Luňajda Luňajda komentáře u knih

Nenávist Nenávist Bernard Minier

Parádní čtení, mělo to nápad, mělo to spád a člověk se také něco dověděl, třeba o moderním umění. Bernard Minier mě opět nezklamal, bylo to prostě skvělé.

03.12.2024 5 z 5

Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

Tak konečně dočteno, trápila jsem se, přestože je mi jak historie, tak Šumava blízká. Oceňuji zasazení do skutečných lokalit a vytěžení archivních pramenů, ale číst se mi některé pasáže až nechtělo. Jako hororový příběh bych to neoznačila, spíš jako slušné psycho...váhám stále kolik hvězd...za mě asi nakonec tak tři a půl.

17.11.2024 3 z 5

Prameny Vltavy Prameny Vltavy Petra Klabouchová

Čekala jsem něco trochu jiného a dlouho se nemohla začíst, občas byl děj trochu zmatený, ale nakonec hodnotím kladně, i když po jejím přečtení se cítím trochu "smutně" a s pocitem, že v každém z nás je něco špatného...za mě 3 a půl hvězdy

29.10.2024 3 z 5

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Kniha mě trošku zklamala, téma nesporně drsné a k zamyšlení hodné, ale napsáno tak nějak těžko uvěřitelně…

10.10.2024 2 z 5

Pán hory Pán hory Anders de la Motte

Dobrá detektivka, čtivá a napínavá. Téma urbexu mě zaujalo, určitě stojí za přečtení.

04.10.2024 5 z 5

Království Království Jo Nesbø

Výborná sonda do duší obyvatel jedné horské vesnice v severním Norsku (především tedy do duše Roye, který příběh vypráví). Mám ráda sérii s Harry Holem, ale vždy jsem potěšena, když Jo Nesbo "zplodí" také něco mimo tuto sérii. A tato kniha (i když je poměrně obsáhlá) mě opravdu bavila a líbila se mi moc.

17.09.2024 5 z 5

Pán much Pán much William Golding

Určitě kvalitní a zajímavá kniha, spousta námětů k zamyšlení, jsem ráda, že jsem si tuto "klasiku" přečetla a mohla si tak udělat vlastní názor. Celkově se mi to ale nečetlo moc dobře a místy mě až nudilo....

25.08.2024 3 z 5

Klub vrahů Klub vrahů Pavel Renčín

Velmi dobré a zajímavé čtení, občas až moc brutality, ale celkově se mi kniha líbila a doporučuji její přečtení.

19.08.2024 4 z 5

Beton, kosti a sny Beton, kosti a sny Pavel Renčín

Renčínovy knihy Vězněná a Klub vrahů mě opravdu zaujaly, totéž ale nemohu říct o sborníku povídek Beton, kosti a sny. Pár povídek bylo fajn (za mě třeba Skokani nebo Balada krve), ale celkově to prostě nebyl můj šálek kávy, někdy jsem se do čtení musela až nutit.

19.08.2024 2 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Fajn čtení , knihu přečtete velmi rychle i když téma je silné a dost depresivní, utnutý konec ( jak už tady bylo vícekrát řečeno) mě rovněž zamrzel, ale vcelku hodnotím velmi kladně

16.08.2024 4 z 5

Temná půle Temná půle Stephen King

Klasická Kingovka, nesouhlasím s tím , že by to byla jedna z autorových slabších knih, jak se tu v komentářích objevuje. Za mě skvělé čtení, mělo to vše, co od Kinga čekám.

07.08.2024 5 z 5

Zasloužíš si smrt! Zasloužíš si smrt! Zdenka Hamerová

Čtivě napsáno, konec nečekaný, za mě slušná detektivka.

19.07.2024 4 z 5

Smrková Tišina Smrková Tišina Kristýna Sládečková

Po knížce jsem sáhla hlavně z důvodu zasazení děje na Šumavu. To, že se odehrává na skutečných místech bylo fajn, jinak mě ale kniha nijak neuchvátila. Spousta postav a dějových linek, z nichž některé nebyly dotažené a občas to bylo takové "páté přes deváté". Trochu mi to připadalo jako lepší středoškolská slohová práce, za mě 2 hvězdy za Šumavu a za snahu. A kdo od knížky očekává, že se bude bát, tak to ne, alespoň já se nebála ani trochu.

17.07.2024 2 z 5

Noční brána Noční brána Peter May

Prostě skvělé čtení, přála bych si další příběhy s Enzem....opět mě kniha donutila vyhledat si místa, kde se děj odehrává, Peter May mě zatím nezklamal.

15.07.2024

Les sebevrahů Les sebevrahů Jeremy Bates

Nemůžu říci , že by se mi tato kniha vyloženě líbila, ale zanechala ve mně silné dojmy, nezapomenu, o čem byla, proto čtyři hvězdy a možná kdyby to šlo, tak i čtyři půl :-)

05.07.2024 4 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

můj šálek kávy to nebyl, ale to samozřejmě neznamená , že je kniha špatná

05.07.2024 3 z 5

Všechno je definitivní Všechno je definitivní Stephen King

Nepreferuji povídky jako žánr, ale King je prostě mistr...perfektní výběr jeho povídek, ze kterého mrazí...skvělá kniha .

05.07.2024 5 z 5

Zpětný ráz Zpětný ráz Peter May

výborné čtení jako vždy od Petra Maye, Enza mám ráda, ale rozhodně pokračujte v sérii, šestka je lepší :-)

05.07.2024 5 z 5

Bílá tma Bílá tma Zdenka Hamerová

souhlasím s komentáři předešlými, jednoduché ženské čtení , ale tím rozhodně nechci říci, že špatné, oddechovka když chcete prostě vypnout

05.07.2024 3 z 5

Černooké Zuzany Černooké Zuzany Julia Heaberlin

četla jsem už před pár lety, nebylo to špatné čtení, ale po pár letech už si vlastně nevybavuji, o čem to vlastně bylo...

05.07.2024 2 z 5