Manifest blech Manifest blech komentáře u knih

Ptačí tribunál Ptačí tribunál Agnes Ravatn

Rychle přečteno, zajímavé pojetí. Chvílemi jsme čekala, zda je to romantika nebo thriller.

22.09.2022 2 z 5

Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby Martin Škoda

Netradiční kuchařka. Martina Škodu moc ráda sleduju, jeho vášeň k vaření hlavně beze zbytku je skvělá.

18.09.2022

Síla zvyku Síla zvyku Charles Duhigg

Nedávno jsem četla Atomové návyky a musím říct, ty byly úžasné. Tohle bylo fajn, jen celá kniha byla postavena na příkladech, příbězích, což mi tolik nesedlo.

06.08.2022 2 z 5

Než vzpomínky vyblednou Než vzpomínky vyblednou Tošikazu Kawaguči

Ani třetí díl nezklamal, víc se zaměřoval na na druhou kavárnu a její vlastní lidi než návštěvníky.

02.08.2022 4 z 5

Kudy do pohody Kudy do pohody Karel Nešpor

Už jsem od pana Nešpora četla jiné publikace a tahle je také báječná. Spoustu tipů, i dobrá kontroverze s panem Zkoumalem, který se na vše ptá. Lidsky napsané.

15.07.2022 3 z 5

Holka, kterou nechtěli Holka, kterou nechtěli Torey L. Hayden (p)

Už jsem od autorky četla předchozí knížky jako Spratek a další. A zase to bylo hodně emotivní čtení plné zamyšlení, očekávání. No Torey je mistryně nejen psaní.
Vždy nad jejím případem se skrývá důvod, proč se dítě tak chová.

09.07.2022 4 z 5

Druhá šance Druhá šance Marc Levy

Nečekala jsem moc, ale strhlo mě to. Velmi čtivé, zajímalo by mě, jestli z toho udělali film, to je na to jak dělaný.

22.06.2022 2 z 5

Zachraňme naši planetu! Globální krize klimatu Zachraňme naši planetu! Globální krize klimatu Frank Schätzing

Zatím vstřebávám.

19.05.2022 2 z 5

Pospěš si a medituj Pospěš si a medituj David Michie

Skvěle lidsky (ne až tak odborně) sepsané metody, techniky i účinky. Určitě nějakou z nich vyzkouším, nebo jak autor doporučuje vyzkoušet všechny a najít si tu svou. Moc ráda se k ní budu vracet.

09.05.2022 4 z 5

Svět non toxic Svět non toxic Katarína Hrivňáková

Moc přínosná, jen mě osobně nesedl styl. Naopak od Eko průvodce, který je obecným a dá se říct dle mne, že nehaní vše ostatní. Možná jsem to jen četla ve špatné době.

23.03.2022 2 z 5

Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Karolína Fourová

Zajímavé, určitě pro mne nové podněty k zamyšlení, možná aplikování. První část, cca 50 stran mi neseděl styl, jakým se autorka snažila informace podat. Možná i se to sešlo s dobou. Recepty vypadají jednoduše, určitě vyzkouším.

15.03.2022 2 z 5

Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Pěkně čtivá oddychovka z chudého amerického Kentucky, které je z dob minulých a přesto tak moc aktuální.

02.01.2022 2 z 5

Léto v řecké taverně Léto v řecké taverně Tom Stone

Lehká oddechovka, krásný návrat do léta.

10.11.2021

Loutkář z Krakova Loutkář z Krakova R. M. Romero

Nevšední pojetí z doby druhé světové války. Vypráví to celé panenka, o to je příběh silnější. Přirovnání ke Zlodějce knih mi přijde přitažené za vlasy. Tohle je jiné.

15.10.2021 4 z 5

Kniha SLOU: Průvodce pomalým životním stylem Kniha SLOU: Průvodce pomalým životním stylem Kamila Boudová

Tak tohle je nejvíc. Je to cesta, ale úžasná.

04.10.2021 5 z 5

Vědomě jíst, vědomě žít Vědomě jíst, vědomě žít Thich Nhat Hanh

Velmi zajímavé. Hodně podnětných myšlenek.

20.05.2021 4 z 5

Jak hledat zaměstnance v 21. století Jak hledat zaměstnance v 21. století Jan Tegze

Skvělé pojednání o recruitmentu. Řekla bych, že to jsou v podstatě skripta, ke kterým se je fajn průběžně vracet, tedy co se týče hlavně první části knihy. Druhá je více povídací, a celkově mi tato publikace hodně dala a stále dává.
Moc doporučuju.

19.05.2021 5 z 5

Dívka ve věži Dívka ve věži Katherine Arden

Wow, pokračování je skvělé. Druhé díly bývají slabší, ale to tu neplatí.
Ještě emotivnější, jak já to s Vajsou prožívala až do slz. Nemůžu se dočkat finále v podobě třetího dílu.

23.04.2021 5 z 5

Klidná mysl, cesta k úspěchu Klidná mysl, cesta k úspěchu Russell Simmons

Krásně lehce psaná slova. Zkusím to a jsem zvědavá.

08.03.2021 4 z 5

Kurvítka v hlavě - Proč i chytří lidé jednají hloupě Kurvítka v hlavě - Proč i chytří lidé jednají hloupě Ivo Toman

Každá kniha pana Tomana je naprosto úžasná. Některé věci člověk ví, jiná jsou taková haló uvědomění. A je potřeba těchto slov.

22.02.2021 4 z 5