MahulenaK

Moc pěkná knížka. Nejde /alespoň mě/ přečíst rychle.Bavila mě, ale šetřila jsem si ji. Některé pasáže bych klidně vynechala, ale celkově úžasný dojem. Rozhodně nepatří k těm, které přečtete a zapomente.

Jedinečný Dominik Dán....V jednu chvíli jsem si říkala, že tentokrát to bude "jen" na čtyři hvězdičky, ale konec mě utvrdil v tom, že prostě jinak než pět dát nelze.

Jak mám tyhle detektivky ráda, tak mě Temná cesta moc nenadchla. Sice jde pokaždé o jiný příběh, jiné postavy, ale ve finále je to v podstatě pořád o tom stejném. Kate jde pokaždé o život, a i to vyústění zápletky je v podstatě vždycky podobné. Snad to další knížka napraví, nerada bych o Amiše přišla.

Už jsem lapená...a vrhám se na třetí díl. Ještěže jsem detektivky paní Klevisové objevila až teď, mám na chvíli zásobu a nemusím čekat, až vyjde nová kniha :-)

Myslela jsem si, že budu mít v hodnocení celkem jasno, ale jak stránky ubíhaly, ubývalo i hvězdiček. Neupírám knížce čtivost, to pan Epstein umí. Téma, ač děsivé, zajímavé. Ale nemůžu si pomoct, příběh byl dost neuvěřitelný. Pochybuju, že se v takových situacích věci dokážou takhle vyvinout. Víc bych se rozepsala, ale prozradila bych asi víc, než by bylo vhodné. Takže pro mě nakonec zklamání.

Detektivka dobrá, a Theo celkem sympaťák. Ale že by to byla zas taková pecka...Tady holt zafungovaly vnější faktory, reklama, obálka apod.

To je tak, když se někdo nechá "zblbnout" anketami typu "Nejlepší kniha na Amazonu za rok 2015"...Příště už dám jen na své osvědčené tipy.
Příběh mě tedy vůbec nebavil, oba hlavní aktéři byli totálně nesympatičtí, a po první části jsem se rozhodovala, zda jsem vůbec schopná knížku dočíst. Nakonec jsem ji tedy dočetla až do konce, ale můj názor to nezměnilo.

Vůbec nevím, jak jsem na tuhle knížku přišla, ale chytla mě tak, jak dlouho žádná. Chvílemi jsem měla strach, jak se s některými situacemi autorka vyrovná, ale naštěstí žádná z mých obav se nevyplnila (nemůžu být konkrétnější, prozradila bych moc :-)
Každopádně jsem to hodně prožívala a nejsem si jistá, jestli teď už radši nebudu číst jen nějaké dětské knížky...

Tak jsem se na tu knížku těšila, až jsem ji horko těžko vůbec dočetla. Na začátku to vypadlo slibně, ale pak už se to jenom zhoršovalo. Pro mě osobně ztráta času.

Syrový příběh, pravdivý...čtivý, ale děsivý.
Tak jako každá knížka Dvořákové nutí k zamyšlení. Kéž by se dostal i k těm, kteří jsou předobrazem postav, a donutil k zamyšlení hlavně je.

Moc mi chyběla vesnička Three Pines a její osobití obyvatelé, ale příběh z kláštera byl natolik jiný a působivý, že nemůžu hodnotit jinak. Přestože v knížkách s inspektorem Gamachem nikdy nejde o nějakou akční detektivku, každý další příběh je prostě skvělý. Jen budu muset bohužel dlouho čekat na nějaké další pokračování, protože 9. a 10. díl už jsem četla ve slovenštině...

Miluju Dominika Dána! Při každé další knížce si říkám, že už určitě tak dobrá jako ty ostatní nebude, a ona zase je! Tentokrát nebyl případ nijak komplikovaný, ale na atraktivnosti to nijak neubralo. Ještěže už zbývá jen pár dní do vydání Venuše zo zátoky...

Dala bych ještě půl hvězdičky vzhledem k věku autorky, a k tomu, že je to její debut. Ale celkově nemůžu hodnotit víc. Nebylo pro mě příliš uvěřitelné to, co mělo být doopravdy, to co se stalo ke konci už vůbec ne. A ani mě nijak neujal příběh, spíš to bylo takové "plácání se" v pocitech. Možná to jinak vnímá cílová skupina, ale i pro tu by měly být knížky o něčem.

Dočetla jsem knížku do půlky, ale dál už se neprokoušu. Nijak mě neoslovily ani postavy, ani děj, to, že se každou chvíli objeví nějaká známá osobnost (Dalí, Breton apod.),mi připadá v celkovém kontextu trochu laciné. Je mi to líto, ale opravdu nedočítám.

Asi se budu opakovat, ale tahle parta v čele s Krauzem mě pořád baví.

Jak tuhle knížku ohodnotit, když je to autentická výpověď z tak děsného prostředí, nejde napsat, že se mi to líbí. Ale ta knížka je tak roztomile napsaná. No prostě ohodnotit nejde! Takže 5 hvězdiček.

Z autorčiných knížek se mi Hypnotizérka líbila zatím nejméně. V podstatě nic moc děj, trochu se to rozjelo až ke konci, ale to byla vlastně nutnost nějak příběh uzavřít. Neupírám čtivost a nápad.

Trochu mi tentokrát chyběla vesnička Three Pines, ale jinak...

V první řadě obdiv. V druhé pobavení. Sice tak od půlky už mě cesta moc nebavila, všechno se víceméně opakovalo, ale stejně to bylo příjemné čtení.