Lucissia Lucissia komentáře u knih

Hvězda naděje Hvězda naděje Lenka Lanczová

Potřebovala jsem vypnout. Zase. Tak jsem sáhla po Lanczové. Zase. :-) Tuhle knížku mám moc ráda, i když není z jejich nejlepších. Tak jsem se vrátila do devadesátek a bylo mi u toho fajn. :-)

23.07.2017 5 z 5

Já mám v krabici cukr a krupici Já mám v krabici cukr a krupici Jana Havlíčková

Koupeno na "rozkaz" logopedky a přes počáteční nechuť se mně i synovi kniha moc líbí, pomohla nám s písmenkem R, má vtip a pěkné ilustrace. Budeme z ní ještě dlouho čerpat. :-)

22.07.2017 5 z 5

Československé traktory Československé traktory kolektiv autorů

Koupeno synovi k třetím narozeninám a přišel velký úspěch. Tak jako komentář pode mnou musím vyzdvihnout krásné ilustrace a přistihla jsem i manžela, jak si knížku důkladně prohlíží. Takže pro syny čekají schované i další knížky z této řady. Za nás jen doporučuji. :-)

Bubetka v Praze Bubetka v Praze Ladislav Dvorský

Pana Nesvadbu máme prostě rádi. Tak jako mne provázel celé dětství, tak bude provázet i mé děti. Bubetka je příběh hezký, sem tam se mi něco líbilo méně, ale syn byl nadšený, a to i přesto, že už knížku četli jednou ve školce. Dáme si repete. :-)

Piko Dinosaurus Piko Dinosaurus Leopold Suhodolčan

Milé ilustrace i příběh, taková super jednohubka na jeden předčítací večer. Jen ten konec mohl být trošku jiný, malinko. Jinak spokojenost a asi se k ní i jednou vrátíme. :-)

Srub radosti Srub radosti Bohumír Polách

Když si potřebuji v létě odpočinout, sáhnu po téhle knížce. :-) Je ještě z báječného období před dvaceti lety, kdy byl u nás v městečku antikvariát...
Milá knížka o prázdninovém táboře, kamarádství, sálá z ní pohoda a klid. Klidně si ji přečtu i v padesáti. :-) A za pár let ji určitě nabídnu i synovi. :-)

22.07.2017 5 z 5

O kočičce, myšičce a červené slepičce O kočičce, myšičce a červené slepičce Markéta Prachatická

Knížka ještě z mého dětství, z které si ale vůbec nic nepamatuji... :-) Tak jsem si ji osvěžila se synem a docela se mu líbila. Jak je někde kočka, je u nás úspěch zaručen. Myslím ale, že kniha zapadne v davu jiných, o fous lepších, přesto jsem ráda, že jsem ji předčítala. :-)

22.07.2017 4 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Tak to už se mi dlouho při čtení knihy nestalo, fakt. Aby mi byly všechny postavy tak nesympatické, že bych -jak je psáno v komentáři někoho z dřívějška- Heatcliffa nejraději přetáhla lopatou a všechny ostatní vzala páskem... Tolik sebestřednosti, sobeckosti jsem už dlouho neviděla.
A přitom jsem kdysi na střední knihu četla a myslím, že se mi líbila, proto jsem se k ní vrátila. Tehdy bych ji hodnotila pěti hvězdami, ale protože už mám od té doby dost načteno, musím dát hvězdy jen tři. Ne kvůli postavám, ale celkově to bylo takové rozvláčné, nijaké, když to srovnám třeba s Kornerovou, tak je to opravdu jen na hvězdy tři. :-)

15.07.2017 3 z 5

Mayday Mayday Thomas H. Block

Knihu jsem četla na doporučení manžela, kdysi dávno ji četl a zůstala mu v paměti. No, já ji taky asi nezapomenu, protože, některé scény se mi vryly hluboko do paměti a celkově tuto knížku řadím k těm lepším. Konec byl napínavý a i když chvílemi trošku neuvěřitelný, chvílemi jsem musela přestat číst a zhluboka se nadechnout. :-)

05.07.2017 5 z 5

Žofka Žofka Miloš Macourek

Skvělá knížka, naprosto nezaměnitelný styl pánů Macourek - Born. Obrázků habaděj a i když se pětiletý syn občas při mém předčítání ztrácel a večerníčky se mu líbily malinko víc, pět hvězd si kniha určitě zaslouží. :-)

19.06.2017 5 z 5

Výhovorka býva horká Výhovorka býva horká Elena Čepčeková

Jedna z knížek, které jsme si četli u babičky. Teď jsem ji přečetla i synovi a tak jako kdysi mně, i jemu se to líbilo. Poučný příběh o líném prasátku a pracovitém medvídkovi se nám líbil. A slovenština je moc milá. :-)

17.06.2017 5 z 5

Pod vejcem - Tajemství mistra Rafaela Pod vejcem - Tajemství mistra Rafaela Laura Marx Fitzgerald

Knížku jsem přečetla na doporučení, byla to četba příjemná, milá, ale přesto to na pět hvězdiček není. Možná, kdybych ji četla v patnácti, tak bych hodnotila jinak. Ale určitě nelituji, že jsem ji přečetla. :-)

17.06.2017 4 z 5

Psí sny a jiné povídky Psí sny a jiné povídky Jevgenij Ivanovič Čarušin

Knížku jsem předčítala pětiletému synovi, nicméně hodně příběhů bylo na můj vkus dost drsných (lovci zabijí mamku medvědici, zvířátka v cirkuse trpěla hladem...). Sem tak některá povídka byla pěkná, třeba o kocouru Jepifanovi. Ilustrace hezké, ale už ji znova číst nebudu. :-)

14.06.2017 3 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Protože mě zaujal film, sáhla jsem i po knize. Sice tam na mě bylo moc technických detailů, ale zase na druhou stranu to vyvážil Markův humor. :-)

12.06.2017 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Tak, první polovina knihy byla podle mne dost rozvláčná, až moc, neodsýpalo to, ale druhá část knihy mi vyrazila dech. A konec. Tohle jsem fakt nečekala, rozhodně se podívám na film. Takhle kniha stojí za přečtení.

11.06.2017 4 z 5

Kočkopes Kvído Kočkopes Kvído Miloš Kratochvíl

Naprosto úžasná knížka, mile napsaná a výborně ilustrovaná. Jedna z těch, ke které se budeme vracet a která nezapadne v kvantu jiných přečtených. Pana Kratochvíla i Markétu Vydrovou máme moc rádi a bez jejich ilustrací by kniha nebyla asi úplná. Moc moc doporučuji. :-)

31.05.2017 5 z 5

Letadélko Jurášek Letadélko Jurášek Zuzana Pospíšilová

Pěkný příběh, který ale ničím nevyniká nad ostatními. Jsem ráda, že jsem jej synovi přečetla, ale v mysli nám asi nezůstane. :-)

24.05.2017 4 z 5

Neználkovy příhody Neználkovy příhody Nikolaj Nikolajevič Nosov

Pěkná knížka, kterou si pamatuji ještě z dětství. I když už tenkrát mě zaujaly spíš výborné ilustrace než sáhodlouhé povídání a teď se synem se opakovalo to samé. Něco nás bavilo více - let balónem-, něco méně, a toho byla většina. Jsem ráda, že jsem ji přečetla, a přečtu i pokračování, ale vracet se k této knize už nebudeme. Nebýt opravdu skvělých ilustrací, četlo by se mi daleko hůře... :-)

24.05.2017 4 z 5

Bílý tygr Bílý tygr Lenka Rožnovská

Tak to jsem asi poprvé při večerním předčítání šlápla vedle. Kniha nás zaujala v knihovně, je od naší oblíbené autorky, krásně ilustrovaná... A do asi 14té strany to bylo fajn. Ale číst pětiletému dítěti před spaním o bílém tygřátku, kterého chce maminka kvůli jeho barvě nejprve zakousnout a když to nezvládne, tak ho hodí ze skály? Syn by brečel než by usnul a pak by se mu o tom zdálo. Takže jsem musela těžce, hodně těžce improvizovat a vyprávět a vymýšlet si... Proto jen dvě hvězdy, které dávám jen velice výjimečně...

18.05.2017 2 z 5

Pán hor 1 Pán hor 1 Hana Marie Körnerová (p)

Kdybych knihu komentovala před sedmi lety, kdy jsem ji četla poprvé, dala bych hvězd pět. Teď už mám ale od autorky načteno daleko víc, a vím, že má i o něco lepší knihy. Přesto si tuhle budu navždy pamatovat, protože to byla moje první přečtená od této autorky. :-)

16.05.2017 4 z 5