Makyyy Makyyy komentáře u knih

Povídky a jedna báseň Povídky a jedna báseň Zdeněk Svěrák

Další hezká kniha napsaná krásnou češtinou. Za mě nejlepší povídky byly poslední dvě. Zbytek je taky ucházející. Básně nejsou šálek mé kávy,přesto obdivuji,jak se jí p.Svěrák zhostil,zajímavá alegorie. Opět nemohu než 5 hvězd.

16.08.2021 5 z 5

Co jsem to proboha udělal? Co jsem to proboha udělal? Robert Fulghum

Zprvu jsem byla rozpačitá. Historky z Kréty byly sice zajímavé, ale ne zase top,na jaké jsem u p.Fulghuma zvyklá. Návratem do Seattlu se kvalita zlepšila a proto dávám 5 hvězd. Příjemné čtení s duchovním přesahem.

11.07.2021 5 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Obdivuji,jak to nekteri autori delaji,ze zabrani cloveku elementarni cinnosti jako vareni, uklid, prani atd. :-). Nejinak tomu bylo i u teto trilogie,kterou jsem stahla behem 1 tydne. Rozhodne doporucuji. Mate-li radi Cartera nebo Nesbøho, nevahejte a ctete celou serii vkuse.

04.07.2021 5 z 5

Diagnóza: učitelka Diagnóza: učitelka Gabriela Falcová

Trochu můj život. Také jsem před pár dny ukončila studium stejného oboru na pajdáku se čtyřmi křížky na zádech. Historky jsou úsměvné, přestože kapku odlišné od těch mých. Autorka prohlašovala, že nejhorší byly výchovy, u mě to byl přesný opak. Vzhledem tomu, že se autorka věnuje jiné profesi než psaní knih, ráda jí nedokonalost jejího díla (které je zde terčem kritiky) odpustím.

18.06.2021 4 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Četla jsem už lepší Huntery,ale i tak super detektivka.Těším se na další díl.A podle "nápovědy" to bude jistě zase jízda!

09.07.2019 5 z 5

Vážka Vážka Michel Bussi

Tak to bylo super.Jsem nadsena a doporucuji!

02.01.2019 5 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Trošku zklamání, čekala jsem větší psycho, Manželé odvedle byli lepší. Ale jinak dobrá oddychovka.

25.08.2018 4 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Další skvělý kus tohoto autora.Prelouskano za 1 odpoledne.Doporucuji!

01.08.2018 5 z 5

Prázdniny Prázdniny Jan Balabán

Nepochopeno...nebavilo mě to.

09.07.2019 2 z 5

Mrtvou neměl nikdo rád Mrtvou neměl nikdo rád Eva Tvrdá

Kniha mě potěšila. Případ sice nebyl napínavý, ale líbilo se mi vyprávění autorky. A to, že se děj odehrává v mé milované Ostravěnce, je už jen třešničkou na dortíku.

12.11.2018 5 z 5

Mrtvá v knihovně Mrtvá v knihovně Agatha Christie

Neurazila a ani nenadchla.Dobrá,ale spìš průměrná detektivka.

20.08.2018 4 z 5

S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

Dobre cteni k vode...

09.08.2018 4 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Jako první jsem viděla film, který mě dostal. Knihu nehodnotím negativně, ale nejsem z ní úplně odvařená. Možná bych ji osekala na 2/3 a bylo by to dokonalé. Ale každopádně je to dobrý thriller, nepřevídatelný konec, což se mi na těchto knihách líbí. Nelituji, že jsem ji četla, doporučuji!

08.08.2018 4 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Zase jsem neuhadla vraha. A to me nejvic bavi. Zatim vsechny detektivky super.Jdu na "Jeden za druhym".Doporucuji!!!

06.08.2018 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Dalsi superdetektivka.Policajti sympataci.Vrah opet zvraceny.Musim dat zase 5 hvezd...

04.08.2018 5 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Detektivek jsem přečetla spoustu,proto jsem na konci nebyla až tak v úžasu (vraha jsem tušila).Detektivka dobrá, dekadentní,šokující.Temné kouty a Zmizelá jsou dle mého úsudku lepší.Ale určitě doporučuji přečíst.

02.04.2018 4 z 5

Jako řeka, jež plyne Jako řeka, jež plyne Paulo Coelho

Krasne a moudre cteni,ktere nevyzaduje precist hned az na konec.Dokonce bych rekla,ze je zadouci knihu uzivat v malych davkach.Kazdy clanek ma nejakou myslenku,ktera muze v cloveku zrat a zamestnat mysl na nejakou dobu.Pan Coelho proste umi zaujmout a zanechat stopu,obdivuji jeho lasku k bliznimu a pokoru pred Bohem.Toto bylo me prvni setkani s nim.Tesim se na dalsi jeho dila :-). Davam 5 hvezd

20.01.2016 5 z 5

Nahoru a našišato Nahoru a našišato Max Kašparů (p)

Pan Kašparů má nejen dar psaného,ale i mluveného slova.Kromě jeho knih často sleduji i jeho přednášky na youtube. Navzdory tomu,že je duchovní,umí najít správná slova a pobavit i nevěřící.Kniha je povedená,posílám ji dál.

18.06.2021 5 z 5

Šišatý švec a myšut Šišatý švec a myšut Pavel Šrut

Skvělé, veselé, hravé :-)

19.02.2021 5 z 5

Příběh Louise Braille Příběh Louise Braille Jakob Streit

Nádherná knížka.Krásně napsaná i přeložená.

15.07.2019 5 z 5