knihovně Agatha Christie

Moc se mi to líbilo. Slečna Marplová mě baví.

21.02.2020 5 z 5

Kabinet milostných dopisů Kabinet milostných dopisů Alyson Richman

Au.. tahle kniha byla místy velmi bolavá. Hlavní hrdiny jsem si oblíbila. Líbí se mi i popis Itálie za války. Většinou se píše o Francii, Německu atd.. Všichni víme, na jaké straně stála Itálie za války, ale už méně se ví, že ne všichni s tím souhlasili. V knize je trochu té romantiky, ale podle mě to tam sedlo krásně o to bolestivější to pak bylo.

21.02.2020 5 z 5

Záhada na zámku Styles Záhada na zámku Styles Agatha Christie

Agatha je královna. Jako vždy brilantně vymyšlené.

12.02.2020 5 z 5

Pět malých prasátek Pět malých prasátek Agatha Christie

Geniálně vymyšlené. Ale děj se stále opakoval a to mě tolik nebavilo.

05.02.2020 4 z 5

Dívka, která psala na hedvábí Dívka, která psala na hedvábí Kelli Estes

Jedna z nejlepších knih za poslední dobu. Máme zde dvě dějové linky. Obě linky byly skvělé, napínavé - prostě úžasné. Linka z minulosti o vyhnání čínského obyvatelstva ze západního pobřeží Ameriky. V tomto mám velké mezery, vůbec jsem netušila, že se něco tak strašného dělo. Konec byl velmi dojemný. Jen bych této lince vytkla, že zde není vysvětleno, proč si Ken nepřišel pro své dědictví. Chápu, že to třeba nebylo možné, ale mohlo to být v knize zmíněno. Linka ze současnosti je také velmi povedená, bavila mě úplně stejně, jako linka z minulosti, což nebývá příliš časté. Zvrat s Danielem je samozřejmě předvídatelný, ale nevadilo mi to. Jsem zvědavá, jestli v roce 2020 něco tuto knihu překoná.

05.02.2020 5 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Průměrné pohádky.

03.02.2020 3 z 5

Zapomenutá vražda Zapomenutá vražda Agatha Christie

Moc hezky zapletené a geniálně vymyšlené. Všechno hezky zapadne do sebe. Vraha jsem tipla, ale nebyla jsem si tedy vůbec jistá. A to se mi moc nestává.

02.02.2020 5 z 5

Šlehačková oblaka Šlehačková oblaka Tereza Salte

Některé kapitoly se mi líbí, ale z některých na mne působí Tereza hodně namyšleně. Kapitoly bych viděla spíše jako články na blogu. Bylo by to zábavnější. Takhle, jak to člověk čte najednou, tak to není ono a občas je to dost zmatené, různé skákání v čase atd.

29.01.2020 3 z 5

Nekonečná pláž Nekonečná pláž Jenny Colgan

Miluju všechno, co autorka napíše. Tahle kniha ve mne vyvolala i nějaké emoce, co víc si od knihy přát. Milá kniha s vařením. Ocenila bych tip na autora, který píše podobně milé knihy.

20.01.2020 5 z 5

Letní bouřka Letní bouřka Tamara McKinley

Celkem se mi to líbilo. Uvítala bych kdyby byla kniha více do hloubky rozpracována. Líbí se mi, že je kniha zasazena do Austrálie, určitě si od autorky ještě přečtu další knihu.

13.01.2020 4 z 5

Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Nuda, špatně se čte, nechutné. Úplná ztráta času.

08.01.2020

Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

To byla jízda. Druhý díl se mi líbil mnohem více, než díl první. Předchozí díl mi přišel poměrně jednodušší. Zde je opravdu hodně děje. Potěšilo mě i to, že autorka zasadila dej do 1. světové války. Dnes je trend psát hlavně o 2. světové válce, přijde mi, ze současní autoři se 1.sv. válce příliš nevěnují.

06.01.2020 5 z 5

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Milá oddechovka s vánoční atmosférou. Nic světoborného.

21.12.2019 4 z 5

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Spousta zbytečné omáčky. Kniha by šla shrnout do par vět. Jde o to, že máte vytřídit všechny své věci najednou v určitém pořadí. Každou věc vzít do ruky a uvědomit si, zda Vám dělá radost, pokud ne, předmět vyhoďte. Pak je tu část o uskladnění. Autorka vše skládá a staví na stojato do zásuvek ( pokud máte police, tak máte smolíka). Zbytek jsou řeči o tom, jak to měli její klienti, jak úklid působí na psychiku atd. Poté co vše vytřídíte, tak už nemusíte nikdy uklízet. Tak se ptám, jak mě vyhození věcí zbaví navždy například utírání prachu ?

11.12.2019 2 z 5

Tetovaná konkubína Tetovaná konkubína Laura Joh Rowland

Miluju všechny díly. V tomto přijde na scénu poprvé Sanova manželka Reiko. Mám ráda Hiratu i Reiko, přidávají knihám hodně. V tomto díle je poměrně dost sexu, ale mne to nevadí. Přeci jen Sano vyšetřuje vraždu Šógunovi konkubíny. Opět narazíme na intriky komořího. Sano se střetává s tradicemi, které se nelíbí jeho manželce Reiko, která nechce jen sedět doma a čekat na manžela. Sano bojuje s tím, zda manželce vyhovět nebo dodržet tradice.

06.12.2019 5 z 5