makhushka komentáře u knih
Měla jsem knihu už nějakou dobu koupenou, ale nějak jsem na ni nenašla čas a navíc jsem měla obavy z toho, že ačkoli jsem všude okolo četla kladné recenze, bude to takový ten stav, kdy máte obrovská očekávání a nakonec vás čeká zklamání.
To se naštěstí nekonalo
Nejdříve k obálce, ta je totiž naprosto úchvatná a okamžitě přiláká pohledy oči v knihkupectví!
Někde jsem četla štítek ke knize - young adult literatura, tak jsem si říkala, že to nebude náročné čtení.
Hlavní dějová linka se točí okolo dvou postav a to Lis a Romaina. Obě postavy jsou mi sympatické a v mnoha chvílích jsem se s Lis velice ztotožňovala.
Kniha je psaná velmi čtivě a čte se prakticky sama, děj vás pohltí a přestanete vnímat svět okolo a nadobro se přesunete do světa nadpřirozených.
Malilinko mě mrzelo, že tam nebylo více informací okolo dalších nadpřirozených druhů a fantasy se dotýká opravdu z lehka.
Suma sumárum absolutně nelituji času a peněz a kniha je vystavená čelem v naší knihovně.
Za mě 5⭐️ z 5⭐️
Zajímavá knížka. Koupila jsem si ji na základě obálky, prostě se mi líbila, i ten název.
Ještě zajímavější je si představit, že by něco takového opravdu bylo. Lidská rasa dokáže vytežit vždy maximum z čehokoli a vždy se najde někdo, kdo chce jít za hranice lidskosti.
Mě se knížka líbila, není to úplně můj šálek kávy, nepřečetla jsem ji jako Morsie za jedno odpoledne, každopádne má spád a ke konci budete chtít vědět jak to vše dopadne.
Teda, tak tenká kniha a tak mi dala zabrat. Já nevím no, moc mě nenadchla...
No ty vo*e! Toť má slova před závěrěčným epilogem.....naprosto dechberoucí závěr, který vás nenechá jít spát, prostě ne, musíte číst dál, musíte vědět jak to dopadne, kdo za tím stojí. Kloubouk dolů před Prestonem a Childem, že i 13. díl série dokáží napsat naprosto dokonale. I slza ukápla....Nádhera!
Jako vždy vynikající, já ani nemám slov. Přečetla jsem ji v rekordním čase pro mě a to co si tento úžasný spisovatel dokáže vymyslet a sepsat je opravdu jednoduše geniální.
výborná knížka, hlavně když se zajímáte o období vlády Achnatona, dostatečně poučná a zajímavá.
Nemohla bych říct jako ostatní že jsme ji četla jedním dechem to bych lhala. Ze začatku jsem myslela že ji prostě zajdu vrátit, ale cosi ve me hnulo abych četla dál, v polovině mě to chytlo a když jsem dočetla do konce zamyslela jsem se jak může někdo vymyslet tak dokonalý děj a zápletku mít tak propracovanou...klobouk dolů:)
A kdyby zde někdo neupozorňoval na otáčení se na podpadku...sakra když jsem to přečetla poprvé začla jsme se smát ale po několikáté už mě to štvalo:D ale každý spisovatel má něco:)
Moje první knížka povídek, pro mě oddechové čtení :)
Ze začátku jsem byla malinko zklamaná. Když prve přečtete Záblesk a pak Dům stínu.....čekala jsem od něj přece jen víc :-)
Ovšem od poloviny, když se to rozjede, už je to starý známý Koontz.
Absolutně nechápu, kde na takové příběhy chodí, jak ho něco takového může vůbec napadnout.
Píše opravdu neskutečné příběhy, ale tento byl o malinko slabší, proto 4 hvězdy :-)
Ze začátku celkem nuda, ale pak se to rozjede a nemohla jsem se dočkat na závěr, jak to vše dopadne kdo to byl atd. ten konec je opravdu dobrý, vůbec jsem ho nečekala o to více mě bavil.
Noooo přiznám se, v první fázi jsem měla o Pendergasta strach, ale jelikož vím, že v listopadu 2013 vyšla v originále další kniha do sbírky s občas nepochopených agentem, tak jsem věděla, že se nemůže nic stát.
Tito dva autoři s tímto člověkem v hlavní roli u nás doma v knihovně vždycky najdou místo. Dokonalost sama....
No.....měla jsem si lépe přečíst anotaci :D
Nebyl to můj šálek kávy, nemám ráda prostředí války tak asi proto mi trvalo než jsem knížku překousala. Nic napínavého nečekejte, je to spíše oddechovka která ničím neurazí, ale zase moc nenadchne.
Oddechová, klidná, žádné šílené akce, prostě pohodovka, která ničím neurazí.
Tak pro všechny, kdo už tak dlouho čekají na pokračování......http://www.danielletrussoni.org/
Právě vyšlo v originále, tak doufejme, že se dočkáme překladu :)
Připadá mi, jako bych na jeden nádech přečetla 6 knih. Možná tam bylo moc informací, moc dějů zárověň, ale to mi nevadilo.
Závěr jak jinak....jsem beze slov a teším se na další díl.
Na knížku jsem se celkem těšila, mám ráda Wildeovu tvorbu a starou Anglii kde se děj odehrává. Ráda jsem se o jeho životě něco dozvěděla. Knížku doporučuji těm, kteří ho obdivují jako já a nechce se jim číst nudné biografie, zde se o něm dozvíte víc než dost :) Poprvé v životě jsem četla knihu která je napsaná stylem vypravěče, což mě celkem zaskočilo, protože jsem se s tím ještě nesetkala. ale moc se mi to líbilo. Oscar Wilde je v této knize až moc zpodobňovám s Sherlockem Holmesem a některé pasáže jsou jeho "detektivností" přehnané, děj je nepředvídatelný, aspoň pro mě byl, velice dobré čtení, oddechové...
Pro mě osobně jejich nejlepší kniha, stále mě držela v napětí, po večerech jsem měla strach a občas bylo nutno knihu zavřít protože se mi do očí draly slzy. Jednoznačne nejlepší Pendergasovka ( prozatím ). K tomu přidávám 5 hvězdiček.