london.calling london.calling komentáře u knih

Hrobové ticho Hrobové ticho Jane Isaac

Nejvic napinavy dil, nejlepsi doposud z cele serie. Doufam, ze se brzy dockame prekladu dalsich knih autorky do cestiny.

11.12.2024 5 z 5

Oběť ve stínu Oběť ve stínu John Sandford (p)

Starej dobrej John Sandford. Bloody brilliant. Slovy Databaze - FIVE STAR cteni.

02.12.2024 5 z 5

Jezero Jezero Tadej Golob

Tuto detektivku jsem si poridil v domneni, ze se jedna o slovenskeho autora. Takze kdyz jsem zjistil, ze se jedna o autora ze Slovinska, byl jsem trochu zklamany. Druhe zklamani jsem zazil pri cteni a posleze po docteni knihy. Trochu nezazivne, misty rozvlekle a misty zmatecne. Zbytecna spousta klise. Dalsi dil uz radsi ozelim, je tolik dobrych knih ke cteeni.

19.11.2024 3 z 5

Pravdu neumlčíš Pravdu neumlčíš Jane Isaac

I další díl britské autorky se mi líbil. Nevím, proč zde má tak nízké hodnocení?
Rozhodně uděláte dobře, když si knihy Jane přečtete.

07.11.2024 4 z 5

Volání mrtvých Volání mrtvých Rebecca Netley

Zápletka vypadala velmi slibně, ale autorka potenciál podle mě nevyužila. Bohužel.

21.10.2024 3 z 5

Pravidla oběti Pravidla oběti John Sandford (p)

Trochu drsné sice, ale skvěle napsané. A ideálně číst od jedničky.

03.10.2024 5 z 5

Smysl vraždy Smysl vraždy Jane Isaac

Autorka tady v Británii vydala pěknou řádku knih ( o několika sériích ) a těší se velké čtenářské oblibě. Já jsem sáhl po českém překladu již přečtené série a zní to dobře. Je to svižné, čtivé, napínavé, dejte si to.

21.09.2024 4 z 5

Pohřeb na přání Pohřeb na přání Anthony Horowitz

Naprosto fantastický druhý díl nové Horowitzovy série. Autor bloody umí. Naprostá spokojenost. Přečetl jsem už i další díly v angličtině, pokud přeloží do češtiny, máte se na co těšit, muhehe.

30.08.2024 5 z 5

Mezi dvěma ohni Mezi dvěma ohni Martin Goffa

Tento dil se mi opet libil, pan Goffa je muj oblibeny cesky autor.

11.08.2024 5 z 5

Umění smrti Umění smrti David Fennell

Jak píšou komentáře pode mnou, je to skoro čtení pro otrlé.... Na druhou stranu to byl originální thriller, napínavý a četlo se to dobře.
Pořád si však myslím, že forma převládá nad obsahem. I tak hodnotím 4 stars.

23.07.2024 4 z 5

Bláznivý, ale současně tak lidský.
Jako oddechovka přečteno za dvě víkendová odpoledne.

17.07.2024 4 z 5

Ticho Ticho Yrsa Sigurðardóttir

Skvělý díl islandské královny krimi. Vynikající, přečteno jedním dechem.

03.07.2024 5 z 5

Pronásledovaní Pronásledovaní Mark Edwards

Autora mám rád, píše skvěle a tady v Británii jsem už přečetl v angličtině všechny jeho knihy. Tato asi nepatří k jeho nejlepším, ale i tak je to velmi dobře napsaný thriller. Čtivý, napínavý, s postupným odhalováním střípků.
Must read, od autora.

20.06.2024 4 z 5

Příšeří Příšeří Peter James

Jeden ze starsich thrilleru uspesneho anglickeho autora, ale ani vetsi casovy odstup neubira nic na ctivosti skvele odvypraveneho pribehu.
Je to neco jineho, jako autorova soucsna detektivni serie, ale za precteni rozhodne stoji.

18.06.2024 5 z 5

Fosilie Fosilie Michal Kašpárek

Bylo to zajimave cteni- autora jsem predtim neznal. Musim rict, ze to nebylo spatne, ale neco tomu chybelo. Davam mezi 3 -4 hvezdami.

09.06.2024 4 z 5

Zahrada / Rest Zahrada / Rest Petr Sagitarius

Přečten další díl ze série před nedávnem objeveného českého autora a .... jedno velké wow.
Skvěle odvyprávěné, opět se nešlo odtrhnout, major Saran je teda postava z masa a kostí a chlap na svém místě.
Česká detektivka s atmosférou genia loci a světovou kvalitou.
Kdyby mi předtím někdo řekl, že budu číst sérii českého autora stylem binge reading, jakým sjíždíte všechny díly seriálu na Netflixu, co vás chytne, nevěřil bych.
Autora i jeho knihy s nadšením doporučím.

01.06.2024 5 z 5

Kořist Kořist Yrsa Sigurðardóttir

Opět další výborná Yrsa.
Trochu duchařiny neuškodí, k tomu skvěle zvládnuté řemeslo a umění dobře vyprávět a neodtrhnete se od knihy až do poslední stránky.

01.06.2024 5 z 5

Kruh Kruh Rona Halsall

Podareny psychothriller.
Mindfucky autorka pouziva rada, proto jsou v Britanii jeji knihy velmi oblibene.
Prectete si ji a presvedcte se sami.

26.05.2024 4 z 5

Klasztor / Návrat Klasztor / Návrat Petr Sagitarius

Skvela serie ceskeho autora.
Prvni tri dily precteny naraz, od cteni se nejde odtrhnout, dokud se vsechno na konci nevysvetli.
Velke doporuceni a ja si jdu sehnat dalsi knihy tototo skveleho autora.

26.05.2024 4 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Vypda, ze jsem last to the party :)
Nevim proc jsem jeste od autora nic necetl ( po pravde, ctu tady hlavne britske autory), ale zacal jsem prvnim dilem serie a objevil Ameriku.
Tedy, noveho skveleho autora, ktery se rovnou stal mym oblibenym.
Uz mam nachystane i dalsi dily serie.

26.05.2024 5 z 5