Lorej komentáře u knih
Fuuu...
Jsem na sebe docela pyšná, že jsem tento díl přečetla bez přeskakování a vynechávání. I když mě to častokrát pokoušelo.
Jakožto poslední část série mi kniha přišla naprosto zbytečná. Autorka se tu v podstatě snaží vařit z vody. A je to na tom vidět.
Konec mi přišel dost idilický a přízemní. Doufala jsem v něco víc, po tom, co všechno si Tessa s Hardinem prožili.
Celkově se mně celá série líbila, ale vracet se k ní asi nehodlám.
Tenhle díl není jen o boji mezi dobrem a zlem a o nadpřirozených bytostí. Tato kniha je hlavně o přátelství, sebeobětování, lásce, důvěře, víře a snech, které se plní.
Maasová si získala mé srdce už prvním dílem, takže počet stran mě nevyděsil a s radostí jsem se vrhla zpět do Prythianu mezi naše staré známé.
Oproti druhému dílu, který byl až neskutečně dokonalý, mi přišel tento kapičku zdlouhavý (často se tam opakovaly stejné scénáře), ale nahrazovaly mi to části plné napětí a akce, takže jsem ve výsledku nadmíru spokojená.
Tessa, Hardin a jejich láska á la horská dráha.
Autorka píše neskutečně poutavě a udrží si vaši pozornost celých 600 stránek. Občas se tam sice nějaké scény lehce opakovaly, ale to vůbec nevadí, čtivosti to neubírá.
Vztah mezi Tessou a Hardinem radši ani nijak komentovat nebudu, je to s nimi pořád stejné - ublíží si - omlouvají se - vychází spolu, ale pak se něco stane a jde to zase od začátku.
A konec? Uf, větší lákadlo na další díl tam být nemohlo? No, účel to rozhodně splnilo a na pokračování se dost těším.
Dost fajnové čtení.
Děj rychle ubíhá, postavy jsou dobře napsané a celý příběh se odehrává v atraktivním prostředí.
Hlavní hrdinku obdivuji, ale zároveň jsem občas moc nechápala její jednání. I tak mi byla sympatická, jako její kamarádka Valerie, kterou jsem si oblíbila takže mě trošku mrzelo, že se v příběhu neobjevovala častěji.
Jinak se moc těším na druhý díl, protože po takovém závěru si nedokážu představit, že bych se k sérii nevrátila.
První kniha, kterou jsem od tohoto velmi známého autora četla.
A musím říct, že mě dost chytla. Děj byl zajímavý, stránky rychle ubývaly, pořád se něco dělo. V příběhu bylo dost nečekaných a velmi překvapujících zvratů. Když už jsem si myslela, že hrdina má vše jakž takž srovnané, BUM! Něco se stalo.
Pro mě rychlé, napínavé čtení.
Na knížku jsem si brousila zoubky už delší dobu, ale až film, který je v kinech, mě donutil po ní šáhnout.
A rozhodně nelituji!
Začátek (asi prvních 100 stran) byl poměrně zdlouhavý a nudný. Autor tam představuje svět a hrdinovu situaci. Ale tady ty úvody jsou takové nezbytné zlo mnoha sci-fi a fantasy knížek.
Jakmile jsem se dostala za pomyslnou čáru mezi "nudou" a "akcí", kniha se nedala odložit. Každou stránkou jsem si říkala: A co bude teď? Povede se to? Zvládnou to?
Za mě originální, zajímavý, (nejen) akční příběh, který rozhodně za přečtení stojí!
Svět Rudých a Stříbrných mě naprosto fascinuje. Stříbrní páni a dámy a jejich posedlost mocí a postavením u dvora. Naproti nim chudí, a své životy jen přežívající, Rudí. Tady čichám revoluci.
Příběh o dívce, ze které se čirou náhodou vyklube výjimečná osoba. Nezní vám to povědomě? Ano, většina YA knih jsou podobného stylu. Ale zrovna u Rudé královny na to každý upozorňuje a stěžuje si na to. Že je to prý jen slátanina jiných příběhů. Já to nepopírám, ale když smícháte dvě různé barvy, vznikne nová. A stejně to funguje i u tohoto příběhu. Smíchalo se několik různých věcí z YA knih a vznikl úplně nový, originální svět.
Mně se kniha moc a moc líbila. Příběh je velmi nepředvídatelný a plný zvratů a překvapení, takže je těžké se od ní odtrhnout.
Tak tohle byla fantastická jízda!
Kniha už od začátku dokázala zaujmout a udržela si to až do konce. Prostě se nedalo přestat číst!
Autorka dokázala bravurně vystihnout jednotlivé postavy, které postupně poznáváme (třeba skrz vyprávění o jejich minulosti nebo z jejich chovaní). Všechny Vrány mi přirostly k srdci a každý nezdar, a každé vítězství (i sebemenší) jsem prožívala s nimi. Občas jsem si připadala jako sedmá Vrána, ale na rozdíl od těch prvních šesti, mi bohužel nebyla dána žádná "superschopnost".
Tahle loupež století prostě bere dech a já se nesmírně těším na pokračování!
Tohle je pro mě taková srdcovka, kterou jsem četla už po několikáté. Takže pokud jste tuto úžasnou knížku ještě nečetli, měli byste si ji přečíst co nejdříve.
Páni, páni, prostě páni!
Naprosto skvělý příběh, který vás přinutí číst a číst a číst. Čekala jsem, že se to bude více podobat původní pohádce, ale zklamaná nejsem, spíš naopak. Úžasný fantazijní svět plný kouzel a podivuhodných bytostí. Hlavní hrdinku jsem si moc oblíbila, je odvážná, upřímná, zvídavá a snaží se ze všech sil pomáhat.
Určitě si přečtu i pokračování.
Příběh jsem si sice představovala jiný, ale i tak jsem se do něj zamilovala. Všechny postavy mi byly sympatické, vykreslení Lidi větru bylo působivé a zápletka velmi zajímavá. Chvílemi jsem měla dokonce pocit, že čtu detektivku. Čtení bych doporučila mladým, starým, dívkám i klukům.
Skvělé doplnění příběhu, krásné ilustrace. Jsem moc ráda, že se povídky vydaly i v češtině. Nejvíce se mi líbila část 'Z pohledu Celesty'. Celestu jsem nikdy moc ráda neměla, ale díky této povídce jsem ji porozuměla a oblíbila si ji.
Neuvěřitelné dobrodružství Bilba a jeho přátel, které jsem si nemohla nechat ujít. Příběh mě vtáhl do děje a za žádnou cenu nepustil. Autor je skvělý vypravěč, který fantazii meze neklade a já říkám více takových knih!
Kouzelný příběh o chlapci-snílkovi a praktické dívce, která i přes to, že nevěří v zamilovanost, spadne do lásky po hlavě. Během čtení tohoto příběhu se připravte, že vámi budou emoce jen cloumat a každou další přečtenou stránku si budete přát, aby kniha končila happy endem.
Rozhodně doporučuji (nejen) romantickým duším.
Z této knihy jsem trochu rozpačitá. Kdybych měla začít tím, co se mi líbilo, tak v první řadě to bude vypravěčka, která byla velmi originálně pojata. Příběh zlodějky knih byl ze začátku utahaný, ale jakmile jste si vytvořili s postavami vztah, bylo těžké se nenechat dějem pohltit. Konec byl velmi emotivní a dojemný. Celkově jsem moc ráda, že jsem si knihu přečetla, bylo to něco trochu jiného.
Snad jediné, co bych knížce vytkla, byla ta počáteční utahanost a občasné zbytečné okecávání. Ale myslím si, že grafická úprava to spolehlivě vykompenzovala.
Z téhle knihy mám rozporuplné pocity...
Na jednu stranu mě dost příběh bavil, byl poutavý a i napínavý. Hlavní hrdinka se chová dost vyspěle a uvážlivě.
Moc mi ale přes nos ze začátku nešli různé názvy a zvyklosti, u kterých mi zabralo čtvrt knihy, něž jsem si pod tím dokázala něco představit.
Některé části (možná i celé kapitoly) mi přišli někdy dost zdlouhavé a zbytečné. Taky se mi zdálo, že se určité informace často opakují, jako by si autorka myslela, že to v hlavně víc jak pár stránek neudržíme.
Druhý díl si asi přečtu, hlavně kvůli konci, který na pokračování přímo láká.
Uf, třetí kniha za mnou, poslední přede mnou.
Příjde mi, že se autorka všemožně snaží stále natahovat děj a pak je to akorát zbytečně komplikované a chaotické.
Přesto dokáže velmi poutavě psát, takže si pomalu neuvědomíte, jak stránky rychle ubíhají.
Tento díl mi přišel trošku horší, než první dva, ale závěr série si nenechám ujít.
Nevím, nevím...
Děj mě vůbec nezaujal, nedokázal si udržet mou pozornost a ke čtení jsem se musela nutit.
Zajímavý nápad a velmi dobrý překlad, za to si ta kniha aspoň 2 hvězdičky zasloužila.
Zajímavá knížka, ale něco mi tam chybělo. Ale na druhou stranu obdivuji autorku, že svůj deník vydala a nevadí ji, že ho čtou desítky, stovky lidí.
Podle anotace jsem očekávala obrovské vesmírné dobrodružství plné nástrah a nevýchodných situací (ze kterých by se jistě dostali).
A dostala jsem příběh o vesmírném putování - ve kterém jsem se občas ztrácela - s filozofickými úvahami a s řešením různých společenských mravů, konvencí (jako třeba rasismus), mezilidských/mezidruhových vztahů.
Knížka mě překvapila, ale jiným způsobem, než jsem doufala. I tak se mi líbila a myslím, že její přečtení mi hodně dalo.