LištičkaMay komentáře u knih
Do tohohle světa se prostě ráda vracím. Číst tuhle knihu po delší době je jako vracet se do dětství. Ponořit se do zdejšího kouzelnického světa, ať už v knižní či filmové podobě prostě nikdy neomrzí.
Kniha navazuje svým humorem a atmosférou na první díl, takže jsem se opět náramně pobavila.
Takhle kniha je vskutku absurdní a právě proto mě bavila (stejně jako film). Samozřejmě zdejší humor nesedne každému, jestli čekáte nějaké hlubokomyslné postřehy a něco víc než jen plynoucí vyprávění u kterého si člověk odpočine a vypne, chápu že se zklamete.
Naprosto skvělá kniha. Ztřeštěná, plná situací, nad kterými se člověl musí pousmát a zamyšlení nad úzkostmi, které poznává člověk i sám v sobě.
Tahle knížka mě příjemně překvapila. Děj pěkně plyne, je tam pár překvapivých zvratů,
celkově se to dost dobře čte. Jasně, prostě připodobnění k Hunger Games a jiným podobným námětům mě taky napadlo, ale když ono je těžké vymyslet něco úplně nového. A přesto mě to pořád baví, tyhle boje o přežití jsou hrozně chytlavé. Jsem zvědavá na další díl.
Mile a originálně zpracovaný komiks, který pobaví a člověk se v nejedné situaci určitě pozná. Pojetí toho, jak nás mohou vidět mimozemské bytosti nás mohou přimět k zamyšlení a připomenutí toho, že každý máme svůj úhel pohledu.
Nádherná knížka. Krásné ilustrace, které podkreslují příběh dodávají tu pravou chmurnou atmosféru. Úplně souzním s tím, jak je představen příběh o malíři.
Třetí kniha autorky je o něco vážnější, dětem téma však není podáno nijak násilně a myslím, že může být inspirací pro všechny, nebát se říct, cokoliv a komukoliv. Vždy se najde někdo, kdo má podobný či stejný problém. Sdílení pocitů je velmi důležitá část jakýchkoliv našich vztahů. Navíc ke knize existují hezky a srozumitelně udělané pracovní listy, se kterými můžou dospělí pracovat. Poslední tečkou jsou pak krásné ilustrace, které doplňují celý záměr knížky.
Pěkné odpočinkové čtení, u kterého jsem se i občas pobavila. Typická oddechovka se ztřeštěnou zápletkou. Jasně, pravděpodobně brzy Vám dojde, jak celá kniha dopadne, ale je to prostě milý příběh, který člověk slupne na jeden zátah.
Krásná a dojemná knížka. Nastiňuje otázky života a smrti, s kterými je spjata naděje a víra. Úkol, který má Roberta vykonat a setkání, která kvůli tomu zažije mi připomněl známý citát od P. Coelha: Když něco opravdu chceš, celý vesmír se spojí, abys to mohl uskutečnit.
Tohle je má první přečtená kniha od autorky a naprosto mě pohltila. Takže se s chutí pustím i do jejích dalších počinů. Základní nástin toho, co se v knížce bude dít asi sami budete předvídat, stejně tak odpověď na hádanku, která byla od samého počátku jasná...I tak je kniha napínavá až do konce a nedovolí se od čtení odtrhnout. Hlavní postavy si buď zamilujete nebo vás budou štvát, ale nenechávají vás lhostejnými a o tom to podle mě je.
Hezky provedená kniha, pro ty co chtějí základní přehled o moderním umění přes veskrze známá díla. Autor píše srozumitelně a podněcuje k přemýšlení o dílech. To, co si z knihy odnesete a jak se na umění budete dívat je jen na Vás.
Milý detektivní příběh s humorem. Pro děti, co mají rády dobrodružství a zvířátka je takhle kniha jako dělaná. Navíc má kniha moc pěkné ilustrace.
Roztomilé a zábavné! Je až škoda, jak je to krátké, ale i tak potěší.
První díl mě nadchl, tenhle díl mě přesvědčil o tom, že tahle série je prostě hrozně návyková a já to naprosto chápu proč. Je pravda, že ze začátku mě mrzelo, jak dopadl vztah Tamlina a Feyre, ale s tím jak odkrýváme Feyřinu proměnu a Rhysandovu úlohu v příběhu, člověk získá úplně nové souvislosti, člověk pochopí najednou proč to tak mělo být. I když tenhle díl je celkem obsáhlý, i tak čtení pěkně plyne. Prostě se od knihy nedá odtrhnout do poslední stránky. Dvojici Feyre a Rhysand nejde nemilovat. A ten konec mě dostal! Těším se na další díl.
Tenhle díl je snad ještě obsáhlejší než ten minulý a i přesto dokáže být pohlcující až do konce. Jako druhý díl byl sice o něco lepší, alespoň pro mě, ale i tak tohle je prostě dechberoucí pokračování, čtivé a napínavé. Bylo hezké sledovat jak se jednotlivé vztahy mezi postavami vyvíjejí. Tahle série je skvělá a rozhodně stojí za to.