M.C.SMITH M.C.SMITH komentáře u knih

Sestry ve zbrani a písni Sestry ve zbrani a písni Rebecca Ross

Tato kniha mne opravdu nenadchla. Příběh průměrný a mne začal aspoň trochu bavit až k samotnému konci. Obávám se, že za týden už si nebudu pamatoval, co jsem četla.
Kniha mne prostě neoslovila. Sice příběh nebyl zlý, ale mne nesedl.
Škoda. Obálka i anotace vyhlížely slibně.

28.01.2022 2 z 5

Les bez srdce Les bez srdce Joanna Ruth Meyer

(SPOILER) Tohle bylo sladké a kruté.
Kniha se četla snadno, i když mi chvilku trvalo, než jsem si zvykla na styl, kterým je napsána.
Stromové sirény mne upoutaly a Owen mne srazil na kolena. Celá kniha byla prodchnuta láskou a bolestí. Bylo to skvělé čtení a drama na konci bylo strhující.
Konec sem mne málem dohnal k slzám, ale jsem ráda, že to má takový konec, jsem ráda, že jsou spolu.

23.01.2022 5 z 5

Lískový les Lískový les Melissa Albert

Kniha je rozhodně čtivá a vtipná, ale já jsem se v ní občas ztratila. Byl to zajímavý příběh, který mne bavil, hodně dlouho jsem ale musela číst, abych pochopila, o co vlastně jde.
Ze začátku to byla kriminálka, pak to bylo fantasy a tak nějak to bylo celé chaotické.
Alice se mi jako postava zamlouvala, i její záchvaty vzteku. Když jsem se pak dozvěděla, co je zač, chvilku jsem byla jako v Jiříkově vidění.
Lískový les byl skvělý. Kouzelný a tajemný a při představě, že by se tam člověk ocitl, mi naskočí husí kůže.

Byl to dobrý příběh, kniha se četla snadno a mne bavila.

21.01.2022 4 z 5

Loutkář z Krakova Loutkář z Krakova R. M. Romero

Tato kniha mne vzala za srdce. Byla naprosto skvěle napsaná a já jsem při čtení posledních kapitol plakala. Bylo to dech beroucí čtení, příběh se mi vryl do paměti a já jsem nad ním ještě dlouhou chvíli přemýšlela.
Loutkář se pro mne stal obrazem člověka, který pro své přátele udělá cokoli a takových lidí je skutečně málo.
Celé to vyprávěla panenka Karolína, byla vykreslena skvěle a celý příběh byl úžasný a díky ní byl i o to silnější.
Tuto knihu si určitě v budoucnu přečtu znovu a mohu ji jen doporučit!!

18.01.2022 5 z 5

Síla smrti Síla smrti Cinda Williams Chima

Poslední díl mne totálně dostal, byla to pecka. Celá série mne bavila a já jsem každou kapitolu přímo hltala.
Nejvíce jsem si oblíbila Jennu, Adriana, Destina a Breona. Tyto čtyři postavy mne naprosto uchvátily a já jsem si ze všeho nejvíc přála, aby to pro ně dobře dopadlo.
Opět mne trochu mrzí, že není přeložená předchozí série, věřím, že bych ten zážitek měla ještě větší, ale i tak mne čtení bavilo a jsem ráda, že jsem knihy přečetla.

16.01.2022 5 z 5

Síla bouře Síla bouře Cinda Williams Chima

Dokonalé počteníčko.
Série se skvěle rozjela a já jsem napnutá jako kšandy. Nutně potřebuji vědět, jak to celé dopadne, takže se s vervou pustím do čtvrtého dílu.
Série mi zatím přijde naprosto super, ze začátku jsem tomu moc nefandila, ale šeredně jsem se mýlila a jsem za to opravdu ráda.
Příběh mne pohltil. Jako čtenář jsem naprosto spokojená.

11.01.2022 5 z 5

Síla stínů Síla stínů Cinda Williams Chima

Naprosto perfektní, do knihy jsem se začetla a nedala jsem jí téměř z ruky.
Jsem naprosto spokojená, hodně se mi líbila Breonova dějová linka.
Zatím mi série přijde jako skvělé čtení a doufám, že zbylé dvě knihy se ponesou v tomto duchu.
S verou se pouštím do třetího dílu a jsem neuvěřitelně napnutá, jak to všechno dopadne!

06.01.2022 5 z 5

Síla ohně Síla ohně Cinda Williams Chima

Do knihy jsem se velmi rychle začetla a musím říct, že jsem stránky doslova hltala. Pro mne paráda. Jediné, co mne opravdu mrzí je, že této sérii předchází ještě jiná a bohužel, ta není přeložena do češtiny, takže mám pocit, že mi uniká hodně souvislostí.
Kniha ale i tak byla perfektní, zamilovala jsem si Jennu a to roztomilé princátko taky.
Jsem naprosto spokojená a jdu na druhý díl.

02.01.2022 5 z 5

Otrávená Otrávená Jennifer Donnelly

Taková roztomilá pohádka.
Měla jsem sice jednu krizi, kdy jsem si řekla, že tohle se autorce moc nepovedlo, ale pak se to zase rozjelo a já jsem četla s radostí.
Od autorky jsem již přečetla Nevlastní sestru - z té knihy jsem byla naprosto unešená a proto jsem sáhla pod dalším jejím titulu.
Ze začátku jsem si říkala, že je to slabší, v jednu chvíli jsem to prohlásila i za blbost, pak to ale chytlo ten správný rytmus a čtení jsem si užila.
Na konci jsem přehodnotila naprosto všechno a musím říct, že mne ta kniha nezklamala. Když už jsem to chtěla prohlásit za pitomost, zase se rázem objevilo něco, co mne překvapilo a vlilo mi to novou chuť číst.
Spousta zvratů a okolností, při kterých jsem dokonce i klela, kniha mne nenechala vydechnout.
Pro mne paráda, jsem spokojená!

30.12.2021 5 z 5

Striga Striga Gabriela Houston

Kniha nenadchne a ani neurazí. Je to taková normální fantasy oddechovka. Knihu jsem přečetla za dva dny a příběh byl vcelku slušný, jistě, mohl být o trochu lepší, ale jsou i mnohem horší knihy.
Pro mne dobrý, jsem spokojená.

29.12.2021 3 z 5

V zajetí zimy V zajetí zimy Naomi Novik

Autorka je naprosto skvělá. Už jsem přečetla druhou její knihu a u obou to bylo podobné. Ze začátku jsem měla pocit, že příběh bude divný - dokonce jsem se v něm i chvílemi ztrácela. Pak se to ale pořádně rozjelo a já jsem hltavě četla jednu stranu za druhou, na konci mi dokonce ukápla slzička. Celou dobu jsem fandila Starykovi, takže konec byl pro mne sladká třešinka na dortu.
Jsem naprosto spokojená, nadšená z příběhu, který budu mít ještě dlouho v živé paměti.

27.12.2021 5 z 5

Přízraky noci Přízraky noci Kateřina Ševčíková

Příběh se dobře četl, ale já jsem měla problém. Hodně dlouho mi trvalo, než jsem se do příběhu dostala a začal mne bavit. Dokonce jsem v jednu chvíli měla pocit, že by bylo dobré knihu prostě odložit a nechat ji být. Nakonec jsem knihu přečetla a nebylo to zlé, ale mohlo to být i trochu lepší.
Líbil se mi lovec démonů a asi jsem knihu přečetla jen kvůli němu.
Příběh byl zajímavý a nebylo to ani špatně napsané, ale něco tomu chybělo.

23.12.2021 3 z 5

Bestie je zvíře Bestie je zvíře Peternelle van Arsdale

Ze začátku jsem měla strach, že to nebude můj šálek kávy, ale nakonec jsem knihu přečetla jedním dechem. Příběh mne pohltil a já jsem začala Alys fandit. Občas byl příběh docela i strašidelný a nemyslím si, že by byl vhodný pro děti.
Pro mne to byla příjemná oddechovka, jejíž čtení jsem si užila.
Pro toho, kdo se chce trochu bát, to bude to pravé.

18.12.2021 5 z 5

Padesát odstínů tymiánu Padesát odstínů tymiánu Zdenka Pšeničková

Nebesa! Další kniha, u které jsem se málem potrhala smíchy.
Je to taková pohádka, zprvu jsem příběhu nedávala moc velké naděje, ale pak jsem byla nadšená. Kniha je vtipná a je to taková kravinka, která má pobavit.
Doporučuji všem, co se chtějí zasmát.

15.12.2021 5 z 5

Dům soli a smutku Dům soli a smutku Erin A. Craig

Naprosto perfektní.
Příběh byl naprosto skvělý, některé pasáže byly skutečně dost strašidelné a ke konci jsem měla co dělat, abych se nerozbrečela dojetím nad krásným koncem. Bylo to naprosto super a já musím knihu zařadit do své top dvacítky.
Příběh měl vše. Byl tam strach a dokonce i romantická linka, nemohu vůbec nic vytknout. Jsem moc ráda, že jsem si knihu pořídila a to samé doporučuji všem.

13.12.2021 5 z 5

Ve stínu Hvozdu Ve stínu Hvozdu Naomi Novik

Naprosto skvělé.
Ze začátku jsem sice měla obavy, že bude příběh zdlouhavý a že bude trochu klišé, ale byla jsem velmi mile překvapena.
Příběh byl naprosto skvělý - zamilovala jsem si čaroděje Draka. Pro mne byla kniha pecka a klidně si ji v budoucnu přečtu znovu a ráda.
Takže pro mne paráda!

09.12.2021 5 z 5

Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

U žádné knihy jsem se tak nenasmála jako u téhle. Byla naprosto perfektní, vtipné hlášky u kterých vám potečou slzy smíchu.
Naprosto perfektně napsáno a já jsem se do knihy zamilovala hned od první strany.
Musím doporučit naprosto všem, tuhle knihu byste si měli přečíst!
Knihu zařezuji do své top desítky a jsem si naprosto jistá, že si ji v budoucnu přečtu ještě několikrát.
Naprosto perfektní!

04.12.2021 5 z 5

Dcera zimy Dcera zimy Vladimíra Šebová

Tak tohle mi sedlo. Kniha mne bavila od začátku do konce. Morana s Vesnou jsou dokonalé postavy a já jsem si je obě zamilovala. I když jsem více tíhla k Moraně.
Pro mne super čtení!
Krásný příběh, který mne vtáhl do děje a já jsem každou stránku přímo hltala.
Mohu jen doporučit všem, určitě to stojí za přečtení. :-)

27.11.2021 5 z 5

Zarua - ztracené město Zarua - ztracené město Suzanne Rogerson

Paráda.
Zprvu jsem se nemohla moc začíst, ale pak se příběh pěkně rozjel a pohltil mne.
Kniha mne bavila hlavní hrdiny jsem si oblíbila.
Ač jsem nevěřila, že by mi kniha mohla vyhovovat, nakonec se stalo a jsem ráda, že jsem vytrvala a knihu přečetla.

21.11.2021 5 z 5

Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Určitě to mohlo být lepší, příběh nebyl zlý, ale mohl být i trochu lepší. Trochu mne zklamali Atlanťané a to, co se z nich vyklubalo.
Jelikož je to první díl ze série, nebudu příběh odsuzovat - pokračování může být lepší a tak si počkám na další díl.
Měla jsem dojem, příběh je tvořený několika jinými ději z jiných knih, ale to může být jen můj dojem.
Kniha byla taková normální, neuchvátila mne a ani mne neurazila.
Tak snad bude další díl trochu působivější.

13.11.2021 3 z 5