m.gena
![Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458930/brouci-v-hlave-jak-se-zbavit-vtirav-Vt0-458930.jpg?v=1605876540)
Omlouvám se , dávám většinou komentáře jen ke knihám, které mě nějak pozitivně oslovily, ale zdá se mi že tohle je úplně první kniha, která se mi dostala pod ruku a je to úplný paskvil. tato kniha mohla obsahovat pouze jednu větu .... Vtíravé myšlenky jsou naprosto normální, má je každý a nemá smysl s nimi bojovat XDD.
![Smrt Ivana Iljiče Smrt Ivana Iljiče](https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80065/smrt-ivana-iljice-rlr-80065.jpg?v=1534805864)
Kniha se doporučuje pro budoucí psychoterapeuty a to především pro ty, kteří se zabývají existenciální psychologií. Jejíž hlavní témata jsou smrt, izolace, nicota. A jak sem zjistil vlastní smrt stále ještě vyřešenou nemám. :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Klid Klid](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37207/klid-37207.jpg?v=1275047058)
Po přečtení prvních pár začátečních stránek jsem byl vlastně znechucen co to je za zvrhlého prasáka :D a už jsem chtěl knihu vrátit bez přečtení, ale protože se tak rychle nevzdávám, tak jsem četl dál a opravdu mě to dostalo. Trochu mi to po chvilce připomnělo Bukowského, ale oproti němu toto dílo má hluboký psychologický rozměr. Opravdu zajímavá kniha!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![I na kovbojky občas padne smutek I na kovbojky občas padne smutek](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/1520/i-na-kovbojky-obcas-padne-smutek-1520.jpg?v=1231598550)
kdysi jsem četl od autora parfém bláznivého tance, který mě dostal a pobavil. Takže sem po dlouhé době chtěl zkusit přečíst ještě něco od autora, ale tahle kniha byla pro mě opravdu dlouhá a vlastně o ničem.Jediné co jsem ocenil je květnatost slov a formulace, které z nich skládá :)
![Bůh dokazatelně existuje Bůh dokazatelně existuje](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250999/buh-dokazatelne-existuje-250999.jpg?v=1433091671)
Vůbec tu nehodlám dále rozebírat obsah knihy, ale pro mě rozhodně velice zajímavé setkání s velmi rozumnou a zajímavou obhajobou boha pomocí vědy.... akorát možná ne pro všechny v některých pasážích pochopitelná, z důvodu mezioborové komplexnosti.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Osm smrtelných hříchů civilizace Osm smrtelných hříchů civilizace](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24449/osm-smrtelnych-hrichu-civilizace-1ws-24449.jpg?v=1546686498)
zajímavý pohled etologa na nás samé, obzvláště když je jím právě Konrad Lorenz , pro mě jeden z nejlepších pozorovatelů chování zvířat. A pokud opravdu věříme to co načal Darwin, tak nemůžeme úplně nesouhlasit s touto knihou.
![Filozofické příběhy Filozofické příběhy](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37687/filozoficke-pribehy-Ucs-37687.jpg?v=1427244339)
no vzít všechny filozofy ze starověku až po současnost a vlastně vše naprosto zredukovat a skoro i zesměšnit nevím nevím, někteří si zaslouží asi přece jen trochu více uznání ...
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Mocenská posedlost Mocenská posedlost](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38581/mocenska-posedlost-38581.jpg?v=1276561062)
trochu předimenzované na informace, ale i přesto zajímavé... má ale lepší
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Nespokojenost v kultuře Nespokojenost v kultuře](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18975/nespokojenost-v-kulture-2O4-18975.jpeg?v=1617471269)
Co se týče freuda, tak není úplně mým oblíbencem, protože ve všem vidí především problém sexuálních perverzí a proto dávám přednost Jungovi. Nicméně tato kniha popisuje z psychologického hlediska problém kultury s ní spojené náboženství a štěstí na určité kontinuální linii, které se dá těžko něco vytknout. Výjimečná práce.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Návrat ke Stromu života – Evoluce a křesťanství Návrat ke Stromu života – Evoluce a křesťanství](https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/8756/navrat-ke-stromu-zivota-evoluce-a-k-ztp-8756.gif?v=1423149094)
asi jeden z mála knězů, který jde jedinou možnou elegantní cestou a tak nemusí zamítnou ani evoluci a ani náboženství :)
![10 % člověka 10 % člověka](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261107/10-cloveka-261107.jpg?v=1439754890)
nebyl by někdo tak hodný a neposlal mi alespoň pdf této knihy :DD to se prostě nedá sehnat ...:(
![Cizinec Cizinec](https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/5749/cizinec-q7r-5749.jpg?v=1610645128)
Zajímává kniha, která v sobě skrývá problém vzájemného pohled různých kultur
(francouzská společnost vs arabská) A z toho vycházející určitá absurdnost,že spíše než za vraždu araba je hlavní postava odsouzena za neuronění slzy na pohřbu své matky (něco jako neplnění morálních konvencí).
![Hořčičné semínko Hořčičné semínko](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26538/horcicne-seminko-26538.jpg?v=1259157252)
Když čtu příspěvky hlavně od paní ivaksa, tak prostě musím zareagovat, že tím pádem nepochopila vůbec nic, ale nemusí smutnit není v tom sama. Jsme v tom s ní . :DD Úplně náhodně se mi kniha dostala po návštěvě přednášky pana Sedláčka, který poslední dobou se opravdu hodně naváží do křesťanství používáním demagogií a doslovných a logických výkladů z bible a náboženství tím popírá, ale vpodstatě je opačnou stranou stejné mince. Kde na druhé straně jsou všichni ti kněží atd., kteří si náboženství, také vykládájí po svém . Prostě hlavní je , že se to hodí.:D
![Všichni žijem' v blázinci Všichni žijem' v blázinci](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217824/vsichni-zijem-v-blazinci-32U-217824.png?v=1558641219)
Vše již bylo řečeno, akorát bych znovu vyzdvihl způsob jaký pan Honzák zprostředkovává informace ( vtipně a srozumitelně).
![Příběh předka Příběh předka](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/4579/pribeh-predka-4579.jpg?v=1370118608)
já nevím, ale dokázal jsem jí přečíst do půlky a nemám dále sil :D přijde mi to jako suché odříkání kladogeneze po zpátku.
![Deset myšlenek o čase Deset myšlenek o čase](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180160/deset-myslenek-o-case-180160.gif?v=1382898986)
Tohle sice nedělám, ale bohužel je sranda, že kniha deset myšlenek o čase mi možná vzala nějaký ten čas :D
![Malá doba ledová: Jak klima formovalo dějiny v letech 1300–1850 Malá doba ledová: Jak klima formovalo dějiny v letech 1300–1850](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43767/mala-doba-ledova-jak-klima-formoval-vn2-43767.jpg?v=1400888298)
Na můj vkus zbytečně moc letopočtů, ale jinak zajímavá kniha, která ukazuje jak moc jsme nedílnou součástí teorie Gaia jejímž je klima nedílnou součástí a jak zranitelní jsme...