Luis_Lambo komentáře u knih
Krásná a velice milá knížka plná dobroty, provoněná šálkem anglického čaje a vůní sušenek, v tom nejlepším knihkupectví v Anglii. Skvělé postavy, krásný a milý příběh. Můžu jen doporučit. Tomuhle by slušelo pokračování !!
Příjemná a sympatická jednohubka z hornického prostředí. Četl jsem vydání od Československého Spisovatele z roku 1954 a celkem mě udivila ta hojnost pravopisných chyb a komolenin některých slov. Asi to chtěli komanči Karlovi zavařit:-)
Chce se mi až brečet, když vím, že tohle byla poslední moje nepřečtená knížka od pana Hrdličky a už nikdy si nepřečtu další dobrodružství podrychtáře Václava a jeho kamarádů. Kniha se čte skvěle, miluju jeho vykreslovaní dobových podrobností. Zase jsem se královsky bavil
Škoda že si Mistr našel k psaní cestu až v důchodovém věku. Přišli jsme o mnoho krásných dobrodružství.
Z knihy jsem naprosto unešen. Nejkomplexnější a vyčerpávající info o HP a vše kolem. Nádherné zpracování. Tuny informací v krásném grafickém kabátu.
Sedím na zadku a čumím .-D
Knížek o HP mám desítky ale tohle je z nich největší BOMBA!
Vřele doporučuji!!
Zatím nejlepší ze všech dílů. Jarek a Magister Šebek tomu dávají správné grády :-D
Úžasné a barvité vykreslení dobového života v Praze. Moc jsem si příhody podrychtáře Václava užíval. Dávám 5 hvězd a rychle na druhý díl:-)
Jako rodilý Vyškovák nemůžu jinak než plný počet hvězd. Pana Špidlu znám a je to super člověk. Byl jsem několikrát na jeho přednáškách a jeho historický přehled našeho regionu je fantastický a velmi poutavý. - 95%
Poslyšte Holenkové anžto jsem příběh pana Randáka zhltnul jako malinu tak vám musím povědět, že jsem se párkrát opravdu zakuckal smíchy a vřele tuhle knihu doporučuju.
Děsivé a absurdní pohled na korejský totalitní režim v jeho nejryzejší podobě. Doručuji i jiné knížky od autorky 5/5
Jako je již tradicí u Kinga pomalý a spletitý rozjezd, ale posledních 30 stránek jsem přečetl jedním dechem. Bravo Mistře - 90%
Úžasná klasika, která nikdy neomrzí a je čtivá i dnes. Humorná a krásně mistrná čeština. Ke knize se opět zas někdy vrátím. Brečel jsem u rozhovoru pana Klapzuby s kolonelem Wardem při cestě do Austrálie.
"THE RACEK" "YES"
"THE KONEC" "YES"
Skvělá příručka!! Bez ní bych byl tenkrát v devadesátkách jako mladej skautík úplně ztracen:-)
Jestřábe DÍKY!!!!
Úžasně čtivé životní dobrodružství tohohle geniálního rakouského virtuoza. Velmi mile mě překvapila zmínka mnoha českých umělců a jejich uznání ve vysokých kruzích a také "Wolfíkovu" cestu do Prahy a jeho popularitu tam."Moji Pražané mi rozumí" !!!!
Knihu jsem nečetl ale jen musim zareagovat na nepresny komentar zde. Igor Nosov je VNUK Nikolaje Nosova nikoliv syn!!!
Je pravda co tu píše většina recenzentů , že filmová a seriálová zpracování tuhle knižní klasiku vyzdvihly o několik levelů výš než samotná kniha.OVŠEM Dumas je prostě mistr jazyku a jeho poutavé a lahodné vykreslování obsahu mě (po Třech Mušketýrech) zase a znovu dostalo.
Od Kinga jsem četl Mrtvou Zónu od které jsem nemohl odtrhnout oči, jak to bylo napínavé a zajímavé čtení. U Cuja jsem se prvních 100 stran tak strašně trápil, že jsem knihu nakonec nedočetl. Strašně pomalý rozjezd, mnoho jmen a jejich příběhů mě donutilo knihu odložit. Mrzí mě to Kingu. Mám nachystané ještě Osvícení, tak snad mě do třetice nezklameš!!!
Úžasné a napínavé dobrodružství party malých dětí. Čtení určitě nejen pro děti. Moc jsem se bavil a žil ten krásný a drsný napínavý příběh s nimi!!!
Spolu s Krásou Nesmírnou byly tyhle 2 knihy mé nejoblíbenější v dětství. Rozhodl jsem se jí přečíst i teď po XX letech a musím uznat, že to kouzlo tam stále je.