Maki21 Maki21 komentáře u knih

Orlické vraždy: Akce Přehrada očima vyšetřovatele Orlické vraždy: Akce Přehrada očima vyšetřovatele Aleš Pivoda

Krásně napsané, ze začátku jsem se bála že to bude pouze vzpomínkový arch policistů ale ukázalo se že kniha je krásně vystavěna na příbězích hlavních hrdinů. O toto téma 90. let se velice zajímám a proto jsem vděčná za jakoukoliv literaturu na dané téma. Jsem ráda že se mi kniha dostala do rukou.

25.08.2024 5 z 5

Obyčejné lhářky Obyčejné lhářky Louise Guy

Úžasné, čtivé, dech beroucí, nápadité....to a ještě mnohem víc se mi vybaví při názvu této knihy. Nádherný romantický příběh, plný zápletek a závěr? Neuvěřitelně romantický. Jednoduše nádhera.

05.05.2024 5 z 5

Kudy kráčel zločin Kudy kráčel zločin Hana Hlušičková

Jsem velkým milovníkem těchto témat jako jsou zločiny v 90. letech a kmotři z podsvětí a proto jsem velice ráda že jeden z nejslavnějších českých detektivů vydal tuto knihu. Krásně čtivé a rozdělené do ucelených kapitol které nakonec dodají rámcový obraz toho jak to ve skutečnosti bylo. A fotodokumentace na konci knihy je jenom třešnička na dortu.

08.04.2024 5 z 5

Občan 865 Občan 865 Debbie Cenziper

Na knihu jsem se velice těšila jelikož vypadala velice zajímavě co se týče tématu. Bohužel její zpracování mě nebavilo, autorka často přeskakovala v ději do minulosti a zase zpět ale za mě nelogicky. V některých pasážích byla pro mě kniha velice těžce čitelná.

12.12.2023 2 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

(SPOILER) Chtěla jsem knihu která bude erotická a zároveň odlehčená tematicky na léto. Obojího se mi dostalo ale osobně by mi nevadilo kdyby tam bylo více sexuálních scén. "Vtipná pointa" že jeho banán je opravdu míněné jako to ovoce mi moc vtipná nepřišla. Občas padly zajímavé dialogy ale byly hrozně předvídatelné stejně jako závěr celé knihy. Rozhodně nemám v plánu číst pokračování.

15.08.2023 3 z 5

Pornovláska Pornovláska R. R.

(SPOILER) Kniha mě zaujala svou obálkou a doufala sem že nás vezme do zákulisí pornoprůmyslu. Stalo se tak ale velmi okrajově a stal se z toho další zamilovaný román který ještě ani nemá ukončený konec a naznačuje pokračování. Další knihu si rozhodně nekoupím a můžu jí označit za velké zklamání.

18.05.2023 1 z 5

Proč spíme Proč spíme Matthew Walker

Hezky napsaná kniha, každý si z ní asi vezme něco jiného ale rozhodně velký přínos v oblasti co všechno spánek ovlivňuje. Rozhodně jsem začala přemýšlet jinak o svých spánkových zvyklostech.

26.02.2023 5 z 5

Vzorná chůva Vzorná chůva Sheryl Browne

(SPOILER) Ze začátku mi kniha přišla jako průměrná, podobných v posledních letech vychází mnoho. Ale závěr byl fascinující, kam se posunuli hlavní postavy, jak se doopravdy vykreslí chůva a závěr který naznačuje že není všemu konec. Autorka nádherně popsala psychologii ženy která byla v dětství zneužita, následně měla problémy se kterými jí nikdo nepomohl a ona jediný způsob řešení znala násilí. Knihu ke konci nelze odložit.

14.01.2023 5 z 5

Zrůdy s lidskou tváří Zrůdy s lidskou tváří Carol Anne Davis

Velice zajímavá kniha, nejvíc mě nadchlo že zde bylo uvedeno co se stalo s vrahy. Dost často se totiž nedozvíte jak to s nimi dopadlo a zde bylo vše krásně popsáno a vysvětleno, u některých případů dokonce byl psychologický rozbor daných osobností.

04.12.2022 4 z 5

Tanec skalpelů Tanec skalpelů Jenny Milewski

(SPOILER) Kde začít, smekám před autorkou protože napsat dobrý horor ve světě kde máme Stephena Kinga je obtížné ale tady se to povedlo. Upřímně první polovinu knihy jsem se hrozně nudila ale potom když přišel zvrat ve formě zabijáckého jednovaječného dvojčete, které bylo násilím odstraněno z původní rodiny jakože wow. A závěr kdy je detailně popisován finálový zápas mezi oběma bratry a nakonec kdy člověk vlastně ani neví kdo přežil. Za mě pecka.

22.10.2022 4 z 5

Aladinův faktor Aladinův faktor Jack Canfield

Ráda jsem si přečetla další knihu osobního rozvoje, i když tato kniha byla napsaná již dávno stále je tam několik rad kterými se člověk může řídit i v dnešní době. Americká klasika ze které si každý může něco odnést pokud bude chtít.

07.08.2022 4 z 5

Dívka pod hladinou Dívka pod hladinou Andrew Mayne

Ačkoliv Andrew Mayne patří mezi mé oblíbené autory, nová hrdinka mě moc nebaví. Příběh je relativně předvídatelný a nepřináší žádné velké překvapení. Za mě celkem zklamání a budu velice přemýšlet zda budu pokračovat v další sérii.

06.06.2022 2 z 5

Dolores Claiborneová Dolores Claiborneová Stephen King

Ačkoliv Stephena Kinga mám velice ráda, tato kniha mě nijak nenadchla a ani nebavila. Vyprávění jedné osoby probíhající jako dlouhý monolog mi přišel velice nudný. Upřímně musela jsem se přemlouvat abych knihu vůbec dočetla.

12.10.2021 1 z 5

Zelené pahorky africké Zelené pahorky africké Ernest Hemingway

(SPOILER) Po dlouhé době jsem měla chuť na nějakého klasického autora. Bohužel knihu musím porovnávat s knihou Stařec a moře která se mi líbila o dost víc. I když téma je velmi podobné a to putování krajinou za ulovení nějakého speciálního kusu zvířete. Zde mi to přišlo velmi zdlouhavé a jednotvárné. Upřímně nudila sem se již cca po prvních padesáti stránkách. Ale zase musím vypíchnout krásný popis africké krajiny a všech možných zvířat která tam žijí.

05.10.2021 3 z 5

Exit West Exit West Mohsin Hamid

Zajímavá kniha na zamyšlení, člověk nejen sleduje příběhy hlavních hrdinů ale na závěr je zodpovězeno mnoho filosofických otázek které jednoznačně stojí za zamyšlení.

22.08.2021 3 z 5

Najdu si tě všude Najdu si tě všude Elsebeth Egholm

(SPOILER) Kniha se mi velmi líbila, obvykle severské detektivky nemusím. Ale tato byla velmi zajímavá od začátku do konce, ihned jsem se ztotožnila s oběma hlavními hrdiny a fandila sem jim až do konce. Jediný za co strhávám hvězdičku je že v knize jsou dvě vraždy ale autorka nám osvětlí vraha pouze té jedné a spoustu otázek zůstane nezodpovězených.

27.07.2021 4 z 5

Jak poznat, když vám někdo lže Jak poznat, když vám někdo lže Joe Navarro

Kniha je krátká a stručná. Slouží spíše jako příručka jak rychle odhalit signály když vám někdo lže. Je zajímavé si jí pročíst a něco si zapamatovat ale bohužel je to spíše učebnice nežli beletrie.

20.05.2021 4 z 5

Učebnice sebelásky Učebnice sebelásky Lucie Kolaříková

Příjemná učebnice, která umožní podívat se do svého nitra zase trochu z jiného úhlu. Nejvíce se mi líbí že na závěr knihy, jsou přímo meditační cviky které člověk může sám odzkoušet.

22.02.2021 5 z 5

Loď s otroky Loď s otroky Josef Klíma

I když jména postav byla pozměněna, ty hlavní člověk rozeznal. Dobrá kniha pro nás kdo "divoké devadesátky" nezažil a ani si nedovede představit jaké to bylo v té době žít. Bohužel čekala jsem lepší konec, nebo spíše napínavější závěr. Ale pokud to člověk bude brát jako pohled jak se tenkrát žilo (nezkresleně) tak proč ne.

18.01.2021 2 z 5

Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Petra Jirglová

Krátká, humorná kniha která je ideální na dovolenou. Pobaví, člověk se zasměje a uvědomí si jak je taková práce opravdu těžká a náročná jako každá práce s lidmi.

21.09.2020 4 z 5